Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

3+1 tipp a testvérféltekenység kezelésére

2020.11.29. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Az első kistestestvér érkezésekor nem meglepő, ha a nagyobb gyerkőc féltékeny az új kis jövevényre. Természetes folyamat, hiszen addig minden figyelem rá irányult, most pedig úgy látja, nem kapja meg ugyanazt a szeretetet, mint eddig. Mit tehetünk, hogy ne érezze így, és ne legyen féltékeny a testvérére? 


„A szülők szeretete nem oszlik meg ilyenkor, hanem megduplázódik” – így fogalmazza meg nagypapa Brúnónak, Bartos Erika Kistestvér érkezik című könyvében apa és anya érzelmeit az új jövevénnyel kapcsolatban. A főszereplő kisfiú ettől megnyugszik. Ezt a bölcsességet azonban nem mindig érti meg azonnal az elsőszülött, de a türelem és néhány jól bevált módszer sokat segíthet. 


Készítsük fel


A terhesség ideje alatt meséljünk a gyerkőcnek a kistesóról, mondjuk el neki, hogy ő is lakott anya pocakjában. A növekedés folyamatáról is beszélhetünk neki, arról, hogyan fejlődik a pici. Meséljük el neki, hogy őt is nagyon vártuk, most pedig együtt készülhetünk fel a kistestvér érkezésére. Énekeljünk, meséljünk együtt az új családtagnak, aki ráadásul biztosan emlékezni fog a szép dallamokra. 


Ha már megjött


Ha hazajön a kistesó a kórházból, gondoljunk a nagyra is: az új családtag „hozhat” ajándékot a kórházból. Ha rokonok, barátok jönnek látogatóba, és ajándékot hoznak a picinek, érdemes kedvesen figyelmeztetni őket, hogy gondoljanak a nagyra is, így nem alakul ki rögtön a féltékenység. A nagytesót próbáljuk meg bevonni a baba körüli feladatokba már az elején. Legyen ott a fürdetésnél, pelenkázásnál, etetésnél – persze csak akkor, ha ő is akarja, erőltetni nem szabad. Ha az elején nem mutat hajlandóságot, később visszatérhetünk rá. 


Türelem és türelem


Mi a megoldás, ha mindent előre elterveztünk, ha mindent elolvastunk a témában, mindent úgy csinálunk, ahogy meg van írva, de mégis féltékeny a nagytesó? Legyünk végtelenül türelmesek, mert egy idő után elmúlik ez az állapot. Sok gyerkőcnél fordul elő, hogy a szobatisztaság után vissza kell váltani pelenkára, mert azt látja, hogy „van, akinek lehet”. Mások újra cicit kérnek, van, aki pedig végigbömböli a napot. Öleljük át, beszéljünk vele az érzéseiről, próbáljunk vele több időt tölteni. 

Anya és apa külön-külön is elmehet vele sétálni, leülhet vele játszani, amíg a másik szülő vigyáz a picire. Megkérhetünk rokont, esetleg babysittert, hogy egy-két órára figyeljen a család legkisebb tagjára, amíg a nagyobbal minőségi időt töltünk. 


+1: Ösztön és saját tapasztalat


Minden gyermek, minden család és minden szituáció más és más. Ebben a cikkben csak néhány tippet adtunk, olyanokat, melyek az esetek többségében beváltak. Ezek azonban nem biztos, hogy mindenkinél működnek. Sok szülő ösztönösen tudja, mit csináljon, és mivel ő ismeri a legjobban saját gyerekét, a megoldást is meg fogja találni. 
További blog bejegyzések
megfeleles

A másoknak való folyamatos megfelelés hatásai

2023.03.23.Nyilván minden kultúrában megvannak az alapvető viselkedési formák, melyeket kötelesek vagyunk betartani. Az is teljesen egészséges, hogy egy pá...
Elolvasom
flow-elmeny

Mi a flow-élmény, és hogyan hat ránk?

2023.03.16.A tárgyalt jelenség nem más, mint a Flow, azaz áramlat-élmény. A cikkben bemutatok néhány általános jellemzőt, illetve bepillantást nyerhetsz ab...
Elolvasom
energiavampirok

Így ismerheted fel az energiavámpírokat

2023.03.10.Kik azok az energiavámpírok? A fogalom széles körben ismert, olyan személyeket szoktunk ezzel a megnevezéssel illetni, akikkel való kapcsolat, b...
Elolvasom