Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A jelen pillanat hatalma

Vajon mi szükséges ahhoz, hogy sikeresek, boldogok, elégedettek legyünk az életünkkel? Mit kell megtennünk ehhez, illetve mit nem teszünk meg, amit meg kellene tennünk? Ezt a kérdést járjuk körbe és lessük el a trükköket az elégedett emberektől.

2024.02.27. | Szerző: Görög Anikó


Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az vagyok, amit nap mint nap megteszek. A képlet egyszerűnek látszik.


Az apró dolgokat nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni, mert jelentéktelennek tűnhetnek, senki nem veszi észre, nem gondoljuk azt, hogy ezek az apró dolgok vezetnének a sikerhez. Pedig pont ezeknek van óriási jelentősége. Számtalan sikeres ember számolt be arról, hogy milyen napi rutinja vezetett a sikerességéhez, mint pl. korán kelés, reggeli torna, mozgás, ágy megágyazása, olvasás, öröm megélése stb. A vasat is 50x meg kell ütni, míg 51.-re meghajlik. Az 50 ütés mintha senkit nem érdekelne. A sikeresek bizony megteszik mindennap.

/Apró dolgok csodája cikk/


Ha ezt a gondolkodásmódot felismerjük, akkor a mindennapi cselekedeteknek jelentősége lesz számunkra és élvezni fogjuk a beteljesüléshez vezető utat is. Minden dolog egy gondolattal kezdődik és a gondolat mögötti attitűd megtartja a mindennapi cselekedeteinket, a céljaink elérése érdekében. A cselekedeteink nemcsak önmagukban ’beszédesek’, de megmutatja a cselekvés mögötti gondolkodásmódot is. 


A változás egy pillanat alatt megtörténik, de ahhoz kell a mögötte lévő hosszan tartó erőfeszítések sorozata. A mennyiségi tényezőből hirtelen minőségi változás lesz. A híres zongorista mindennap gyakorol 8 órát éveken keresztül, anélkül nincs siker és taps. A fogyókúra sem 1 hét alatt történik meg, hanem hónapok napi cselekedetei vannak mögötte, sőt a minden percben meghozott döntés.


Ez a mai világunkban nagyon nehéznek tűnik, amikor 1 kattintással bármit megtudunk a nagyvilágról, 1 telefonhívással ételt varázsolunk magunk elé, mindent azonnal meg tudunk kapni, szerezni. De mégis miért nem sikeres akkor mindenki?


A siker és a kudarc csak egy hajszálon múlik, még pedig a jelen pillanat hatalmában dől el, hogy megteszem-e ma is ugyanazt, amit tegnap is megtettem a célom elérése érdekében.


Nehéz időszakban, amikor legszívesebben semmit nem tenne az ember, a napi döntések által mégis megtett cselekedetek kisegíthetik a bajból az illetőt, mert idővel visszamenőlegesen is számítani fog, hogy mit tett vagy nem tett meg. Megtette-e az 50 vasütést vagy sem?


Nem utolsó sorban a mindennap megtett cselekvés egy idő után rutinná válik, majd szokássá és a személyiségünk részévé is. /Az öröm érzését is lehet gyakorlattá tenni, ami hatással van ránk, a környezetünkre, így az életünkre is./


Nem az éveink száma a fontos, hanem mindig a jelen pillanatban megtett és megtehető lehetőleg jó cselekedetek száma.


A csoda ebben a pillanatban van.


Amennyiben segítségre van szüksége keressen fel bizalommal!



Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom