Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

7 szokás, ami a boldog párokra jellemző

2022.05.03. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A különböző szokások rendkívül fontosak életünkben, többek között meghatározhatják kapcsolataink minőségét is. A párkapcsolatok esetében különösen fontos az életmód, a kommunikáció, a mindennapi viselkedés. Lássuk, melyek azok a szokások, amelyeket a boldog párok magukénak tudhatnak!


A megfelelő kommunikáció


Egy pár egymással való kommunikációja sok mindent elárul a párkapcsolatról, arról, hogy mennyire harmonikus, egyenjogú, stabil az adott viszony. A kommunikáció milyensége több területen is fontos egy párkapcsolatban. A boldog párok tisztelettel, őszintén beszélnek egymással. Akkor, ha csak ketten vannak, de a külvilág előtt is.


Konfliktuskezelés


Minden kapcsolatban előfordulnak konfliktusok, viták. Nem (csak) attól lesz boldog egy kapcsolat, hogy kevés van belőlük, hanem attól is, hogyan kezeljük őket. A problémák nem tartoznak a külvilágra, s bár a legtöbb esetben titkolni sem szükséges őket, azért mégiscsak elsősorban az adott két emberre tartoznak. A boldog párok nem „teregetik ki a szennyest”, hiszen az nem vezet előre egy párkapcsolatban, annál inkább jelentheti a másik fél elárulását, a szövetség felbomlását.


Kifejezik érzéseiket


A boldog párok egyik titka, hogy nem hagyják beszürkülni szerelmüket, szövetségüket. Kisebb, nagyobb figyelmességekkel, szokásokkal folyamatosan fenntartják azt a hangulatot, hogy ők szeretik egymást és együvé tartoznak. Ide tartozik a bók, a dicséret, a közös élmények keresése, a párkapcsolat „énidejének” rendszeressé tétele, stb.


Odafigyelés


A rohanó világban, a hétköznapok zúduló eseménysora közepette épp az időnk és a figyelmünk az egyik legbecsesebb értékünk, amit adhatunk. Természetes, hogy ezt párunkkal kell leginkább megosztanunk. Ha valaki úgy érzi, hogy párjának nincs rá ideje, fontosabb a munka, a barátok, a hobbi, akkor bizony gyorsan boldogtalanná válhat egy kapcsolat. Az odafigyelés azt is jelenti, hogy észrevesszük, ha a másiknak valamilyen gondja, problémája van. Odafigyelünk rá, amikor beszél hozzánk, de akkor is, ha nem.


Az én ápolása


A boldog párok nemcsak kapcsolatukat tudják építeni, hanem ezzel párhuzamosan teret és időt hagynak a másiknak kapcsolaton kívüli dolgokra is. A kettő nem üti egymást, sőt, támogatólag hathat a másikra. Amikor az egyén jól érzi magát a bőrében, könnyebben nyit a külvilág felé, hatékonyabban tud építeni másokat, ha magával rendben van. A boldog párok egyénileg is erősek, s így még jobban tudják támogatni egymást.


A közös programok


A boldog párok szívesen töltik együtt az időt – ez tiszta sor, ugyanakkor energiát kell arra fordítani, hogy ezek a programok meg is valósuljanak, méghozzá rendszeresen. Beszélgetések, randik, vacsorák, mozizás, utazások – ezek mind-mind fontosak egy kapcsolatban. Érdemes időt és energiát szánni arra, hogy olykor csak kettesben legyünk és közös élményekkel töltsük az időt.


Az érintés


A boldog párok nem hagyják figyelmen kívül, hogy a testiség, az érintés, az ölelések nemcsak a kapcsolat elején fontosak, hanem a továbbiakban is. Az emberek jelentős része igényli, ha párja nemcsak szóban, hanem testbeszéddel is kifejezi érzéseit iránta, ha ez nincs meg, ha hagyjuk idővel kikopni, hiányt szenved a kapcsolat.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom