Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Önbizalom növelése

Az önbizalom, az önmagamban bízni, hinni bármi is történik.

2024.01.24. | Szerző: Görög Anikó



Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, mint sok más képességünket is. Ha ki akarunk vágni egy fát, abba a fába 375x bele kell vágni a fejszével, hogy a 376.fejszevágástól kidőljön. Ehhez nemcsak kitartás kell, hanem önbizalom is, hogy meg tudom, meg fogom csinálni.





De nézzük, hogy hogyan tudjuk tudatosan fejleszteni az önbizalmunkat. Itt van néhány tipp, onnantól kezdve, hogy felkelünk:


  • Rengeteget tehetünk az önbizalmunkért már azzal is, ha a reggeli ’toalettünket’ elkészítjük, időt szánunk rá, ízlésesen, igényesen, stílusosan felöltözködünk bárhová is készülünk vagy akár csak otthon maradunk. Ezzel már megtiszteljük magunkat korán reggel.


  • Ehhez kapcsolódóan ügyeljünk a helyes testtartás felvételére járás, ülés, étkezés közben is, ami a helyes légzéshez szükséges, s általa jobban is gondolkodunk. A megfelelő öltözködés és testtartás mellé már szinte kötelezően jár a mosoly is. Ezt se felejtsük el.


  • A testünk rendszeres karbantartásával, testedzéssel, mozgással nagyon sokat tehetünk magunkért és az önbizalmunkért. Testmozgás által magasabb energiaszintre juthatunk és erősíthetjük mentálisan magunkat.


  • Legyünk nyitottak az új dolgok iránt, fejlesszük magunkat folyamatosan és mindig tanuljunk számunkra érdekes dolgokat a világról. Az információ hatalom.


  • Igazi önbizalombomba a léleknek az, ha a saját magunknak tett ígéreteket, kitűzött napi feladatokat, rövid, hosszútávú célokat időről időre teljesítjük. Ebben segít a napi check-lista, a célok kitűzése, naplóírás, ’mi az, amit megtettem az előző hónapban’ lista vezetése. Stb.


  • Az önbizalom nemcsak személyes ügy, bizony szükségünk van „szurkoló táborra” is, akik ismernek bennünket és hisznek bennünk. Vegyük körbe magunkat pozitív barátokkal, emberekkel, családtagokkal, akikkel rendszeresen tartjuk is a kapcsolatot. A kapcsolatok megszakítása, a kapszulálódás nagyon rossz irányba viszi az önmagunkról kialakított képet.


  • Nem utolsó sorban a tudatosítása annak, hogy ne hasonlítgassuk magunkat másokhoz, mert az irigységet, frusztrációt, kellemetlen belső szorongás érzést tud okozni, helyette inkább tudatosítsuk azt, hogy mi az, amit elértünk már, mi a mi utunk, mi felé tartunk és azért mit vagyunk hajlandóak megtenni a jelenben. A többiek, a külvilág’ csak’ mint motiváló erő legyenek jelen, akik példaképek lehetnek számunkra.


Amennyiben személyes segítségre van szükséged, fordulj szakembereinkhez bizalommal.

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom
mentalis_egeszseg

Mentális egészség

2023.12.18.A mentális egészség A mentális egészség egy nagy gyűjtőfogalom, ami magában foglalja az érzelmi, pszichológiai és szociális jóllétet, ezáltal be...
Elolvasom