Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Mi a legrosszabb a munkádban?

2020.11.25. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Mi a legrosszabb a munkádban? Nagy valószínűséggel nem az, amire most gondolsz. Legalábbis, ha nagyobb léptékben vizsgáljuk a dolgot, hosszútávon ugyanis a legkárosabb az tud lenni egy munkavállaló érzelmi állapotára, magabiztosságára, szorgalmára, lelki egyensúlyára nézve, ha nem kap megfelelő mértékben és módon visszajelzést.


Az alkalmazott figyelemre vágyik, de fél is tőle


Tíz emberből tíz biztosan mást felel a mi a legrosszabb a munkádban kérdésre, s valószínűleg többen nem a visszajelzés hiányát említik elsőként. Pedig a kutatások alapján az a legnagyobb hiánycikk. Na, de mit is jelent ez a visszajelzés, amely annyira kell a dolgozó embernek?


Korábban ez ösztönszerűen működött (vagy épp nem működött), ma már viszont tanítják, hogy kell megfelelő visszajelzésekkel kritizálni, dicsérni, irányítani a munkavállalót. Az alkalmazott figyelemre vágyik, ugyanakkor fél is tőle, hiszen a figyelem nemcsak pozitív dolgokat tárhat fel. A kudarckerülő típusúak számára különösen nehéz szembesülni a kritikával. Éppen ezért kell megfelelő környezetet és kultúrát keríteni annak.


Olyan nincs, hogy nincs


Egy cég szervezeti felépítése, struktúrája, főnöke válogatja, hogy ez a környezet, hogyan néz ki. Egyáltalán ki van-e alakítva megfelelően. Nyilván bőven akadnak hiányosságok, hiszen a munkavállalói kérdőívek elemzése azt mutatja, hogy rengeteg helyen nem megfelelő a visszajelzések hatékonysága.


Kezdjük ott, hogy olyan nincs, hogy nincs. Azaz visszajelzésre mindenütt nagy szükség van, annak módja persze már lehet más és más. A visszajelzés nemcsak azért fontos, hogy megnyugtassa, megdicsérje, vagy hibára figyelmeztesse a dolgozót, a rendszernek oda-vissza kell működnie, azaz a feletteseknek is lényeges ez a fajta kapcsolattartás, amely aztán meghatározhatja a vállalkozás működését.


Odafigyelés és türelem kell hozzá


Ahogy említettük, a visszajelzésekkel körültekintően kell bánni. Egy jól működő cég szervezeti struktúrája megfelelő környezetet biztosít a visszajelzések működőképességéhez, de nem szabad elfelejteni, hogy az alkalmazottak (és a főnökök) egyaránt különböző egyéniségek, eltérő személyiséggel rendelkeznek. Azaz lehet „központosítani” és rendszer szinten gondolkodni, ugyanakkor meg kell hagyni az érzelmi mozgásteret. Például egy jó főnök képes alkalmazkodni beosztottja személyiségéhez, hangulatához, és fordítva. Az adott szituáció fontosságát is kell mérlegelni, ahogyan az sem mindegy, kivel szemben, hogyan kommunikálunk. Mindezt úgy kell megvalósítani, hogy se kivételezettek, se kitaszítottak ne legyenek. Bonyolultan hangzik, de megfelelő odafigyeléssel és türelemmel az emberi oldal idővel kialakul, illetve beilleszkedik a céges szabályrendszer és a munkáltatói szerződés adta mesterséges keretekbe.


Azonos szintek között is működhet


A visszajelzések rendszere nemcsak a különböző szintek között működhet, az egy szinten lévők kommunikációja is megkönnyíthető és hatékonyabbá tehető vele. Kicsit olyan ez, mint az őszinte kibeszélés egy családon belül. Ha bevezetjük, csökkenthetjük a másik (munkája) iránti közönyösség mértékét és elejét vehetjük a bomlasztó, hát mögötti pletykáknak.


A visszajelzés abban is segíthet, hogy megtaláljuk a saját helyünket az adott cégen belül, vagy abban, hogy felismerjük, tovább kell lépnünk. Ha egy cég jól működteti, saját maga és minden dolgozója számára hasznos lehet egy ilyen rendszer. Hogy sikeresek vagyunk-e ebben, az kiderülhet egy egyszerű munkavállalói kérdőívből. Ha a mi a legrosszabb a munkádban kérdésre az lesz a felelet, hogy a kevés fizetés, máris világosabb kép és továbbléphetünk egy másik megoldandó feladatra.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom