Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogadás Elutasítás

Az öt szeretetnyelv

2020.12.05.

Az emberi kapcsolatokban fontos, hogy kommunikáljunk a másikkal, hogy valamilyen módon tudassuk az érzéseinket. Ehhez öt szeretetnyelvet használhatunk. A gyengéd szavak, a különböző cselekedetek, a romantikus ajándékok, az együtt töltött, minőségi idő és az érintések hozzájárulnak ahhoz, hogy harmonikus kapcsolatban élhessünk társainkkal. Nézzük, milyen módszerek, viselkedési normák segítenek a kiegyensúlyozott élet eléréséhez.

 

Melyik szeretetnyelv a legfontosabb? 


Gary Chapman terapeuta és író szerint elképzelhető, hogy csak két szeretetnyelv létezik, vagy a másik három együttesen van jelen. Személyenként változhat, mikor melyik fontos, vagy melyiket érezzük úgy, hogy ezzel a közlésmóddal jól megértjük a másikat.


A kutatások azt mutatják, hogy az öt szeretetnyelv közül a bátorító szavak a legjelentősebbek. Egy biztos, a közlésmódnak nagy hatása van, főleg, ha arra törekszünk, hogy ne bántsuk meg a másik felet, hanem nyugodtan éljünk együtt. Természetesen stresszmentesen, akadályok nélkül nem létezhetünk, viszont ha a megfelelő szavakkal tudunk alakítani az életünkön, vagy adott esetben a munkahelyi életmódon, már tettünk valamit a boldogság felé. Chapman szerint a minőségi idő nélkülözhetetlen egy boldog kapcsolatban. Mindenki felteheti magának a kérdést, hogy vajon elég időt töltünk a családdal, a szülőkkel, a barátokkal? Sajnos a digitalizáció korában az együtt töltött perc csökken, hiszen okoseszközeinkkel szinte mindent megoldunk: ezek a tevékenységek gyorsak és néha nem zökkenőmentesek. Arról már nem is beszélve, hogy a fizikai érintkezés szinte lehetetlen.

 

Melyiket válasszam?


A jelenlegi helyzetben a tanácsadókkal való fizikai kapcsolat nehéz, ám az online platform tökéletes megoldást kínál: a videopszichologus.hu szakértői általános témában, munkahelyi gondokban és társas problémákban is segíthetnek. Viszont – és most gondolva a korábban említett érintkezési módokra – a cselekedeteinket mi magunk határozzuk meg. Nekünk kell tudni, hogy a kedvesünk vagy rokonunk mit kedvel, minek örül vagy épp ellenkezőleg, azaz mivel lehet az őrületbe kergetni. Azt látjuk, hogy a szavaknak súlya van, rendkívül fontos az együtt töltött idő, amely legyen minőségi, illetve amely során részletesen beszéljük meg, mi a bajunk. Igyekezzünk higgadtan viszonyulni egy adott problémához, hiszen közös érdek a boldog és kiegyensúlyozott kapcsolat, akár szerelmünkkel, akár egy rokonunkkal, akár a barátokkal – nem beszélve a munkahelyi kapcsolatokról, illetve viselkedésről.

További blog bejegyzések
vezetok hatasa

Vezetők hatása a kollégákra

2021.09.24.Ábránd lenne azt gondolni (bár szép ábránd), hogy egy cég legfőbb prioritása a dolgozók jólléte. A cégek legfőbb célja a profit. De hol vannak e...
Elolvasom
Csaladi mintak

Családi minták: boldogság, vagy boldogtalanság

2021.09.22.Az emberiséget régóta foglalkoztatja a kérdés: mit hoztunk magunkkal, mit kaptunk őseinktől és ez milyen hatással van a jelenlegi életünkre? A n...
Elolvasom
megfelelesi kenyszert

Hagyd magad mögött a megfelelési kényszert!

2021.09.20.A megfelelési kényszert nem könnyű legyőzni, pláne akkor, amikor minden összedőlni látszik. Amikor az élet bonyolult, nehézkes, igazságtalan, és...
Elolvasom