Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

5 tipp a lelki béke megteremtéséhez

2022.03.04. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A lelki békénk az alapja az életünknek. Egy ház sem lehet stabil alap nélkül. Fontos, hogy megteremtsük és megőrizzük a lelki békénket. Legyen ez az alap része a mindennapjainknak. Íme, 5 tipp a lelki béke megteremtéséhez.


Ami mindenre jó – a testmozgás 


Az edzés jót tesz a testünknek és a lelkünknek is. Edzés közben hormonok szabadulnak fel, ami boldogságérzetet okozhat. A testmozgás elűzheti a stresszt. Ráadásul nincs is könnyebb, mint mozogni egy kicsit. Választhatunk olyan sportágat, ami semmibe sem kerül. A szakértők szerint heti háromszor egy órát kellene mozognunk. Ennyi időnk biztos, hogy van.


Mindegy, hogy milyen testedzést végzünk. Akár sétálhatunk is. A lényeg a rendszeresség lesz. Ha megfigyeljük magunkat és a testünk reakcióit, könnyen megtalálhatjuk azt a sportot, ami a miénk. Úszhatunk, kerékpározhatunk vagy járhatunk edzőterembe. Számtalan lehetőségünk van, és nem kell feltétlenül másokat követnünk. Nekünk az íjászat jön be? Jó. Az a néhány óra, amit egy erdő mélyén töltünk az íjunkkal, talán többet ad nekünk, mint negyven kilométer lefutása. És nem kell feltétlenül egyedül edzenünk. A barátainkkal tarthatunk, edzés közben beszélgethetünk, megvitathatjuk a bennünket érdeklő dolgokat, vagy információt cserélhetünk.


A testmozgás, bármi is legyen, hozzájárul a lelki békénk megteremtéséhez. 


Nevessünk, nevessünk, nevessünk


A nevetés olyan, mint az orvosság. Egy jó filmvígjátékon órákig nevethetünk. Találkozhatunk az igazán vicces barátainkkal is, és nevethetünk a poénokon. A nevetés fantasztikus hatással van ránk. Elfelejtjük a napi teendőinket, a határidőket, az elvárásokat. Egy kicsit kiszakadunk a mindennapokból. Csak a jókedv lesz fontos, a kötelességeink a háttérbe szorulnak. 


A nevetés a testünkre is hat. Fájdalomcsillapító hatása van. Nevessünk minden nap. És nevettessünk meg másokat is. A nevetés ragadós. Ha a környezetünk nevet, mi is velük nevetünk. Nevessünk együtt, és jobb lesz az életünk. 


Ahogy a testmozgás, a nevetés sem egy feladat. Legyünk könnyedek, lazák, mozogjunk és nevessünk. Jót tesz a lelkünknek. 


Elengedés és megbocsátás


Az elengedés és a megbocsátás talán elvontnak, spirituálisnak tűnik. Nincs azonban szükség pátoszra, cselekednünk kell. Az elengedés egy folyamat, egy döntés, aminek a végén megszabadulhatunk a múlt árnyékaitól. A múlt por. Már nem számít. Ha a múlton való rágódással töltjük a napjainkat, mérget csepegtetünk a saját lelkünkbe. 


A megbocsátás gyakran nem könnyű. Sérelem ért bennünket, megbántottak, fájdalmat okoztak nekünk, becsaptak bennünket. Az azonban, ha másokat hibáztatunk, nem visz előre bennünket. Persze ezt könnyebb mondani, mint megtenni. Fegyelmezettnek kell lennünk, tudatosan oda kell figyelnünk arra, hogy abbahagyjuk mások hibáztatását. És persze a sajátunkat is. 


Az elengedés és a megbocsátás szükséges a lelki békénk megteremtéséhez. Ha könnyed, boldog, felszabadult életet akarunk élni, meg kell szabadulnunk a bennünket fogva tartó béklyóktól. 


A hobbink mi magunk vagyunk


Néha olyan helyzetbe kerülünk, hogy nem érzékeljük az időt. Csíkszentmihályi Mihály flow-nak nevezi ezt az állapotot. Ilyenkor repül az idő, úgy telnek el órák, hogy észre sem vesszük. Megfeledkezünk a vasárnapi ebédről, az esti focimeccsről vagy a kávézásról a barátnőinkkel. Persze, hiszen azt csináljuk, amit szeretünk. Az ilyen tevékenységek csökkentik a stressz szintünket, és hozzájárulnak a lelki békénk megteremtéséhez. 


Csináljuk azt, amit szeretünk! Ragasszunk papírból sárkányt, szereljünk autót vagy makramézzunk. Mi tudjuk, mit szeretünk, mi a jó nekünk. Szakítsunk időt a hobbinkra minél gyakrabban. És hogy mi a hobbink? Ez könnyű: az, amit legszívesebben csinálunk. 


A hobbinkat sem kell feltétlenül egyedül űznünk. A barátainkkal közösen is megszerelhetjük azt az autót. A közös érdeklődés közelebb hoz másokhoz. És egy barát közelsége mindig jó hatással van az életünkre. 


Hallgassunk zenét


A zene nem csak a fülünkbe, a lelkünkbe is behatol. Egy vidám, energikus dallam jókedvre deríthet bennünket, feldobhat, jobbá teheti a napunkat. Hallgassunk zenét futás közben, munkába menet vagy főzés közben. A zene a barátunk, ha a lelki békénket akarjuk megőrizni. Amikor megszólal a kedvenc előadónk vagy zenekarunk az mindig jó hatással lesz ránk.


Hallgathatunk meditációs zenét is, ami lelassít, megnyugtat. Tudni fogjuk, milyen zenére van éppen szükségünk. Hallgassuk meg! A zene érzelmeket válthat ki belőlünk, feldobhat, megnyugtathat, ellazíthat. Hallgassunk zenét minél gyakrabban. Ma már ez egyszerű. A telefonunkon már mindenféle zenét elérhetünk. Könnyű lesz választani. Biztos találunk egy olyat, ami a kedvünkre való. 

További blog bejegyzések
ghosting

Ghosting - Miért tűnt el?

2023.11.23.A ghosting Az eltűnés, kámforrá válás jelenségről akkor beszélünk, amikor egy ember úgy szakítja meg a kommunikációt az ismerkedés egy bizonyos ...
Elolvasom
gondolatok ereje

Kezdd a gondolatok megváltoztatásával

2023.11.20."Nincs a világon se jó, se rossz, csak a gondolkodás teszi azzá." A gondolataink határozzák meg az életünket. Ez egy elég merész kijelentésnek h...
Elolvasom
lelki neszeszer táska

Lelki neszeszer táska

2023.11.03.Képzeljünk el egy nagy lufit, amibe folyamatosan folyik a víz és amikor megtelik, akkor nagy zajjal, csattanással kidurran. Most képzeljük el az...
Elolvasom