Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

Csíkszentmihályi Mihály vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi boldoggá, elégedetté az embereket.

2024.05.13. | Szerző: Görög Anikó

Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi boldoggá, elégedetté az embereket. Megfigyelte a különböző területeken dolgozó, alkotó embereket és elkezdett körvonalazódni számára egy profil, ami azt mutatta meg, hogy azok az emberek, akik összeszedettebbek, boldogabbak, elkötelezettebbek az életükben, azok kihívások elé állítják magukat, miközben a képességeiket is fejlesztik és használják.


Egy grafikonban jelölte és osztotta parcellákra a különböző érzelmi állapotokat annak alapján, hogy ha az y tengely a kihívásokat, az x tengely a képességeket jelöli, akkor ha a kihívás megegyezett a megfelelő képességekkel, ott egy áramlás csatornát figyelhetett meg. Ekkor az emberek arról számoltak be, hogy ebben a létállapotban megszűnt számukra az idő, boldognak, határtalannak érezték magukat, teremtő állapotba kerültek. Létrejött a szivárvány!


Az áramlás állapota akkor jön létre, ha egy bizonyos fokú kihívás, egy neki megfelelő, bizonyos fokú szaktudással párosul. Flow állapotban lehet egy kisóvodás és egy agysebész is. Erről a flow állapotról sokat hallhatunk és olvashatunk. 


Igen ám, de mi van az áramlás csatornája alatt és felett? És mit kezdünk, vagy nem kezdünk ezzel? Járhat-e veszélyekkel?


Ha a kihívás magas és a szakértelem alacsony, akkor egyfajta aggódás, szorongás, pánik állapota léphet fel, amit jobb esetben ébredéssel, tanulással, képességek fejlesztésével korrigálhatunk és nagymértékben csökkenthetjük a fennálló stresszes állapotot. Ha nem teszünk semmit, és a stresszes állapot hosszabb ideig fennáll, annak következményei lesznek az életünkben és a szorongásos pánikreakció csak tovább mélyülhet. 


Ha nincs kihívás, de bőven van szakértelem, egy idő után átléphet unalomba, apátiába, depresszióba is. Gondoljuk tovább, ha az unalom, az apátia, a haszontalanság érzése állandósul és erősödik, akkor megmagyarázhatatlan vad viselkedéseket válthat ki, az önértékelés csökkenését, ’indokolatlan’, az egyén számára érthetetlennek tűnő sírásokat, félrelépéseket és még számtalan, az életminőséget romboló cselekedetet, ami egy mélységes, fájdalmas hiányállapotból táplálkozik. A hiányállapotot, a szükségleteink megtalálását és megélését kötelességünk azonosítani és dolgozni rajta, a traumáinkat oldani, amik hátráltathatják az életvezetésünket. 


Ne hezitáljunk akár szakember segítségét is kérni, hogy ezeket feltérképezhessük.


Az élet arra vár, hogy meghódítsd és legfőképp, hogy meghódítsd önmagadat.

Áramlásban lenni azt jelenti, kihívás elé állítani magunkat és új készségeket megtanulni, az élet számos területén, ami elhozza az elégedettség érzését, a szivárványt, az életet.


Amennyiben segítségre van szüksége keressen fel bizalommal!



Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom