Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

7 szokás, ami a boldog párokra jellemző

2022.05.03. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A különböző szokások rendkívül fontosak életünkben, többek között meghatározhatják kapcsolataink minőségét is. A párkapcsolatok esetében különösen fontos az életmód, a kommunikáció, a mindennapi viselkedés. Lássuk, melyek azok a szokások, amelyeket a boldog párok magukénak tudhatnak!


A megfelelő kommunikáció


Egy pár egymással való kommunikációja sok mindent elárul a párkapcsolatról, arról, hogy mennyire harmonikus, egyenjogú, stabil az adott viszony. A kommunikáció milyensége több területen is fontos egy párkapcsolatban. A boldog párok tisztelettel, őszintén beszélnek egymással. Akkor, ha csak ketten vannak, de a külvilág előtt is.


Konfliktuskezelés


Minden kapcsolatban előfordulnak konfliktusok, viták. Nem (csak) attól lesz boldog egy kapcsolat, hogy kevés van belőlük, hanem attól is, hogyan kezeljük őket. A problémák nem tartoznak a külvilágra, s bár a legtöbb esetben titkolni sem szükséges őket, azért mégiscsak elsősorban az adott két emberre tartoznak. A boldog párok nem „teregetik ki a szennyest”, hiszen az nem vezet előre egy párkapcsolatban, annál inkább jelentheti a másik fél elárulását, a szövetség felbomlását.


Kifejezik érzéseiket


A boldog párok egyik titka, hogy nem hagyják beszürkülni szerelmüket, szövetségüket. Kisebb, nagyobb figyelmességekkel, szokásokkal folyamatosan fenntartják azt a hangulatot, hogy ők szeretik egymást és együvé tartoznak. Ide tartozik a bók, a dicséret, a közös élmények keresése, a párkapcsolat „énidejének” rendszeressé tétele, stb.


Odafigyelés


A rohanó világban, a hétköznapok zúduló eseménysora közepette épp az időnk és a figyelmünk az egyik legbecsesebb értékünk, amit adhatunk. Természetes, hogy ezt párunkkal kell leginkább megosztanunk. Ha valaki úgy érzi, hogy párjának nincs rá ideje, fontosabb a munka, a barátok, a hobbi, akkor bizony gyorsan boldogtalanná válhat egy kapcsolat. Az odafigyelés azt is jelenti, hogy észrevesszük, ha a másiknak valamilyen gondja, problémája van. Odafigyelünk rá, amikor beszél hozzánk, de akkor is, ha nem.


Az én ápolása


A boldog párok nemcsak kapcsolatukat tudják építeni, hanem ezzel párhuzamosan teret és időt hagynak a másiknak kapcsolaton kívüli dolgokra is. A kettő nem üti egymást, sőt, támogatólag hathat a másikra. Amikor az egyén jól érzi magát a bőrében, könnyebben nyit a külvilág felé, hatékonyabban tud építeni másokat, ha magával rendben van. A boldog párok egyénileg is erősek, s így még jobban tudják támogatni egymást.


A közös programok


A boldog párok szívesen töltik együtt az időt – ez tiszta sor, ugyanakkor energiát kell arra fordítani, hogy ezek a programok meg is valósuljanak, méghozzá rendszeresen. Beszélgetések, randik, vacsorák, mozizás, utazások – ezek mind-mind fontosak egy kapcsolatban. Érdemes időt és energiát szánni arra, hogy olykor csak kettesben legyünk és közös élményekkel töltsük az időt.


Az érintés


A boldog párok nem hagyják figyelmen kívül, hogy a testiség, az érintés, az ölelések nemcsak a kapcsolat elején fontosak, hanem a továbbiakban is. Az emberek jelentős része igényli, ha párja nemcsak szóban, hanem testbeszéddel is kifejezi érzéseit iránta, ha ez nincs meg, ha hagyjuk idővel kikopni, hiányt szenved a kapcsolat.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom