Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

5 gyakori tévhit a gyászról

2021.11.02. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A gyász része a mindennapi életünknek, mégis számtalan a tévhit a gyász körül. Gyászolhatunk halál esetén, de egy kapcsolat végén is. Az érzéseink lehetnek szélsőségesek, és reagálhatunk egészen másként, mint az ismerőseink. Ugyanakkor rengeteg téves tanács kering a köztudatban arról, hogyan is kell „rendesen” gyászolni. Ez elbizonytalaníthat bennünket. Vajon jól gyászolunk? Biztos, hogy jól. 5 gyakori tévhit a gyászról, aminek ne dőljünk be. 


Mozdulj ki! Csinálj valamit!


Elsőre nem tűnik rossznak a tanács, hogy foglaljuk le magunkat valamivel. Ha reggeltől estig tevékenykedünk, eltereljük a figyelmet a gondolatainkról, és az biztos segít majd. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Este ugyanis, egy mozgalmas nap után, újra elér bennünket az üresség, és előjönnek a fájdalmas gondolataink. Kimerülünk, de a fájdalmunk nem fog enyhülni. 


Egyedül kell gyászolni!


A másik véglet. Ez a tanács azt üzeni nekünk, hogy egyedül kell megküzdenünk a gyászunkkal. Talán terhesnek is érezzük a jelenlétünket mások számára. Ráadásul a környezetünk sem tud mindig mit kezdeni a kialakult helyzettel, ezért inkább magunkra hagynak bennünket, mondván, egyedüllétre van szükségünk. Egyedül töltött időre szükségünk lehet, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen magára kell, hogy hagyjon bennünket a környezetünk A teljes egyedüllét megnehezítheti számunkra a gyász valódi feldolgozását. 


Lesz majd más!


Szakításoknál, válásoknál gyakori felvetés, hogy azonnal pótoljuk az elvesztett személyt. Egy másikkal. Azonnal. Ha azonban új partnert kezdünk keresni, az elveszi a figyelmet a gyászunkról, és az nem kerül feldolgozásra. Az új kapcsolat pedig nem fogja eltörölni a fájdalmas érzéseinket. A szomorúság és a hiányérzet pedig még bennünk van. 


A mágikus idő


Az idő mindent megold! A legelterjedtebb és a legkárosabb hiedelmünk. Az idő önmagában azonban nem old meg semmit. Amit teszünk az eltelt idő alatt, az fog hozzájárulni ahhoz, hogy feldolgozzuk veszteségünket. Érdekes gondolat, hogy egy bizonyos idő után megszűnnek az érzéseink. Megváltoznak, de ehhez tennünk is kell valamit. Az idő múlása önmagában nem lesz elég. 


Ne szomorkodj!


Amikor kimondják egy gyászolónak ezt a mondatot, nem valószínű, hogy végiggondolják, hogy mit is mondanak. Ne legyen szomorú? Hát mi legyen? A szomorúság természetes emberi érzés, helye van életünkben, még ha nehéz is elviselni.


Tudnunk kell, hogy a gyász egy veszteségre adott természetes reakciónk. Azt is fontos tudnunk, hogy ahogy a kapcsolatok egyediek, úgy a gyászunk is egyedi lesz minden veszteség esetén. Elveszettnek, zavarodottnak érezzük magunkat, le leszünk sújtva, és bizony megkönnyebbülést és felszabadultságot is érezhetünk. Mindezt egyszerre. A gyász nem kell, hogy magányos folyamat legyen, segíthetnek az ismerőseink, és szükség esetén szakemberhez is fordulhatunk. És persze felejtsük el a fenti tévhiteket.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom