Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

4 tévhit a megcsalásról

Minden párnak saját szabályai vannak, efölött ítélkezni senkinek nincs joga. Azonban a megcsalás a legtöbb kapcsolat esetében nem fér bele az egyedi szabályrendszerbe sem, így komoly, akár szakításhoz, váláshoz vezető károkat is okozhat vele a hűtlen fél a másiknak.

2022.12.06. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A hűtlenség azt jelzi, hogy a kapcsolatban a két fél között valami megváltozott, ennek okát meg kell keresni, megjavítani és dolgozni azon, hogy a kapcsolat, a bizalom és a kötődés is újjáépüljön, nem beszélve a sebzett lélek meggyógyításáról. Cikkünkben áll 4 tévhit a megcsalásról, mely segíthet feldolgozni a helyzetet.  


Nem feltétlen jelent szakítást vagy válást 


Bár több kutatás azt mutatja, hogy a házaspárok több mint a fele együtt marad azután, hogy egyikük megszegte a házasságkötés alkalmával tett ígéretét, az biztos, hogy egy ilyen törést egy élet is kevés megbocsájtani, vagy elfelejteni. Általában nem is tudnak túllendülni a párok önállóan egy ekkora sérelmen, azonban, ha mindketten szeretnék megmenteni a házasságukat, akkor fordulhatnak házassági tanácsadóhoz, terapeutához. Ezek a kezelések rengeteg sebet felszakítanak és biztosan nem maradnak könnycseppek nélkül a párok, azonban, ha elköteleződöttek amellett, hogy rendbe teszik a házasságukat, mindkettőjüknek komoly energiát kell belefektetni abba, hogy kibéküljenek. A hűtlen félnek vissza kell nyernie a megcsalt fél bizalmát, ami biztosan nem lesz egyszerű. A bántott félnek pedig szembesülnie kell az indokkal, miért kereste máshol a boldogságot a párja és változtatnia kell önmagán, ha esetleg túl goromba, figyelmetlen volt párjával, netán nem volt elég odaadó vele. Újra egymásra kell találni, ez a legfontosabb és legnehezebb feladat. 


Mindig a férfi lép félre


Általános tévhit a megcsalásról, hogy mindig a férfi a hűtlen. Ha valakit állandóan elnyomnak otthon, mindenért lehurrogják és semmiféle pozitív jelzést nem kap, sem szeretet sem dicsérő szavak formájában, akkor előfordulhat, hogy máshol keresi meg a pozitív visszajelzést önmagával kapcsolatban. Az is lehet hűtlenségi ok, ha otthon elmaradoznak az intim időtöltések, ez főleg a férfiakra jellemző. A nők azonban akkor keresik máshol a boldogságot, ha azt érzik, hogy férjük már nem találja őket elég csinosnak és vonzónak, mert nem mondja, sosem dicséri meg, és nem lepi meg egy csokor virággal, vagy éttermi vacsorával és sosem szakít időt arra, hogy a meccs, vagy az unalomig nézett ezeréves komédia sorozat helyett a feleségre is szánjon egy kis minőségi időt. Tévhit a megcsalásról az is, hogy mindig fiatalabb és csinosabb a harmadik fél és bár sokszor csak az izgalom, az újdonság varázsa és a préda elfogása miatt lesz valaki hűtlen és nem is számol azzal, hogy a pillanatnyi örömmel egy életre megsebzi a párját.


Nem az az oka, hogy már nem szeret, vagy nem talál vonzónak 


Bár szerelmünk hajnalán faltuk egymást és alig bírtunk elszakadni egymástól öt percre, a szerelem miatt izzott a levegő, ez azonban idővel átalakul. Igen, a szerelem átalakul szeretetté és mély kötődéssé, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk a partnerünket. Idővel biztosan nem nézünk már ki olyan jól, mint akkor, amikor megismerkedtünk, a testrészekre hatással van az idő, az öregedés, a túlzásba vitt sport vagy fizikai munka is, de biztosan nem házasodunk csak azért, mert fizikailag vonzódunk valakihez. Ennél sokkal többről szól az, ha megtaláljuk a másik felünket éppen ezért a külső jegyek megváltozása nem lehet indok az elhidegüléshez. Ez bizony egy tévhit a megcsalásról. A humora, a mosolya, a magabiztossága, a bőre illata, a mellkasa megnyugtató kuckója ugyanolyan fontos kötődést jelent az idő múlásával. Azonban, ha a barátunkat is elveszítjük idővel a házastársunk személyében, akkor lehet, hogy másfelé kacsintunk. Ezért nem szabad hagynunk, hogy a hétköznapok mókuskereke, a stressz, a munkahelyi gondok, vagy a gyermekek tanulási nehézségei kihatással legyenek a kapcsolatunkra, házasságunkra. Soha ne a párunkon vezessük le a fesztültséget, melyet a munkahelyünkről hazavittünk, vagy amit a boltban való sorban állás okozott. Soha!


Jobb nem beszélni róla 


Minden gondot meg kell beszélni! Ugyanis, ha nem mondjuk ki és nem keresünk rá megoldást, meginoghat a hitünk a párkapcsolatunk erejében, mivel önmagunkban sem hiszünk, így a belső félelmeink, a szeretethiány megcsaláshoz vezethetnek. Legyünk őszinték! A kommunikáció a legfontosabb egy párkapcsolatban. Ha nem beszéljük meg gondjainkat, ha nem merjük elmondani gondjainkat az komoly gond. Kivel kellene megosztanunk a titkainkat, aggályainkat, vagy éppen a poénokat, ha nem párunkkal, szerelmünkkel, házastársunkkal? A kapcsolat a szövetségünk, ez pedig megsérülhet, ha nem vigyázunk rá. Nem rejthetjük el magunkban a titkokat, vagy a gondokat, ugyanakkor nem is kell minden munkahelyi személyes nyugtalanságot a párunkra zúdítani, de semmiképp nem szabad magunkba fordulni és nem beszélni, elzárkózni, mert a párunk nem fogja érteni, hogy mi a baj. A megcsalás egyik oka lehet, ha az egyik fél azt érzi, nem bízik benne a párja annyira, hogy beszélgessen vele, nem mondják ki az őket ért sérelmeket, ezeket halmozzák az évek során ezzel pedig mélyítik a köztük lévő szakadékot. 


A megcsalás hátterében olyan ok is állhat, hogy az egyik fél szexuális igényei mások lesznek, vagy mindig is mások voltak, azonban a másik fél most elutasítóbb vele. Ebben a helyzetben sem kellene mást tenni, mint beszélgetni egymással, elmondani, mit kíván az egyik és mit a másik, mélyebben megismerni a másik érzéseit a témával kapcsolatban. 

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom