Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

7 működő technika az önbizalom növelésére

2022.06.01. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Az önbizalom növelésére többféle technika létezik, ezek hatékonysága viszont mindig az alanytól függ. Mi van bennünk? Mit tudunk tenni magunkért? Mennyire vagyunk tudatosak a mindennapi életben, vagy akkor, ha céljaink eléréséről van szó? Ha ezekre a kérdésekre határozott válaszaink vannak, akkor valószínűleg a különböző önbizalom növelő technikák, stratégiák elsajátításával sem lesz gondunk.


Egészséges énkép, magabiztosság, tudatosság


Egészséges énkép, magabiztosság, tudatosság – ezek az alapjai annak, hogy önbizalmunk megfelelő szintű legyen. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy megnöveljük az önbizalmunkat és akkor az mindig, minden helyzetben „mellettünk” lesz, ahogyan az ember kedve, hangulata, fizikai állapota hullámzó, úgy az önbizalom sem állandó. Ugyanakkor nem mindegy, honnan indulunk, ha baj van. Szóval az egészséges szintű önbizalom sikeresebbé tehet minket, a siker fokmérője azonban nemcsak az önbizalom. Aki azt hiszi, előbb, vagy utóbb csalódni fog. Az önbizalomból a túl kevés és a túl sok sem jó. Lássuk, milyen módszerek vannak a megfelelő szint elérésére!


1. Állj készen, fókuszálj a jelenre!


Az önbizalom nagy fokú koncentrációt igényel és ez a koncentráció a jelenre kell, hogy vonatkozzon. Nem kell elfelejtenünk a múltat, tanuljunk belőle. A jövő is ott van, gondoljunk, tervezzünk. Azonban a legfontosabb, hogy a jelenben álljunk helyt, legyünk készen a ma feladataink megoldására. Ez a magatartás hatékony az önbizalom növelésére.


2. Ép test, ép lélek


A megfelelő mentális és megfelelő fizikai állapot egyaránt nagy szerepet játszik az önbizalmunkban. Ha fejben rendben vagyunk, tiszták és világosak a gondolataink az a dolog egyik fele. A mentális erő akkor tud igazán kiteljesedni, ha a fizikai állapotunk is megfelelő. Végezzünk rendszeres testmozgást, látni fogjuk, hogy már az első gyakorlások, edzések után megnövekszik az önbizalmunk. Ehhez jól kell mozgásformát, sportágat választani. Érdemes kicsivel, kevéssel kezdeni és úgy haladni előre. A testmozgás a gondolatok rendezésében is nagy segítségünkre lehet.


3. Világos, elérhető célok


Önbizalmunk növelésére világos, elérhető célokat tűzzünk ki magunk elé. Ez arra szolgál, hogy képesek legyünk beleképzelni magunkat abba a helyzetbe, amelyben lenni szeretnénk. Ha a cél találkozik a képzelettel, nagyobb önbizalommal vághatunk bele a megvalósításba.


4. Magaddal foglalkozz!


Az önbizalom növelésére szolgáló fontos módszer, hogy elsősorban magunkkal foglalkozzunk. Ez nem jelenti azt, hogy a másikat, a másét észre sem vesszük, de érdemes külső szemlélő helyzetben lenni. A legfontosabb ugyanis az, hogy mi hogy állunk és magunkhoz képest mire vagyunk képesek. A másokkal való összehasonlítás sokszor ráadásul csalóka, főleg az internet és a közösségi média előretörése mellett. Érdemes csak a legszükségesebb időt eltölteni a virtuális világban, mert az előnyök mellett gyakran eshetünk a hátrányok csapdájába.


5. Ne habozz, segítséget kérni!


A nagy önbizalom nem egyenlő azzal, hogy csak és kizárólag mi érthetünk valamihez, csak nekünk lehet igazunk. Sőt. Érdemes keresni olyan személyeket, akik tudásukkal, tapasztalatukkal, vagy akár csupán egyéniségüket használva a segítségünkre lehetnek abban, hogy önbizalmunkat növeljük. Egy jó segítőtől sokat tanulhatunk, az elsajátított dolgok pedig nemcsak tudásunkat, hanem önbizalmunkat is növelik.


6. Segíts másoknak!


Ahogyan elfogadtuk a segítséget, ugyanúgy érdemes továbbadni azt. Ha másokon segítünk és látjuk, hogy ez a dolog mennyit jelentett, akkor az komoly töltekezést jelenthet számunkra. Ezt persze nem szabad erőltetni, önzetlenül és őszintén kell segíteni és nem elsősorban az anyagiakról van szó. Az így felénk áramló pozitív energia feltöltheti „önbizalom tankunkat” is.


7. Légy bátor!


Ami nem öl meg, az megerősít – szól a híres mondás. Nos, ezt az önbizalom növelésére is lehet vonatkoztatni. Ha elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy a nehézségekkel megbirkózzunk (esetleges félelmeink, ellenérzéseink ellenére), akkor annak előbb-utóbb az önbizalmukra is pozitív hatása lesz. Jöhetnek persze buktatók, csalódások, de ha továbbra is bátran hiszünk magunkban, akkor fokozatosan megerősödünk.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom