Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Tévhitek a boldogságról

2021.07.13. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Nem tanulható, célként kell küzdeni érte, az eddigi életed határozza meg, meg kell szabadulni minden negatív érzéstől az eléréséhez, a pénz nem boldogít. Talán ezek a leggyakoribb tévhitek a boldogságról, amiket az átlagember gondol erről az ideális állapotról. Mi most megcáfoljuk ezeket. 


A boldogságot nem lehet megtanulni


Az egyik leggyakoribb tévhit, sokan azt hiszik, hogy képességről van szó. Van benne igazság, hogy vannak, akik genetikailag hajlamosabbak a boldogságra, de igenis tanulható ez az állapot. Ahogy például az is, hogyan rendszerezzük a tárgyainkat. Önmagában az, hogy ezt a cikket olvasod, azt jelenti, hogy tanulsz a boldogságról, megismered az elsajátíthatóságának a mikéntjét.


Legyen célod a boldog élet


Sokan tekintenek úgy az a boldog életre, mint a legfőbb célként az életükben. Ez pedig úgy nyilvánul meg, hogy valamilyen elérendő célhoz kötik a boldogság állapotát. „Akkor leszek igazán boldog, ha nagyobb házban lakhatok.” „Akkor leszek boldog, ha felvesznek az új munkahelyemre.” Gyakran hallott mondatok, amik az úgynevezett boldogságmítoszt üldözőktől hallunk. Ők azok, az emberek, akik sosem érzik magukat boldognak, mert mindig a következő cél eléréshez kötik ezt az állapotot. Ha te is ilyen vagy, próbáld meg megélni a boldogságod, mert valójában minden adott ahhoz, hogy annak érezd magad. 


Ami eddig történt, az számít


A boldog és boldogtalan ember között nem az a különbség, hogy előbbivel csak jó dolgok történtek az életében, utóbbival pedig csupa rossz. Hiszen mindenkivel történik mindkettő. A különbség inkább az, hogyan éljük meg a különböző élményeket, mit tanulunk belőlünk, hogyan kamatoztatjuk azokat. 


A negatív gondolatokkal rendelkező ember nem lehet boldog


Ahhoz, hogy örülni tudj a pozitív dolgoknak, néha a negatív gondolatokra is szükség van. Van, akinek több van ezekből és van, akinek kevesebb. Tény, hogy nem árt, ha egy negatív gondolatra jut legalább három pozitív, de nem mindenki tud mindig, mindennek egyből örülni. Ha mégis túltengenek a negatív gondolatok, a stressz, akkor tudatosan kell pozitív gondolatokat, élményeket keresni.


A pénz nem boldogít


Ha a témánk az, hogy tévhitek a boldogságról, akkor a pénz nem maradhat ki. Azt mi sem állítjuk, hogy a pénz elég a boldogsághoz, de azt igen, hogy egy bizonyos anyagi biztonság szükséges hozzá. Ha a pénz hiánya létbizonytalansággal jár, akkor természetes, hogy valaki boldogtalan. Pénzért pedig sokszor lehet venni boldog pillanatokat. Jótékonykodással, nemes cél támogatásával például miért ne engedhetnénk meg magunknak egy kis boldogságot?

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom