Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Menteni a menthetőt – Párkapcsolati problémák nyomában

2020.11.23. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egy párkapcsolatban bármikor felmerülhetnek különböző problémák, erre még akkor is van példa, ha a viszony egyébként harmonikus. Fontos, hogy felismerjük a közelgő, vagy létező veszélyt, mert csakis így lehet menteni a menthetőt. Párkapcsolati problémák nyomában.


Amikor elveszni látszik az egyensúly


Két ember párkapcsolati viszonyának sokféle formája és szintje van. Az „együttműködés” nagyban függ az együtt töltött idő nagyságától, a felek személyiségétől, valamint a különböző élethelyzetektől. A párok egy harmonikus, jól működő kapcsolatban minden tényező hatása mellett is megtalálják az egyensúlyt. Na, de mi van akkor, ha ez az egyensúly egyszer csak elveszni látszik? Párkapcsolati problémák nyomában.


Egymást szerető emberek sodródnak egymástól távol, jól működő házasságok mennek tönkre. Vajon mi ennek az oka? Érdemes megvizsgálni a párkapcsolat „alkotórészeit” és a kapcsolatot alakító különböző külső tényezőket. Valaminek történnie kellett, fontos, hogy felismerjük, hogy mi az.


Véget ért a közös projekt, lehet ez a baj


Elképzelhető, hogy egy nagyobb változásról van szó, amelyben az egyik, vagy mindkét fél érintett az életkörülményeket tekintve. Tipikus példa a gyereknevelés, mint közös projekt. Ha a fiatalok kirepülnek a családi fészekből, megszűnik egy meghatározó közös tevékenység. Ha párok ezt tudják pótolni, megmenthető a kapcsolatuk. Egy másik dolog: amennyiben valaki a korábbinál jobb, vagy rosszabb anyagi helyzetbe kerül, szintén próbára teheti párkapcsolatát. Az évek/évtizedek alatt felvett ritmus, rutin, munkamegosztás felborulása olyan problémákat hozhat felszínre, amelyekre megoldást kell találni.


A párok egyéni helyzetének változása szintén ok lehet. Az egyéni életutak ugyanis olyan irányt vehetnek, amelyet a másik nem tud, vagy nem akar követni, tolerálni. Ha valaki annyira megszokta a kapcsolatában rá osztott, vagy általa kiosztott szerepet/szerepeket, hogy abból kényelmetlen kibújnia, nem tud másban gondolkodni, annak egy esetleges változás esetén súlyosan sérülhet házassága, élettársi viszonya. Például ez történhet akkor, ha a feleség munkahelyén magasabb beosztásba kerül, mint férje, „fontosabb” lesz nála, esetleg többet is keres, és utóbbi ezt képtelen feldolgozni. Vagy ha mondjuk a férfi lép ki egy korábbi szerepből, védelmezőből gyámoltalanná válik, vagy épp fordítva, uralkodóbb magatartást vesz fel.


Nem kell félni a problémáktól


Nem kell az ördögöt festeni a falra, de azért jó dolog elkönyvelni magunkban, hogy problémák akkor is várhatóak, ha egyébként jelenleg minden rendben van. A párkapcsolatra tekinthetünk úgy, mint egy érzékeny egyensúlyra, érdemes mindig vizsgálni, gondozni, erősíteni. Legfőképpen: ismerni. Azért, hogy ha kell, ha valami zavarja működését, közbe tudjunk lépni. Ha nekünk nem megy, kérhetjük szakember segítségét is.


A párkapcsolati problémák nyomában járva megállapítható, hogy a legtöbb gondra van orvosság és sokszor csak akarat kérdése, hogy meg tudjuk-e menteni a menthetőt. Sajnos manapság létezik egy rossz trend, amely arra sarkallja az embereket, hogy inkább lépjenek tovább, és ne dolgozzanak párkapcsolatuk hibáinak megjavításán. Ami nem megy, azt ne erőltessük – ez igaz lehet, de próbálkozás nélkül nincs siker. És bizony, ezt a továbblépők jó eséllyel a következő kapcsolatukban, kapcsolataikban is meg fogják majd tapasztalni.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom