Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Mi áll a teljesítmény mögött?

2020.10.01. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Régóta foglalkoztat minket a kérdés: a sikeresek emberek mitől sikeresek? Tehetségesek, intelligensek, ügyesek, kitartóak, vagy szerencsések, esetleg mindegyik szükséges ahhoz, hogy valaki „magasra” jusson? Mi áll a teljesítmény mögött?


Mi áll a teljesítmény mögött? - ezt a kérdést már hosszú ideje vizsgálja a tudomány, hiszen rendkívül érdekes visszafejteni egy-egy nagy sikert, eredményekben gazdag életpályát. De nemcsak a történelmi tettek háttere izgalmas, hanem az is, hogy a hétköznapi emberek közül ki lesz az, akinek összejönnek tervei, megvalósítja céljait és ki ütközik kudarcba.


A jó hír az, hogy nem kell született zseninek lenni ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A rossz viszont az, hogy az esetek többségében nagyon komoly kitartás és tudatosság szükséges hozzá. Kutatások igazolták, hogy minden pozitív teljesítmény mögött (a tehetségen túl) ott van a állhatatos erőfeszítés azért, hogy jobbak és jobbak legyünk.


Egyszerűnek hangzik, elég szorgalmasnak bizonyulni és sikeresek leszünk, de a dolog ennél lényegesen bonyolultabb és az igazat megvallva, kitartónak sem könnyű lenni. Pláne olyan embernek, aki nemcsak kitartó, hanem tudatosan, hosszú időn keresztül tesz komoly erőfeszítéseket céljai elérése érdekében. Viszont az is igaz, hogy a született tehetség messze nem minden.


Érdemes eltekinteni attól, hogy valami nagy és az emberiség számára jelentős dolgot viszünk véghez az életben. Írásunkban megfogalmazott sikeresség alatt ugyanúgy azt is értjük, hogy valaki a szakmájában, vagy élete más területén képes előrelépni, megvalósítani terveit, céljait. A téma tehát mindenkit érint, bárki felteheti magában a kérdést: mi áll a teljesítmény mögött?


A kérdésben jelentős szerepet játszik egyfajta pozitív szemléletmód, optimista világnézet: az előrelépés szempontjából fontos, hogy elhiggyük, képesek vagyunk a fejlődésre. Ha ez megvan, akkor máris jobb pozícióból indulunk, amikor kihívásokkal nézünk szembe az életben. A tudatosság azonban nemcsak abból áll, hogy belső lelki tréninget tartunk a megfelelő, optimista hozzáállást célba véve, akad más lényeges dolog is. Ez pedig a tanulás és gyakorlás. A sikeres ember a sikerhez vezető úton rengeteget tanult, gyakorolt, méghozzá célirányosan, hosszabb távra előre meghatározva a feladatokat. Ez azért nehéz, mert az ilyen gyakorlás sokszor nagyon unalmas és fárasztó, éppen ezért kell hozzá igen kitartónak lenni.


Sokféle ember, személyiség létezik. Valakinek a fent felsoroltak ujjcsattintásra mennek, míg mások nagyon nehezen teszik magukévá az ilyen magatartásokat. Éppen emiatt fontos ezt kívülről látnunk, ha világos, hogy milyenek vagyunk, a céljainkhoz, sikerességhez vezető utunk is egyenesebb lesz. Ha szükségünk van rá, ismerjük be, és akár nyugodtan forduljunk szakemberhez tanácsért, amely életünk, karrierünk szempontjából rendkívül értékes lehet.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom