Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogyan tartsuk be az újévi fogadalmainkat?

2020.12.21. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Az új esztendő sok ember számára jelenti a megújulást, valamilyen rossz szokás elhagyását, életmódváltást, friss célokat. Szinte mindenki szokott újévi fogadalmat is tenni, de szinte senki sem tartja be őket. Hogyan lehet ezen változtatni, milyen célokat érdemes megfogalmazni magunknak? Kiderül legújabb cikkünkből.


Új év, új élet


A legtöbben az újév alkalmával megfogadnak valamit, de általában rosszul csinálják, mert aztán nagyon kevesen tartják be. Érdemes egyáltalán minden évben megismételnünk, és csalódnunk magunkban, ha nem sikerül a fogadalom? Milyen jó trükkök léteznek arra, hogy biztosan be tudjuk tartani ezeket?


A célok kimondása


Fontos a jól megfogalmazott cél. Nem elég egy erős fogadalom, tudni kell annak pontos célját, rövid-és hosszútávon is. Így sokkal könnyeb betartani azokat, mert mindig a szemünk előtt lebeghet, hogy mi a valódi oka. Ha például azt határoztuk el, hogy le akarunk szokni a dohányzásról, akkor fogalmazzuk meg pontosan a célt: „azért akarok leszokni, mert nem akarok tüdőrákban meghalni.” Igaz mennyivel másképpen hangzik?


Kis lépés az embernek


Egy jól berögzült szokást egyáltalán nem könnyű elhagyni, márpedig a legtöbb fogadalom erről szól. Az nagyon keveseknek sikerül, hogy valamiről egyik pillanatról a másikra lemondanak, és soha többet nem csinálják. A szokás elhagyása legyen inkább fokozatos, mert kisebb visszaesés bárkivel előfordulhat. A fogadalom ne arról szóljon, hogy „ettől a perctől nem csinálom”, inkább arról, hogy bizonyos időn belül szeretnék változtatni rajta. 


Jutalom saját magunknak


Sokan feledkeznek meg arról, hogy saját magukkal szemben is türelmesnek, kedvesnek kell lenni, sőt: nagylelkűnek is. Ha megfogadtunk valamit, és látjuk annak eredményét, nyugodtan gondoljunk úgy saját magunkra, mint egy másik emberre, akinek szurkolunk, akit motiválni szeretnénk. Kedveskedjünk magunknak ezért valamilyen jutalommal, olyan dologgal, ami minden körülmények között örömet okoz számunkra. 


Betartható célok


Talán a legfontosabb az újévi fogadalmak betartásánál, hogy a cél olyan legyen, amit tényleg be is lehet tartani. Hiába szeretnénk egy éven belül a Holdra szállni, ha nem vagyunk asztronauták, akik tűzközelben dolgoznak, akkor erre valljuk be: nem sok esély van. Reális legyen az elvárás saját magunkkal szemben, mert ha nem az, akkor csak csalódni fogunk az egészben.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom