Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

6 jel, hogy a párunk kapcsolatfüggő

2022.06.07. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Kapcsolatfüggőség vagy szerelem? A szakemberek szerint nagyon nem mindegy, hogy melyik, és arra figyelmeztetnek, hogy keskeny határvonal választja el egymástól az igaz szerelmest attól, aki csak a másikba kapaszkodik. Íme, 6 jel, hogy a párunk kapcsolatfüggő.


A kapcsolatfüggő mindent irányítani akar - bennünket is


Amikor szerelmesek vagyunk, elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen. Nem akarjuk, hogy a másik megváltozzon. Pont jó nekünk. Tökéletes. A kapcsolatfüggő azonban megpróbálja ráerőltetni az akaratát a másikra, meg akarja neki mondani, hogy mit tegyen, hogyan gondolkodjon, hogy viselkedjen. Irányítani akar bennünket, irányítani akarja az életünket, anélkül, hogy figyelembe venné, mit is akarunk, vagy mi a jó nekünk. 


Sehol egy pozitív gondolat


Ha őszintén, szívből, mélyen szeretünk valakit, az életünk megtelik csodákkal, mosolyognak ránk az emberek. Mi pedig visszamosolygunk. Jól érezzük magunkat, nem számít a múlt, örömmel várjuk a jövőt. Sugárzik rólunk a boldogság, és ezt a környezetünk is látja rajtunk. A kapcsolatfüggő nem ilyen, ő borúsan látja a jövőt. Egy szerelmes tele van energiával, a kapcsolatfüggő meg állandóan fáradt, kimerült. Ez a borúlátás aztán lassan ránk is átragad, és egy idő után már mi sem érezzük felszabadultnak, boldognak magunkat. A kapcsolatfüggő gondolatai negatívak, szürkének látja a világot, és semmi jót nem vár a jövőtől. 


Az akarnok kapcsolatfüggő


Amikor szerelmesek vagyunk, kialakul a MI helyzet. Megszűnünk egy kicsit önállóan létezni, közösek lesznek a céljaink, az álmaink, közösen oldjuk meg a problémáinkat. És ez teljesen természetes lesz a számunkra, tudjuk, hogy ez így van jól. Nincs rivalizálás, figyelünk a másikra, meghallgatjuk őt. A kapcsolatfüggők viszont nem tudnak szívből szeretni. Ráerőltetik az akaratukat a másikra, azt akarják, hogy az legyen, amit ők gondolnak. Csak az ő véleménye számít majd, csak az lesz jó, amit ő gondol vagy tesz. Csak ő, csak ő, csak ő. A MI nem lesz fontos a számára. 


A mi terveink nem lesznek elég jók


Amikor szerelmesek vagyunk, együtt valósítjuk meg az álmainkat. A másik nem tud repülni? Kölcsönadjuk neki a szárnyainkat. Segítjük és támogatjuk egymást. És ez a világ legtermészetesebb dolga lesz. Azt akarjuk, hogy mindketten fejlődjünk, előbbre jussunk az életünkben. A kapcsolatfüggő azonban csak önmagára gondol. Csak önmaga lesz fontos, mi nem. Az ő vágyai, álmai lesznek a fontosak, a miénket igyekszik elnyomni, háttérbe szorítani. Mi pedig mellette szép lassan feladhatjuk az álmainkat. És ez nem jó nekünk. 


A féltékenységről


Ha szerelembe esünk, boldoggá tesz, ha a partnerünk beszélget vagy barátkozik másokkal. Egy kapcsolatfüggő kapcsolatban ez nem így van. A kapcsolatfüggő féltékeny minden kapcsolatunkra. Úgy gondolja, hogy emiatt elveszíthet bennünket, és azt akarja, hogy egyáltalán ne beszélgessünk másokkal. A barátainkat megpróbálja elidegeníteni tőlünk, nem támogatja hobbinkat, sőt, gyakran azt sem akarja, hogy dolgozzunk. Azt szeretné, ha otthon ülnénk, és nem kerülnénk kapcsolatba senkivel, csak és kizárólag vele. A féltékenysége odáig fajulhat, hogy már irreálisan gondolkodik és cselekszik. Az igaz szerelemben nincs ilyen. Ott tisztában vagyunk azzal, hogy bár egyek lettünk, mégis két, különálló személyiség vagyunk. Eszünkbe sem jutna, hogy elzárjuk a partnerünket másoktól. 


A kapcsolatfüggő sosem elégedett önmagával


A szerelem magabiztossá és elégedetté tesz bennünket. Várjuk a holnapot, a közös programokat, még egy átlagos heti nagybevásárlást is csodaként élünk meg a szerelmünkkel. A kapcsolatfüggőnek nincsenek ilyen gondolatai. Ő nem lesz elégedett sem a helyzettel, sem önmagával. Nem lesz képes meglátni a jót, szorongani fog, azt várja, hogy valami rossz történjen. És mi lehet egy kapcsolatfüggőnek a legrosszabb? Hát az, hogy elveszít bennünket. A kapcsolatfüggő bizonytalannak érzi magát, úgy érzi az élete nincs rendben, míg egy szerelmes azt érzi, hogy sínen van az élete, és pont ott van, ahol lennie kell. 


A kapcsolatfüggő bizonytalansága kihat a gondolkodására és a tetteire. Nem tudja élvezni a pillanatot, neki egy utazás kínszenvedés, egy grillezés a barátokkal egy tortúra, egy rokonlátogatás pedig maga a pokol. Ez a bizonytalanság és negatív gondolkodás aztán rátelepszik a kapcsolatra, és megfojtja azt. Az őszinte szerelmes boldogsága halványulni kezd, nem érti a másik problémázását, a szerelmes csak örül mindennek. A kapcsolatfüggő pedig a saját negatív gondolataiba süllyed, egyre féltékenyebb lesz, és mindenben a rosszat látja majd. A kapcsolatfüggő bizonytalansága mérget csepegtet a mindennapokba, ellopja azok szépségét, és csak a sötét felhők maradnak, amik árnyákot vetnek egy csodálatos szerelemre. 

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom