Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Így szabadulhatsz meg a rossz szokásaidtól!

2021.07.05. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Mindenkinek akadnak rossz szokásai, illetve mindenkinek van néhány, amitől minél előbb megszabadulna. Ez azonban sokszor nehéz feladat, ezért hasznos lehet, ha kifejlesztünk néhány módszert a leküzdésükre. Hogyan szabadulhatsz meg a rossz szokásaidtól? Mutatjuk!


Ezért nem szabadulsz a rossz szokásaidtól


Melyik az a rossz szokás, amitől legelőször megszabadulnál? Dohányzás? Mobilfüggőség? Állandó viccelődés? Mindenkinek vannak olyan szokásai, melyekről tudja, hogy rosszak, legszívesebben szabadulna tőlük, de valamiért mégsem megy neki. Sokan gondolják azt, hogy valójában könnyedén meg tudnának válni ezektől a rossz szokásoktól, csak belekezdeniük kellene, de ez valamiért mindig elmarad. Sokan pedig azért nem képesek a változásra, mert túl gyengének tartják magukat hozzá. Úgy érzik, annyira a mindennapjaik része a rossz szokás, hogy hiába is próbálkoznának, biztosan nem sikerülne elhagyni azt. 


Öt módszer, amivel megszabadulhatsz a rossz szokásaidtól


Ahhoz, hogy megszabadulj a rossz szokásaidtól, tudnod kell, melyik típusba tartozol. Ha ez megvan, akkor kezdhetsz neki megváltoztatni a saját életedet. De hogyan vágj bele?


1. A legfontosabb lépés a belátás. Nevezd meg a rossz szokásodat vagy szokásaidat. A legjobb, ha felírod ezeket egy papírra, és feljegyzed azt is, milyen előnyökkel járna, ha elhagynád őket.


2. Gondold át, milyen lenne egy átlagos napod, ha már nem gyakorolnád ezeket a szokásokat. Mit csinálnál helyettük, milyen gondolataid lennének? Miben lennének mások? Hogyan alakítaná át az emberi kapcsolataidat?


3. Motiváció! Kulcsszó ebben a folyamatban, hiszen szinten kell tartanod a motivációdat, ahhoz, hogy eredményt érj el. Sokan cetliket ragasztanak az ágyuk mellé, fotót tesznek az íróasztalukra, ami az elérendő célra emlékezteti őket. Motiváció az is, ha emlékezteted magad arra, hogy milyen sikereid voltak már hasonló esetekben. Biztosan elő tudsz venni olyan emléket, amikor sikerült változásd elérned az életedben. 


4. Vizualizáció! A rossz szokásaidtól való megszabadulás egyik legörömtelibb része. Képzeld el, milyen lesz, amikor majd az út végén jársz. Ha például leszoknál a dohányzásról, gondolj bele, hogy abból a pénzből, amit megspóroltál, nyaralni mész. Képzeld el magad elé a tájat, amit megnéznél, a családodat, barátaidat, amikor épp élvezitek a kirándulást.


5. Jutalmazd meg magad! Minden nap végén, amikor nem gyakoroltad a rossz szokásodat, ajándékozd meg magad valamivel. Nem kell hatalmas dologra gondolni, a jutalom lehet egy jó könyv, film, vagy éppen egy tökéletes kádfürdő. A lényeg, hogy tudatosítsd magadban: ez a te jutalmad azért, amiért jó úton jársz.

További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom