Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Elégedett emberek – mi a titkuk?

2021.01.28. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Tapasztaltad már magad körül, hogy vannak emberek, akik egyszerűen jobban viselik a megpróbáltatásokat és kihívásokat, mint mások? Akiknek alapeleme a pozitív szemlélet, mindig mindent optimistán és önbizalommal fogadnak? Akiknek mindig van kiút, és szimplán boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak, mint mások? Elégedett emberek, vajon mi lehet a titkuk? Milyen csodát birtokolnak, és hogy jutottak hozzá?


Hogy is van ez a rejtély az elégedett emberek habitusával?


A választ Aaron Antonovsky, egy amerikai származású pszichológus-szociológus alkotta meg 1979-ben egy kutatássorozattal, amelyben az egészség lehetséges okait és megőrzésének módjait vizsgálta. Arra volt kíváncsi, hogy mégis hogyan lehetséges, hogy hasonló státuszú és rizikófaktorokkal rendelkező emberek közül némelyek megbetegszenek, mások fittek és energikusak maradnak egy azonos krízishelyzet átélése következtében. Megalkotta a szalutogenezis egyenlő egészségeredet modelljét, amit egyértelműen a lelki teherbírás és ellenállás alapjaként említett, és lényegi átélését egy erős spirituális harmóniához kötötte, amelynek kapcsán foganatosította a koherencia-érzés definícióját. Rövid szóvizsgálat után is könnyen azonosíthatjuk az összetartozás egyenlő egységesség fogalmát, amely a világ történéseivel való együttrezgésre utal. Antonovsky ezt az életérzést jelölte meg az elégedett emberek központi viselkedésmódjaként és egyben az egészség kardinális meghatározójaként.


Te vajon az elégedett emberek táborát gyarapítod?


Hiszel magadban, ha valami nem úgy alakul, ahogy elképzelted? Tudatában vagy, hogy birtokolod az erőt, amivel a továbbiakban is ura leszel a helyzetednek, és nem engeded, hogy kicsússzon a gyeplő a kezeid közül? Képes vagy megértéssel fogadni, hogy az élet nehézségekből is pontosan ugyanannyit tartogat számodra, mint örömteli pillanatokból, és hogy a bökkenők kizárólag a személyes fejlődésedet szolgálják? Veszed a lapot, hogy vannak napok, amik egyszerűen nem a tieid, de az élet szép, és a holnap vagy a holnapután biztosan rejt majd egy fenomenális élményt? Érted, hogy meg tudsz birkózni minden zökkenővel? Ha a válaszaid zöme az igen felé hajlik, akkor megnyugodhatsz, mert valószínűleg az elégedett emberek körét gyarapítod. Emocionálisan elengedhetetlen, hogy képesek legyünk rendszert alkotni a világgal, idomulni a változásaihoz, együtt mozogni vele békében és harmóniában. Karmánkat összekapcsolják a törvények, amelyek mindannyiunk létének alapkövei, világosan predesztinálják felelősségi körünket, céljainkat és helyünket a világban. Küldetésünk rendszert visz mindennapjainkba, ami hatást gyakorol egész biológiai lényünkre, tehát jó, ha tudjuk, a koherencia, az univerzummal alkotott összhang – ami egyébként egy tanulható viselkedésforma – óriási befolyással bír az immunállapotunkra, így egész életünkre.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom