Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Miben különbözik az online konzultáció és a terápia?

2020.05.27. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A „klasszikus” pszichoterápia és az online konzultáció a hasonlóságok mellett néhány dologban élesen különbözik egymástól. A lényeg ugyanaz, mindkét folyamat lelki problémák megoldásával foglalkozik és ehhez a pszichológia eszköztárát hívja segítségül, ugyanakkor mégis merőben eltérő módszerekről van szó.


Először is a pszichoterápiás folyamat hosszú folyamat, és fontos része a múltbéli események feldolgozása. Az online konzultáció is lehet hosszú, de ez egyáltalán nem alapfeltétel. Ugyanakkor egy online konzultáció elsősorban a jelenre és jövőre fókuszál, a múltbéli dolgokra is kitér(het), de nem kifejezett célja a múlt feldolgozása. Elsősorban a kliens aktuális, problémát jelentő élethelyzetével foglalkozik.


A pszichoterápia „mélyre ás”, és a részletes, összetett, kliens-terapeuta személyes és bizalmi kapcsolaton alapuló folyamat során sokszor fájdalmas dolgok kerülnek elő. Az említett kapcsolatban a pszichoterápia jellegéből adódóan fontos a személyes jelenlét. A személyes találkozás bővebb lehetőségeket ad, például a terapeuta ezáltal több információhoz jut a páciensről és különböző gyakorlatokat, személyes jelenléthez kötött módszereket is alkalmazhat a kezelés során.


A pszichológiai terápia – amelynek egyébként több irányzata is létezik - célja lehet többek között különböző személyiségzavarok és pszichiátriai zavarok kezelése, javulás elérése a személyiséget érintő változásokkal.


Ezek nem férnek bele egy online konzultáció kereteibe, azonban elmondható, hogy az online konzultáció fontos támpontja lehet lelki egyensúlyunk, pszichés stabilitásunk megőrzésének.


Életünk során sokféle problémával találkozunk, szerencsére ezek feldolgozása nem feltétlenül igényel hosszútávú pszichológiai terápiát. Ugyanakkor nem biztos, hogy magunk meg tudunk birkózni az adott nehézséggel és ilyenkor jól tud jönni egy szakember támogatása is. Ilyen az online konzultáció, amely gyors és rugalmas szolgáltatás. Abban is segíthet, hogy milyen irányba induljunk el, szükségünk van-e komolyabb, hosszabb távú kezelésre.


Az online konzultáció során nagyobb felelősség hárul a páciensre, mint a „klasszikus” pszichoterápia esetében, mert az előbbinél a kapcsolattartás formája miatt több tudatosságra, kitartásra és fegyelemre van szükség attól, aki segítséget kér.

Emiatt is van, hogy komolyabb problémák, például öngyilkossági veszély, vagy súlyosabb személyiségzavar, traumák, stb. esetén a terápiák offline módozata javasolt.

További blog bejegyzések
ghosting

Ghosting - Miért tűnt el?

2023.11.23.A ghosting Az eltűnés, kámforrá válás jelenségről akkor beszélünk, amikor egy ember úgy szakítja meg a kommunikációt az ismerkedés egy bizonyos ...
Elolvasom
gondolatok ereje

Kezdd a gondolatok megváltoztatásával

2023.11.20."Nincs a világon se jó, se rossz, csak a gondolkodás teszi azzá." A gondolataink határozzák meg az életünket. Ez egy elég merész kijelentésnek h...
Elolvasom
lelki neszeszer táska

Lelki neszeszer táska

2023.11.03.Képzeljünk el egy nagy lufit, amibe folyamatosan folyik a víz és amikor megtelik, akkor nagy zajjal, csattanással kidurran. Most képzeljük el az...
Elolvasom