Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

5+1 apróságnak tűnő dolog, ami rengeteget elárul rólad

2021.05.12. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Az ember fizikai tulajdonságain kívül számtalan olyan jellemző van, ami – akár a jövőbeli párod, akár a munkaadód számára – több dolgot is elárul rólad. A testtartás, a kommunikáció mind ilyen, de ezeken kívül is találhatunk olyan apróságokat, amelyek mind meghatározzák azt, kik vagyunk valójában. 


Kinezika, nonverbális jelek


Nem véletlenül létezik egy tudományág a kifejező erejű testmozdulatok vizsgálatára. A kinezika, valamint a nonverbális kommunikáció egy rendkívül szerteágazó terület, azonban a legtöbb kutatás abban egyetért, hogy a személyes interakciók esetén 65:35 az arány a nonverbális és a verbális kommunikáció tekintetében, vagyis sokkal fontosabb az, ahogy mondjuk, mint a szavak, amiket használunk. Az egyik ilyen apróság a szemkontaktus. Van, aki szereti tartani, az introvertált emberek viszont egyenesen rettegnek tőle.


Ugyanez vonatkozik a beszélgetés közbeni távolságtartásra is. Egyesek – és ez több esetben igaz a zártabb, északi társadalmak lakosaira – nem szeretik a közvetlen közelséget beszélgetés közben, olyan távolságra állnak a másiktól, amely más, közvetettebb emberek számára fura lehet. Utóbbiak viszont olyan közel merészkednek az idegen emberek aurájához, amely sokakban majdnem szédülést válthat ki. 


Kutyák, szülők, az ismeretlen, és amit ez elárul rólad


Az, ahogyan a természethez, az állatokhoz viszonyulsz, szintén sokat elárulhat rólad. Sokan a gyermekvállalás előszobájának tartják azt, ha valaki egy állatot nevel, így előfordulhat, hogy egy esetleges párkapcsolatban nem jelent jó pontot, ha a másik viszolyog az állatok jelenlététől, vagy éppenséggel elutasító a természettel szemben. Sok társadalomban az egyén ismertetőjelei közé az is hozzátartozik, hogyan viselkedik a szüleivel. Egy olyan környezetben, ahol az idősekről való gondoskodás a társadalmi felelősségvállalás természetes velejárója, megütközést váltana ki, ha az ember gorombán viselkedne azokkal, akik felnevelték. Utóbbi magatartásforma azonban nem csak ott kelt megütközést, a mi társadalmunkban is sokat elárul rólad az, miképp viselkedsz az idősebbekkel. 


Titkon mindenki vágyik arra, hogy az élete minden területét kontroll alatt tartsa. Ilyenkor egy olyan képet tudnak magukról mutatni, amelyet ők szeretnének, épp ezért sokkal többet elárul rólad egy olyan helyzet, amikor nem te fogod a gyeplőt. Legyen az egy hirtelen bekövetkező esemény, vagy egy, a számításoddal ellentétes végeredmény – mind képesek lehetnek arra, hogy felfedjék az igazi arcod.


További blog bejegyzések
megfeleles

A másoknak való folyamatos megfelelés hatásai

2023.03.23.Nyilván minden kultúrában megvannak az alapvető viselkedési formák, melyeket kötelesek vagyunk betartani. Az is teljesen egészséges, hogy egy pá...
Elolvasom
flow-elmeny

Mi a flow-élmény, és hogyan hat ránk?

2023.03.16.A tárgyalt jelenség nem más, mint a Flow, azaz áramlat-élmény. A cikkben bemutatok néhány általános jellemzőt, illetve bepillantást nyerhetsz ab...
Elolvasom
energiavampirok

Így ismerheted fel az energiavámpírokat

2023.03.10.Kik azok az energiavámpírok? A fogalom széles körben ismert, olyan személyeket szoktunk ezzel a megnevezéssel illetni, akikkel való kapcsolat, b...
Elolvasom