Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A bizalom kiépítésének lépései

2021.04.16. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egy új érzelmi kapcsolat kiépítése sosem egyszerű. Legyen bármekkora a szerelem, legyen bármilyen sűrű a rózsaszín köd, megbízni senkiben sem könnyű. A bizalom kiépítésének lépései aprólékosak, sok időt vesznek igénybe, a megfelelő végeredmény pedig őszinteséget és empátiát követel mindkét fél részéről.  


Mik a bizalom a kiépítésének lépései?


Ha valakivel új kapcsolat indul, a legfontosabb, egyben legnehezebb próbatétel a bizalom megszilárdítása. Embert próbáló feladat valakivel teljesen őszintén kommunikálni, de az első és legfontosabb lépés ez. Így beszélgetni a másikkal, mindent elmondani magunkról és az érzelmeinkről, sokszor nehezebb, mint nem őszintének lenni, de van, akiért érdemes ezt is kipróbálni. 


Minőségi idő


A bizalom kiépítésének lépései közül a következő a másikkal töltött minőségi idő. Ne csak rövid időre fussunk össze új partnerünkkel, ha szeretnénk elmélyíteni a kapcsolatunkat. Törekedjünk minél több igazán mély, meghitt beszélgetésre. Csináljunk sok közös programot, amikor csakis a másikra figyelünk. Ne kalandozzon el a figyelmünk, ne nyomkodjuk a mobilunkat, hanem törődjünk a partnerünkkel minden ilyen alkalommal. Becsüljük meg ezeket a pillanatokat és jegyezzük jól meg őket, mert később gyönyörű emlékként térhetnek vissza. 


Hibákkal együtt


A bizalom kiépítésének lépései nagyfokú nyíltságot követelnek meg. Ne szégyelljük a másik előtt az esetleges hibáinkat, mert senki sem született tökéletesnek, de nem is vált azzá. Vállaljuk fel valódi személyiségünket, ne titkoljuk el tökéletlenségeinket. Ha a másik minden oldalunkat ismeri, akkor a partnerünk is közelebb enged magához. 


Kis lépések az embereknek


Azonnal nem lehet mindent elérni, a bizalomhoz idő kell, ami folyamatosan tovább mélyül majd. Ezek apró lépések, amik során titkokat, emlékeket tudunk meg a másikról, és magunkról is egyre több dolgot árulunk el. Ez egy türelemre alapuló folyamat, aminek a vége egy elmélyült kapcsolat lehet. 


Megbízható viselkedés


Csak akkor várhatjuk el a másiktól, hogy megbízzon bennünk, ha úgy is viselkedünk. Ha nem hazudunk neki, ha mindig az igazat mondjuk, ha nem játszunk az érzelmeivel, akkor várhatjuk el tőle, hogy ő is ugyanígy viselkedjen.


A puding próbája


Természetes, ha a kapcsolat elején nem vagyunk benne biztosak, kölcsönös-e a bizalom, ezért érdemes egy próbát tenni. Áruljunk el valamilyen nem túl lényeges, de személyes titkot, ami bizalmat feltételez a másik részéről. Egyből tudni fogjuk, hogyan áll hozzánk a másik, látni fogjuk, hogy milyen kezekbe került a mi kis titkunk. Olyanba, akinek a tulajdonosában megbízhatunk, vagy olyanba, aki visszaél ezzel.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom