Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

5 negatívnak vélt szokás, ami valójában hasznos számunkra

2021.11.19. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Gyakran nem viselkedünk megfelelően – gondoljuk mi. Ha azonban a dolgok mélyére ásunk, azzal szembesülhetünk, hogy ennek épp az ellenkezője az igaz. Néhány tévhit a szokásokról, amik bizony jót tesznek nekünk.


Egyedül lenni és semmit nem csinálni


A szociális kapcsolataink rendkívül fontosak. Társaságban tölteni az időt szórakoztató, feltölthet bennünket, és a barátaink bizony jó hatással vannak ránk. De mi van, ha egy kis magányra vágyunk? Egy kis semmittevésre? Amikor egy kis időt otthon töltünk, csak magunkkal törődve, az a szakértők szerint nem csak hogy teljesen rendben van, de a lelki egészségünknek is jót tesz. Ilyenkor kiszállunk a sokat emlegetett mókuskerékből, lassan isszuk meg a reggeli kávénkat, és élvezzük, ahogy a hűs szellő végigsimít az arcunkon. És ez bizony jó nekünk.


Az öndicséret büdös


Hát nem az. Tudatni a környezetünkkel, hogy miben tudunk kiemelkedően teljesíteni, kifejezetten előnyös a számunkra. Persze nem a nap huszonegy órájában kell dicshimnuszt zengeni magunkról, de informálni a környezetünket fontos dolog. Hiszen számtalan problémát megoldottunk már, és legyőztünk nehéz akadályokat is. Tudjanak erről mások is. 


Ahogy a hibáinkról is. Hiszen követünk el hibákat, és ezek beismerése nem vet ránk rossz fényt. Emberek vagyunk, nem robotok.

  

Dönteni, dönteni, dönteni


Hát nem kell mindig. A szakértők egybehangzóan állítják, hogy a döntésképtelenség tulajdonképpen egy döntés. Ilyenkor ugyanis nemet mondunk. Hiszen amikor számunkra előnyös és kedvező kimenetelű helyzet adódik, azonnal igent mondunk. Tudjuk mi jól, mi kell nekünk. Amikor döntésképtelenek vagyunk, akkor inkább a megfelelő indok hiányzik a nemleges válaszhoz a hozzáértők szerint.


Düh és szégyen 


Szélsőséges érzelmeket okozhatnak nálunk bizonyos helyzetek. Nyugodtan legyünk dühösek, nincs azzal semmi baj. Szégyenkezünk? Szégyenkezzünk, ha van rá okunk. Nyilván olyat ettünk, amit később már nem láttunk helyesnek. A szégyen segít elkerülni számunkra azt, hogy még egyszer ugyanígy döntsünk. 


Csak lassan és szépen, ahogy csillag megy az égen


Bizony a lassan végzett munka sem rossz szokás. Sőt. Nem kell mindig csak rohanni. Beleveszhetünk a részletekbe. Alaposan belemélyedhetünk a munkánkba, amivel lehet, hogy nem végzünk gyorsan, de eredményt hoz. Talán jobbat is. Ne csak a cél lebegjen a szemünk előtt, az odavezető út is fontos, mert az számtalan tanulsággal szolgálhat számunkra. Hiszen az út a cél – egyesek szerint.


Érdemes tehát fenntartásokkal kezelni a szokásokat övező előítéleteket. Magunkra érdemes figyelnünk, hiszen mi tudjuk a legjobban, hogy mi is az, ami jó nekünk.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom