Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Miben mások a sikeres emberek?

2022.04.29. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A sikeres emberek több dologban is hasonlíthatnak egymásra és különbözhetnek azoktól, akik nem számítanak sikeresnek. A sikerre persze nincs megbízható, adott recept, viszont elleshető néhány jellemző azoktól, akik a sikeres kategóriát képviselik.


Mit is jelent az, hogy siker?


A siker bonyolult fogalom, hiszen sok mindent jelenthet és az emberek elképzelése gyakran gyökeresen különbözik ebben a témában. Ha mégis próbálunk valami kézzelfogható összefoglalót találni arra, hogy mit jelent a siker, kik a sikeres emberek, akkor azt kell mondjuk, hogy azok számítanak sikeresnek, akik annak érzik magukat. Jól érzik magukat a bőrükben, elégedettek életük különböző aspektusaival, területeivel, képesek megbirkózni a problémákkal. Nyilván vannak rosszabb időszakaik, hullámvölgyeik, de túl tudnak lendülni ezeken. A siker egyfajta megoldás, kulcs, olyasmi, ami a boldogsághoz vezet. Nyilván akadnak olyanok, akik egyáltalán nem kötik össze a boldogságot a sikerrel, ugyanakkor mi most abból indulunk ki, hogy a kettő egymás nélkül nem igazán működik.


Az egészséges önbizalom alapvető


Miben mások tehát az úgynevezett sikeres emberek a boldogulást nem igazán, nem túl mélyen, vagy ritkán találó társaiktól? Elmondható, hogy a sikeres embernek egészséges önbizalma és megfelelő énképe van, ezek az alapjai annak, hogy kihozzák magukból a legtöbbet minden téren. Az emberek különböző képességűek, természetűek, eltérő szokásokkal rendelkeznek, a megfelelő mértékű, „reális” önbizalom viszont ezektől függetlenül nagy segítség az előrejutásban.


Pozitív hozzáállás és megfelelő koncentrációs képesség


Fontos lehet még a pozitív hozzáállás és a megfelelő koncentráció. Ezeket hozhatjuk magunkkal, de tanulhatóak is, fejleszthetjük magunkat ezen a téren. A sikeres emberek képesek az adott feladatra koncentrálni, úgy, hogy közeli és távlati terveik megvalósulását látják bennük. A sikeres ember nem él a múltban, de ez nem jelenti azt, hogy nem is tanul belőle. Ahogyan másoktól sem szégyell tanulni és az irigység maximum csak annyira van benne jelen, hogy más sikere előmozdítja benne a tettvágyat. A sikeres ember képes fel-, és elismerni más sikerét.


Büszkeség, öröm és hála


Hiába az eredmények, ha azok nem elégítik ki az embert. A sikeres emberek büszkék a kitűzött célok megvalósítására, így kapaszkodnak egyre feljebb és feljebb. Egy dolog a megvalósítás, hogy sikerül valami, más pedig, hogy erre miként tekintünk. Ha nem érzünk örömet és hálát, hamar kiüresedhet az élet. A sikeres ember tudja, hogy mit ért el, valósított meg és azt is, hogy ezért – magán kívül – kinek tartozik köszönettel.


Rugalmasan előre


A sikeres emberek rugalmasak. Ez nem könnyű dolog, hiszen elég kitartónak kell lenni a sikerhez, azonban sokszor éppen a rugalmasság, a változásra, a változtatásra való hajlandóság segít közelebb egy célhoz. Fontosak az alapok és az elvek, ahogy említettük a stabil énkép, elbizakodottnak, szemellenzősnek lenni viszont hiba. Nemcsak önmagunkat csaphatjuk be, hanem letérhetünk arról az útról, amelyet sikernek nevezünk és a boldogsághoz vezet. A sikeres emberek képesek felismerni, ha hibáztak és változtatni, változni ennek kijavítása érdekében.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom