Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

5 gyakori tévhit a depresszióról

2022.05.13. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egyre gyakoribb és egyre súlyosabb problémát jelent társadalmunkban a depresszió, amellyel kapcsolatban még mindig rengeteg a félreértés. Sokan nem tudják értelmezni a fogalmat és emiatt a kezelése is csorbát szenved, 5 gyakori tévhit a depresszióról.


Még mindig nem vesszük elég komolyan


Sajnos gyakori betegséget jelent a depresszió, amelyet máig rengetegen félreértelmeznek, nem vesznek komolyan. Az utóbbi időben ezzel kapcsolatban több pozitív változás is akad, ám még mindig sok a félreértés, helytelen információ. Az alábbiakban felsorolunk néhányat, bemutatva, hogy a hiedelem helyett mi is az igazság. 5 gyakori tévhit a depresszióról.


1. Ha rosszkedvűek vagyunk, depressziósak vagyunk


Ne keverjük össze a rosszkedvet a depresszióval, különböző dolgokról van szó. A rosszkedv, a szomorúság, a bánat mindenki életében előforduló, hétköznapi érzések. Ha gyakrabban törnek fel, az nem jelent jót, ugyanakkor még depressziót sem. A depresszió ugyanis egy összetett probléma, ugyanúgy rossz közérzetet okoz, mint a szomorúság, csak sokkal mélyebben és hosszabban tartón hat.


2. A depresszió csak bensőnket érinti


Mint említettük, a depresszió egy összetett betegség, amelynek számos tünete lehet a levertségtől, a rossz közérzeten át az alvászavarig. A probléma olykor komoly fizikai tünetekben, jelekben tör felszínre, ilyen lehet a krónikus fáradtság, izomgyengeség, étkezési, emésztési problémák. Ha ilyesmi tartósan előfordul, érdemes kivizsgáltatni magunkat.


3. Engem nem érinthet a depresszió, hiszen stabil és erős vagyok


Sajnos, ez nem igaz, bárki lehet áldozata a depressziónak, hiszen történhetnek életünkben olyan dolgok, amelyek elindítják a betegség kialakulásának folyamatát. Sokszor éppen azok szenvednek depresszióban, akik kívülről kielégítő és sikeres életet élnek, nincs semmi probléma a családi hátterükkel, vagy munkahelyi környezetükkel, erős az énképük, nagy az önbizalmuk. Valami mégsem stimmel, lehet a háttérben valamilyen környezeti változás, lelki hajlam, vagy genetikai ok, amely miatt kialakul a depresszió.


4. A depresszió ellenszere a pozitív gondolkodás


Ezt így nem jelenthetjük ki, noha a pozitív gondolkodás nagyon fontos tud lenni egy ember életében. A pozitív gondolkodás olyan hozzáállást is jelenthet, amely elindíthat valakit a gyógyulás útján, azonban ez az esetek nagyon nagy többségében nem elég. A depresszió kezelése bonyolult, és szakembert igénylő feladat.


5. Az antidepresszánsok csak ártanak


Szó volt róla, a depresszió kezelése nem egyszerű, érdemes szakember segítségét kérni. A különböző gyógyszerek, antidepresszánsok szedése egyáltalán nem ajánlott orvosi felügyelet nélkül, ugyanakkor ezek a készítmények kiemelt szerepet kaphatnak egy-egy pszichoterápia részeként. A gyógyulás úgy a leghatékonyabb, ha mi magunk készen állunk rá, megtaláljuk a megfelelő szakembert, akinek az irányításával végigmegyünk a folyamaton, s ha kell gyógyszert is használunk hozzá.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom