Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogadás Elutasítás

Mi áll a teljesítmény mögött?

2020.10.01.

Régóta foglalkoztat minket a kérdés: a sikeresek emberek mitől sikeresek? Tehetségesek, intelligensek, ügyesek, kitartóak, vagy szerencsések, esetleg mindegyik szükséges ahhoz, hogy valaki „magasra” jusson? Mi áll a teljesítmény mögött?


Mi áll a teljesítmény mögött? - ezt a kérdést már hosszú ideje vizsgálja a tudomány, hiszen rendkívül érdekes visszafejteni egy-egy nagy sikert, eredményekben gazdag életpályát. De nemcsak a történelmi tettek háttere izgalmas, hanem az is, hogy a hétköznapi emberek közül ki lesz az, akinek összejönnek tervei, megvalósítja céljait és ki ütközik kudarcba.


A jó hír az, hogy nem kell született zseninek lenni ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A rossz viszont az, hogy az esetek többségében nagyon komoly kitartás és tudatosság szükséges hozzá. Kutatások igazolták, hogy minden pozitív teljesítmény mögött (a tehetségen túl) ott van a állhatatos erőfeszítés azért, hogy jobbak és jobbak legyünk.


Egyszerűnek hangzik, elég szorgalmasnak bizonyulni és sikeresek leszünk, de a dolog ennél lényegesen bonyolultabb és az igazat megvallva, kitartónak sem könnyű lenni. Pláne olyan embernek, aki nemcsak kitartó, hanem tudatosan, hosszú időn keresztül tesz komoly erőfeszítéseket céljai elérése érdekében. Viszont az is igaz, hogy a született tehetség messze nem minden.


Érdemes eltekinteni attól, hogy valami nagy és az emberiség számára jelentős dolgot viszünk véghez az életben. Írásunkban megfogalmazott sikeresség alatt ugyanúgy azt is értjük, hogy valaki a szakmájában, vagy élete más területén képes előrelépni, megvalósítani terveit, céljait. A téma tehát mindenkit érint, bárki felteheti magában a kérdést: mi áll a teljesítmény mögött?


A kérdésben jelentős szerepet játszik egyfajta pozitív szemléletmód, optimista világnézet: az előrelépés szempontjából fontos, hogy elhiggyük, képesek vagyunk a fejlődésre. Ha ez megvan, akkor máris jobb pozícióból indulunk, amikor kihívásokkal nézünk szembe az életben. A tudatosság azonban nemcsak abból áll, hogy belső lelki tréninget tartunk a megfelelő, optimista hozzáállást célba véve, akad más lényeges dolog is. Ez pedig a tanulás és gyakorlás. A sikeres ember a sikerhez vezető úton rengeteget tanult, gyakorolt, méghozzá célirányosan, hosszabb távra előre meghatározva a feladatokat. Ez azért nehéz, mert az ilyen gyakorlás sokszor nagyon unalmas és fárasztó, éppen ezért kell hozzá igen kitartónak lenni.


Sokféle ember, személyiség létezik. Valakinek a fent felsoroltak ujjcsattintásra mennek, míg mások nagyon nehezen teszik magukévá az ilyen magatartásokat. Éppen emiatt fontos ezt kívülről látnunk, ha világos, hogy milyenek vagyunk, a céljainkhoz, sikerességhez vezető utunk is egyenesebb lesz. Ha szükségünk van rá, ismerjük be, és akár nyugodtan forduljunk szakemberhez tanácsért, amely életünk, karrierünk szempontjából rendkívül értékes lehet.

További blog bejegyzések
Csaladi mintak

Családi minták: boldogság, vagy boldogtalanság

2021.09.22.Az emberiséget régóta foglalkoztatja a kérdés: mit hoztunk magunkkal, mit kaptunk őseinktől és ez milyen hatással van a jelenlegi életünkre? A n...
Elolvasom
megfelelesi kenyszert

Hagyd magad mögött a megfelelési kényszert!

2021.09.20.A megfelelési kényszert nem könnyű legyőzni, pláne akkor, amikor minden összedőlni látszik. Amikor az élet bonyolult, nehézkes, igazságtalan, és...
Elolvasom
apro dolgok

„Apró” dolgok csodája

2021.09.17.Mitől érezzük jól magunkat és mitől rosszul? Apró trükkök és technikák a mindennapi élethez, amelyek nem is gondolnánk, hogy mennyire meghatároz...
Elolvasom