Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A bizalom kiépítésének lépései

2021.04.16. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egy új érzelmi kapcsolat kiépítése sosem egyszerű. Legyen bármekkora a szerelem, legyen bármilyen sűrű a rózsaszín köd, megbízni senkiben sem könnyű. A bizalom kiépítésének lépései aprólékosak, sok időt vesznek igénybe, a megfelelő végeredmény pedig őszinteséget és empátiát követel mindkét fél részéről.  


Mik a bizalom a kiépítésének lépései?


Ha valakivel új kapcsolat indul, a legfontosabb, egyben legnehezebb próbatétel a bizalom megszilárdítása. Embert próbáló feladat valakivel teljesen őszintén kommunikálni, de az első és legfontosabb lépés ez. Így beszélgetni a másikkal, mindent elmondani magunkról és az érzelmeinkről, sokszor nehezebb, mint nem őszintének lenni, de van, akiért érdemes ezt is kipróbálni. 


Minőségi idő


A bizalom kiépítésének lépései közül a következő a másikkal töltött minőségi idő. Ne csak rövid időre fussunk össze új partnerünkkel, ha szeretnénk elmélyíteni a kapcsolatunkat. Törekedjünk minél több igazán mély, meghitt beszélgetésre. Csináljunk sok közös programot, amikor csakis a másikra figyelünk. Ne kalandozzon el a figyelmünk, ne nyomkodjuk a mobilunkat, hanem törődjünk a partnerünkkel minden ilyen alkalommal. Becsüljük meg ezeket a pillanatokat és jegyezzük jól meg őket, mert később gyönyörű emlékként térhetnek vissza. 


Hibákkal együtt


A bizalom kiépítésének lépései nagyfokú nyíltságot követelnek meg. Ne szégyelljük a másik előtt az esetleges hibáinkat, mert senki sem született tökéletesnek, de nem is vált azzá. Vállaljuk fel valódi személyiségünket, ne titkoljuk el tökéletlenségeinket. Ha a másik minden oldalunkat ismeri, akkor a partnerünk is közelebb enged magához. 


Kis lépések az embereknek


Azonnal nem lehet mindent elérni, a bizalomhoz idő kell, ami folyamatosan tovább mélyül majd. Ezek apró lépések, amik során titkokat, emlékeket tudunk meg a másikról, és magunkról is egyre több dolgot árulunk el. Ez egy türelemre alapuló folyamat, aminek a vége egy elmélyült kapcsolat lehet. 


Megbízható viselkedés


Csak akkor várhatjuk el a másiktól, hogy megbízzon bennünk, ha úgy is viselkedünk. Ha nem hazudunk neki, ha mindig az igazat mondjuk, ha nem játszunk az érzelmeivel, akkor várhatjuk el tőle, hogy ő is ugyanígy viselkedjen.


A puding próbája


Természetes, ha a kapcsolat elején nem vagyunk benne biztosak, kölcsönös-e a bizalom, ezért érdemes egy próbát tenni. Áruljunk el valamilyen nem túl lényeges, de személyes titkot, ami bizalmat feltételez a másik részéről. Egyből tudni fogjuk, hogyan áll hozzánk a másik, látni fogjuk, hogy milyen kezekbe került a mi kis titkunk. Olyanba, akinek a tulajdonosában megbízhatunk, vagy olyanba, aki visszaél ezzel.

További blog bejegyzések
torz testkep

Hogyan előzhetjük meg a torz testkép kialakulását?

2022.09.27.Ismét egy manapság népszerű témát hoztam. Pszichológusként is rengetegen kérnek segítséget tőlem e kérdés terén, s a magánéletben is számos eset...
Elolvasom
gazlangolas

Gázlángolás: miből tudhatod, hogy áldozatául estél?

2022.09.23.A gaslighting (gázlángolás) az érzelmi manipuláció egy magasabb, bár kevésbé ismert fokozata, ahol a bántalmazott fél már önmagában sem biztos, ...
Elolvasom
klinikai szakpszichologus es pszichiater

Mi a különbség pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus és pszichiáter között?

2022.09.20.Azt pontosan tudjuk, hogy ha a fogunk fáj, fogorvoshoz forduljunk, ha elromlik a mosógépünk, hívjuk a szerelőt, de vajon azzal tisztában vagyunk...
Elolvasom