Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

3+1 tipp a testvérféltekenység kezelésére

2020.11.29. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Az első kistestestvér érkezésekor nem meglepő, ha a nagyobb gyerkőc féltékeny az új kis jövevényre. Természetes folyamat, hiszen addig minden figyelem rá irányult, most pedig úgy látja, nem kapja meg ugyanazt a szeretetet, mint eddig. Mit tehetünk, hogy ne érezze így, és ne legyen féltékeny a testvérére? 


„A szülők szeretete nem oszlik meg ilyenkor, hanem megduplázódik” – így fogalmazza meg nagypapa Brúnónak, Bartos Erika Kistestvér érkezik című könyvében apa és anya érzelmeit az új jövevénnyel kapcsolatban. A főszereplő kisfiú ettől megnyugszik. Ezt a bölcsességet azonban nem mindig érti meg azonnal az elsőszülött, de a türelem és néhány jól bevált módszer sokat segíthet. 


Készítsük fel


A terhesség ideje alatt meséljünk a gyerkőcnek a kistesóról, mondjuk el neki, hogy ő is lakott anya pocakjában. A növekedés folyamatáról is beszélhetünk neki, arról, hogyan fejlődik a pici. Meséljük el neki, hogy őt is nagyon vártuk, most pedig együtt készülhetünk fel a kistestvér érkezésére. Énekeljünk, meséljünk együtt az új családtagnak, aki ráadásul biztosan emlékezni fog a szép dallamokra. 


Ha már megjött


Ha hazajön a kistesó a kórházból, gondoljunk a nagyra is: az új családtag „hozhat” ajándékot a kórházból. Ha rokonok, barátok jönnek látogatóba, és ajándékot hoznak a picinek, érdemes kedvesen figyelmeztetni őket, hogy gondoljanak a nagyra is, így nem alakul ki rögtön a féltékenység. A nagytesót próbáljuk meg bevonni a baba körüli feladatokba már az elején. Legyen ott a fürdetésnél, pelenkázásnál, etetésnél – persze csak akkor, ha ő is akarja, erőltetni nem szabad. Ha az elején nem mutat hajlandóságot, később visszatérhetünk rá. 


Türelem és türelem


Mi a megoldás, ha mindent előre elterveztünk, ha mindent elolvastunk a témában, mindent úgy csinálunk, ahogy meg van írva, de mégis féltékeny a nagytesó? Legyünk végtelenül türelmesek, mert egy idő után elmúlik ez az állapot. Sok gyerkőcnél fordul elő, hogy a szobatisztaság után vissza kell váltani pelenkára, mert azt látja, hogy „van, akinek lehet”. Mások újra cicit kérnek, van, aki pedig végigbömböli a napot. Öleljük át, beszéljünk vele az érzéseiről, próbáljunk vele több időt tölteni. 

Anya és apa külön-külön is elmehet vele sétálni, leülhet vele játszani, amíg a másik szülő vigyáz a picire. Megkérhetünk rokont, esetleg babysittert, hogy egy-két órára figyeljen a család legkisebb tagjára, amíg a nagyobbal minőségi időt töltünk. 


+1: Ösztön és saját tapasztalat


Minden gyermek, minden család és minden szituáció más és más. Ebben a cikkben csak néhány tippet adtunk, olyanokat, melyek az esetek többségében beváltak. Ezek azonban nem biztos, hogy mindenkinél működnek. Sok szülő ösztönösen tudja, mit csináljon, és mivel ő ismeri a legjobban saját gyerekét, a megoldást is meg fogja találni. 




További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom