Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

5 tipp, hogy jobban induljon a hétfőnk

2021.12.06. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Hétfőn dolgoznunk kell. Úgy, hogy két napig otthon voltunk, találkoztunk a barátainkkal, kirándultunk a családdal vagy lementünk a strandra. És mi lesz ebből hétfőn? Hát semmi. Azért ne temessük a hétfőt, adjunk neki egy esélyt. 5 tipp, hogy jobban induljon a hétfőnk.


Utáljuk a hétfőt – mítosz vagy valóság?


Általánosan elfogadott vélemény, hogy a hétfőt mindenki utálja. Egy többszázezer ember bevonásával készült felmérés azonban cáfolja ezt. Nem utáljuk a hétfőt. Legalábbis nem jobban, mint a keddet, a szerdát vagy a csütörtököt. A felmérés szerint ezekhez a napokhoz ugyanúgy viszonyulunk, a pénteket viszont már jobban szeretjük a többi hétköznapnál. Ne dőljünk be a mítosznak, nem utáljuk a hétfőt. Vagy mégis? Lássuk, mit tehetünk, hogy jobban érezzük magunkat a hét első napján. 


Hogy jobb legyen a hétfő – hallgassunk zenét


A kedvenc zenénk mindig jó hatással van ránk. Hétfőn, akár már munkába menet hallgassunk zenét. Ez feldobhat bennünket, jobb kedvünk lehet tőle, és így jól indulhat a napunk. Napközben is hallgathatunk persze zenét, sőt, azt is megtehetjük, hogy az estét egy zenés-táncos helyen töltjük. Ki mondta, hogy hétfőn nem lehet kimozdulni otthonról? A zene már ott van zsebünkben. Ez a huszonegyedik század. Mindent elérhetünk online. Használjuk ezt ki, és hallgassunk zenét egész nap hétfőn


Hogy jobb legyen a hétfő – új ruha, új frizura


Azt figyelték meg a szakértők, hogy ha színes ruhát veszünk fel, jobb kedvünk lesz. Hétfőn elmehetünk otthonról a legszínesebb ruhánkban, vihetünk egy kis színt a szürkének nevezett hétköznapokba. Felvehetünk egy teljesen új ruhát is, amit még nem látott a környezetünk, egy új felső vagy kabát nagyot lendíthet a napunkon. Ahogy egy új frizura is. Nem csak a kollégák dicséretét zsebelhetjük be, ha új frizurával indulunk útnak, mi is úgy érezhetjük, hogy megújultunk. Új emberként pedig kit érdekel, hogy milyen nap van? Egy új ruha, ami ráadásul színes is, egy új frizurával jobbá teheti a hétfőnket. Újítsunk, hogy jobb legyen a napunk. 


Hogy jobb legyen a hétfő – készüljünk rá, feküdjünk le korán vasárnap


A hétvégéken hajlamosak vagyunk később lefeküdni, mondván, másnap nem kell korán kelnünk. Már pénteken is fenn lehetünk hajnalig, hogy aztán szombaton se feküdjünk le korábban. Ha azonban vasárnap is sokáig ébren maradunk, hétfőn reggel fáradtan ébredhetünk, és az se fog segíteni, ha az ébresztőórát átkozzuk. Ha kelni kell, kelni kell. Azt viszont megtehetjük, hogy tudatosan korán bújunk ágyba, így pihenten ébredünk. Nem mindegy, hogy álmos szemekkel botorkálunk át a nyüzsgő városon, vagy energikusan indulunk neki a hét első napjának. És ehhez tényleg nem kell sok, csak hagyni kell időt a testünknek, hogy kialudja magát. Így kipihenten, a hétfőnek fittyet hányva, startolhat el a hét. Ki tudja, talán nem is lesz olyan rossz az a nap.


Hogy jobb legyen a hétfő – a reggeli kávé segíthet


A kávé nem csak koffeinbevitelre jó. Egy reggeli rituálé szép kezdete a napnak. A koffein már csak plusz bónusz. A kedvenc fotelünkben ülve az erkélyen, a Dunán úszó hajókat nézve kortyolhatunk bele a forró italba. Vagy, ahogy csak szeretnénk. Megihatjuk az ágyban is. Kialakíthatunk olyan szokást, amik csak a miénk. Egy különleges napindítót. Ehhez persze nem kell feltétlenül kávét innunk. Ihatunk teát is, vagy beülhetük egy reggelizőbe, hogy friss, meleg zsemléből készült szendvicset együnk. És a hétfőnek nem lesz esélye. 


Hogy jobb legyen a hétfő – tegyünk valami jót


Egyes pszichológiai vizsgálatok azt támasztják alá, hogy nagyobb örömet okoz a számunkra, ha ajándékot adunk valakinek, mintha magunkat lepjük meg valamivel. Tegyünk valami jót hétfőn! Ajándékozzuk meg valamelyik kollégánkat vagy barátunkat teljesen váratlanul. Nem kell, hogy születésnap vagy névnap legyen. Adjunk ajándékot. 


Vagy elmehetünk valahova, és végezhetünk önkéntes munkát. Ez szintén jót tesz a lelkünknek. Ha mindezt hétfőn tesszük meg, feldobjuk vele a saját napunkat úgy, hogy másoknak is segítünk, másoknak is örömet okozunk. Az ajándék lehet valami apróság, nem kell nagy vagy drága dologra gondolni. A gesztus a lényeg, az, hogy gondoltunk a másikra. Az ajándék lehet személyes, ehhez persze ismernünk kell azt, akit megajándékozunk, tudnunk kell, hogy mire vágyik, mit szeretne. A személyre szóló ajándék mindig hatásosabb, mint egy üveg ital vagy egy másfajta szokványos ajándék. Szerezzünk másoknak örömet hétfőn, így az ő hétkezdése is jól fog indulni, nem csak a miénk. 

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom