Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Miben mások a sikeres emberek?

2022.04.29. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A sikeres emberek több dologban is hasonlíthatnak egymásra és különbözhetnek azoktól, akik nem számítanak sikeresnek. A sikerre persze nincs megbízható, adott recept, viszont elleshető néhány jellemző azoktól, akik a sikeres kategóriát képviselik.


Mit is jelent az, hogy siker?


A siker bonyolult fogalom, hiszen sok mindent jelenthet és az emberek elképzelése gyakran gyökeresen különbözik ebben a témában. Ha mégis próbálunk valami kézzelfogható összefoglalót találni arra, hogy mit jelent a siker, kik a sikeres emberek, akkor azt kell mondjuk, hogy azok számítanak sikeresnek, akik annak érzik magukat. Jól érzik magukat a bőrükben, elégedettek életük különböző aspektusaival, területeivel, képesek megbirkózni a problémákkal. Nyilván vannak rosszabb időszakaik, hullámvölgyeik, de túl tudnak lendülni ezeken. A siker egyfajta megoldás, kulcs, olyasmi, ami a boldogsághoz vezet. Nyilván akadnak olyanok, akik egyáltalán nem kötik össze a boldogságot a sikerrel, ugyanakkor mi most abból indulunk ki, hogy a kettő egymás nélkül nem igazán működik.


Az egészséges önbizalom alapvető


Miben mások tehát az úgynevezett sikeres emberek a boldogulást nem igazán, nem túl mélyen, vagy ritkán találó társaiktól? Elmondható, hogy a sikeres embernek egészséges önbizalma és megfelelő énképe van, ezek az alapjai annak, hogy kihozzák magukból a legtöbbet minden téren. Az emberek különböző képességűek, természetűek, eltérő szokásokkal rendelkeznek, a megfelelő mértékű, „reális” önbizalom viszont ezektől függetlenül nagy segítség az előrejutásban.


Pozitív hozzáállás és megfelelő koncentrációs képesség


Fontos lehet még a pozitív hozzáállás és a megfelelő koncentráció. Ezeket hozhatjuk magunkkal, de tanulhatóak is, fejleszthetjük magunkat ezen a téren. A sikeres emberek képesek az adott feladatra koncentrálni, úgy, hogy közeli és távlati terveik megvalósulását látják bennük. A sikeres ember nem él a múltban, de ez nem jelenti azt, hogy nem is tanul belőle. Ahogyan másoktól sem szégyell tanulni és az irigység maximum csak annyira van benne jelen, hogy más sikere előmozdítja benne a tettvágyat. A sikeres ember képes fel-, és elismerni más sikerét.


Büszkeség, öröm és hála


Hiába az eredmények, ha azok nem elégítik ki az embert. A sikeres emberek büszkék a kitűzött célok megvalósítására, így kapaszkodnak egyre feljebb és feljebb. Egy dolog a megvalósítás, hogy sikerül valami, más pedig, hogy erre miként tekintünk. Ha nem érzünk örömet és hálát, hamar kiüresedhet az élet. A sikeres ember tudja, hogy mit ért el, valósított meg és azt is, hogy ezért – magán kívül – kinek tartozik köszönettel.


Rugalmasan előre


A sikeres emberek rugalmasak. Ez nem könnyű dolog, hiszen elég kitartónak kell lenni a sikerhez, azonban sokszor éppen a rugalmasság, a változásra, a változtatásra való hajlandóság segít közelebb egy célhoz. Fontosak az alapok és az elvek, ahogy említettük a stabil énkép, elbizakodottnak, szemellenzősnek lenni viszont hiba. Nemcsak önmagunkat csaphatjuk be, hanem letérhetünk arról az útról, amelyet sikernek nevezünk és a boldogsághoz vezet. A sikeres emberek képesek felismerni, ha hibáztak és változtatni, változni ennek kijavítása érdekében.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom