Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

Sajnálatos módon egyre több kliensünk lett internetes csalás áldozata és épp ezért nagyon fontos, hogy ezen a platformon is szót ejtsünk erről a jelenségről.

2024.04.30. | Szerző: Görög Anikó

A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásárolni. Ez a megnövekedett óriási mennyiségű pénzügyi forgalom a csalók, manipulátorok lehetőségét is kibővítette.


Rendőrségi adatok szerint évente 13-14 milliárd! Ft-ot csalnak ki (csak) a lakosság zsebéből, szinte minden 6. ember csalás áldozata lesz valamilyen módszerrel. Ez óriási veszteség és lelki megrázkódtatás az áldozatok és családjaik számára.


De hogy is kezdődik az egész folyamat?

A csalók lelkiismeret-furdalás nélkül kihasználják az optimizmusunkat, a jóhiszeműségünket a kedvességükkel az éppen „hiányban” lévő állapotunkat. A hiány állapot lehet pénzügyi nehézség, tartozás, hitel, amit minél hamarabb pótolni szeretnénk. Erre éreznek rá a csalók és a vágyunk megoldásának a meglebegtetésével, ígéretekkel, akár apró feladatok sikeres elvégzésének pénzbeli jutalmazásával már a bizalmunkba is kerítenek.


Ekkor elkezdődik egy hipnotikus állapot

a sürgetéssel, az idő szorításával, amikor gyorsan, impulzívan kell döntést hozni és nincs idő racionálisan átgondolni a dolgokat, sőt azt is éreztetik, hogy ne „bénáskodjon” az ember. Ezek nagyon gyorsan, pillanatok alatt történnek és már bele is kerültünk egy spirálba, ahonnan nagyon nehéz kijönni, mert visz le a mélybe, hogy mentse az ember a menthetőt, ami még látótávolságba van, de akkor már igazából elveszett minden. Hihetetlen varázslás történik, mint a Thomas Mann Mario és a varázsló c. művében.


Pszichológiai eszközökkel

rávesznek olyan cselekedetekre, amire józan, nyugodt állapotban az ember soha nem tenne. Amikor vége a varázslásnak és felébred az ember, akkor tudatosul benne, hogy mit tett. Egy flow állapotban volt, ami nagyon aljas és gonosz vezérlésű. A veszteség felmérése óriási fájdalom és önhibáztatás örvényébe csap át.


Ilyenkor nagyon fontos, hogy azonnal tegyük meg a hivatalos feljelentést,

áldozatsegély központ megkeresését, hogy hivatalos útra terelődjön a folyamat. Ezután kezdődik csak az igazi lelki vívódás, ami lehet önhibáztatás, mások hibáztatása és a hiány felnagyítása. Ezek a folyamatok sosem visznek előre. Nagyon fontos, hogy magunkat tartsuk fent és engedjük el az önhibáztatást és próbáljunk előre nézni és cselekedni, menteni a menthetőt és felmérni azt, hogy milyen erőforrásaink, segítségeink vannak.


A helyzet nagyon sok mindenre meg tud tanítani bennünket, de csak akkor, ha előre tekintünk és használjuk az elme problémamegoldó, túlélésért küzdő üzemmódját. Az elme készen áll segíteni és nagyon merész ötleteivel képes bennünket kihozni a bajból. Nehéz küzdelem, de csak előre tekintve lehet az agyalás spiráljából kijönni.


Kérjünk lelki segítséget,

mert a veszteségek állandósulásával, a veszteség fel nem dolgozásával súlyos testi-lelki következményekkel számolhatunk. Keressük a lelki támogatást minél hamarabb!


Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom