Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A karantén hatása a mentális egészségre

2020.05.12. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egyre többen vállalják az önkéntes karantént a koronavírus-járvány lelassítása, illetve az egészségük megőrzése érdekében, ám a bezártság nem csupán biztonságot nyújt, hanem komoly mentális hatással is van rájuk. A bezártság ugyanis egyeseknél a szociális élet teljes hiányához vezet, és mivel az ember alapvetően társas lény, nehezen viseli az emberi kapcsolatai részleges, vagy teljes elvesztését.


Bármilyen nehézség okozhat mentális problémákat, ami felmerülhet az életünkben. A magány és a negatív hatásai erősödhetnek a bezártsággal, a szorongásra, depresszióra hajlamos embereknek erősödhetnek a tünetei. Az időseknek és a serdülőknek is nehéz otthon maradniuk, különösen most, a tavasz beköszöntével. A napfény, a friss levegő és a mozgás hiánya feszültté teszi az embereket. Ezeket a negatív hatásokat azonban lehetséges ellensúlyozni, ha az mindennapokat rendszeres tennivalókkal töltjük meg. Fontos odafigyelni a táplálkozásra, illetve érdemes az üres órákat valamilyen otthon is végezhető mozgással megtölteni. Ezen felül érdemes akár online, akár telefonon tartani a kapcsolatot azokkal, akikkel a jelen helyzetben nem tudunk találkozni, mert mindez erősíti a lelki ellenálló képességünket.


Fontos, hogy ha kell, akkor akár erőltessük is a dolgok pozitív oldalának szemlélését, mert ha az áldozat szerepébe helyezzük magunkat, akkor akár tartós pszichés károkat is szenvedhetünk. Sajnos vannak erre hajlamos emberek, de aki alapvetően pozitívan szemléli a világot, azt is megviselheti a hosszan tartó bezártság. Természetesen van segítség az ilyen helyzetekben is, hiszen a pszichológusok online is rendelkezésre állnak, és most különösen jól jön az online pszichológiai rendelés lehetősége, hiszen muszáj tartani a két méter távolságot, illetve kerülni kell az idegenekkel egy helyiségben tartózkodást is. Az online szakrendelés viszont biztosítja a megfelelő elszeparáltságot, és emellett a kényelmet és a nyugalmat is képes szavatolni.


Amennyiben szeretnél online pszichológiai segítséget igénybe venni, válaszd szolgáltatásunkat!

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom