Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

5 kérdés és válasz a nárcizmusról

2021.11.30. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A nárcizmus szót sokan használjuk. Annyira közkeletűvé vált, hogy szinte mindenki tudni véli, mit takar ez a kifejezés. Fontos részletekkel és válaszokkal segítünk a nárcizmusról felmerülő kérdések megválaszolásában.


A nárcizmus típusai


A pszichológusok a nárcizmus két típusáról beszélnek: a sérülékenyről és a grandiózusról. A sérülékeny nárcisztikusok csendesek és visszafogottak, könnyű őket elbizonytalanítani, annak ellenére, hogy érzik, sokra hivatottak. A grandiózus nárcisztikusok dominánsak, extrovertáltak és követelik a figyelmet. Folyton a figyelmet keresik, és fontos nekik, hogy befolyásosak legyenek. Találkozhatunk velük a politikában, a filmiparban és a cégek felső vezetésében is.


A nárcizmus fokozatai


Nárcisztikus személyiségvonása mindenkinek van. Nárcizmus akkor válik személyiségzavarrá, amikor ez már olyan méretet ölt, hogy az maradandóan káros lehet másokra nézve.


Milyen egy nárcisztikus ember?


A nárcisztikus személyiségzavarban szenvedők minden mondata ÉN-nel kezdődik. Csak magukra gondolnak, csak magukról beszélnek. Amikor más téma kerül szóba, érdektelenné válnak, és nem folytatják a beszélgetést. Rendkívül érzékenyek a bírálatra, a kritikát semmilyen módon nem viselik el. Sértődéssel és haraggal reagálnak, és azonnal manipulálni kezdik a kritizálót. Úgy gondolják, hogy sokra hivatottak az életben. Számukra a föld körülöttük forog, és elvárják, hogy a környezetük szolgálja őket. Nem tisztelik a társadalmi normákat, kifejezetten élvezik, ha megszeghetnek egy szabályt. Úgy érzik, többet megengedhetnek maguknak, mint mások, és rájuk nem érvényesek az olyan szabályok, mint a kölcsönadott pénz visszafizetése, vagy az ígéretek betartása. Partnerüket mindig alárendelt pozícióba helyezik. Ezzel a módszerrel tartják magasan a saját önértékelésüket. Szerelmi partnernek egy csodálót választanak, de nem hagynak fel a kereséssel, azt kutatják, hol találhatnának a jelenleginél is jobb társat. Az embereket a céljaik elérésére használják.

 

Hogy ismerhető fel a nárcizmus?


A nárcizmus beazonosításához egyetlen kérdést kell csak feltennünk. Magadat nárcisztikusnak tartod? Egy kutatás szerint ugyanis az önmagát mindenek felettinek tartó ember büszkén vállalja nárcizmusát


Amikor valaki hosszabb ideig egy nárcisztikus személlyel él együtt, azt érzi, hogy a saját önértékelése szép lassan csökken, a másik személy meg egyre magasabbra helyezi önmagát.


Miért veszélyes nárcisztikussal élni?


A nárcisztikus személy komoly lelki sérüléseket képes okozni a manipulációjával. A szakértők szerint az elkerülés a legjobb megoldás. Ha ez nem lehetséges, óvjuk meg az önbizalmunkat.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom