Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Tippek, hogy ne menjen a karantén a mentális egészséged rovására

2020.01.16. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A karantén jelentős pszichológiai hatással lehet a mentális egészségre, ami többféle tünettel is járhat az idegességtől kezdve az alvászavarokon át egészen a poszttraumás stresszig.


Az elhúzódó karantén és az izoláció súlyosbítja a szorongást, a depressziót és a tehetetlenség érzését. A legfőbb stresszfaktorok a karantén alatt a megfertőződéstől való félelem, a frusztráció, az unalom, az információhiány, a pénzügyi veszteségek és a megszokott mindennapok hiánya.  

Érdemes figyelni a környezetünket és önmagunkat, mert viszonylag könnyen fel lehet ismerni azokat a jeleket, amelyek a mentális egészségi állapot romlására utalhatnak. Ilyen lehet:


 • az aggodalom és a betegségtől való félelem
 • a megváltozó alvási és étkezési szokások
 • a koncentrációs zavar
 • a krónikus egészségügyi problémák súlyosbodása
 • a fokozódó alkoholfogyasztás, dohányzás, illetve droghasználat

Ha a fenti tüneteket észleled magadon, vagy a környezetedben élőkön, akkor többféle módon is segíthetsz, illetve tehetsz azért, hogy ezek a tünetek meg se jelenjenek.

 • Ne hagyd, hogy a mindennapos rutinos elvesszen! Öltözz fel reggel, és tervezd meg a napodat! Írhatsz listát is, ezzel mintegy megszabva magadnak, hogy hogyan teljen az időd.
 • Igyekezz egy napba minél több teendőt belezsúfolni, de ez ne menjen a pihenés rovására! Ne hagyd, hogy eluralkodhasson rajtad az unalom! Maradj mentálisan aktív!
 • Figyelj oda az egészségedre, étkezz egészségesen, és iktass be minden napodba valamilyen mozgásformát is!
 • Tartsd a kapcsolatot a kollégáiddal, a családoddal, a barátaiddal akár telefonon, akár videóhívásokkal, akár chateléssel!
 • Igyekezz a pozitív dolgokkal foglalkozni, ne olvass túl sokszor híreket, mert felerősítheti az aggodalmat!
 • Ne foglalkozz a távoli jövővel; most különösen aktuális a "carpe diem" felfogás!
 • Ne feledd: átmeneti a helyzet, és nem vagy egyedül!

Ha pedig érzed, hogy valami nem stimmel, és segítségre lenne szükséged, vedd igénybe online pszichológiai szolgáltatásunkat!

További blog bejegyzések
megfeleles

A másoknak való folyamatos megfelelés hatásai

2023.03.23.Nyilván minden kultúrában megvannak az alapvető viselkedési formák, melyeket kötelesek vagyunk betartani. Az is teljesen egészséges, hogy egy pá...
Elolvasom
flow-elmeny

Mi a flow-élmény, és hogyan hat ránk?

2023.03.16.A tárgyalt jelenség nem más, mint a Flow, azaz áramlat-élmény. A cikkben bemutatok néhány általános jellemzőt, illetve bepillantást nyerhetsz ab...
Elolvasom
energiavampirok

Így ismerheted fel az energiavámpírokat

2023.03.10.Kik azok az energiavámpírok? A fogalom széles körben ismert, olyan személyeket szoktunk ezzel a megnevezéssel illetni, akikkel való kapcsolat, b...
Elolvasom