Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A céljaink elérését befolyásoló, meghatározó emberek típusai

A céljaink eléréséhez, a feladataink megoldásához, az életünk kiteljesedéséhez legfőképpen önmagunk szükségeltetik. Egyedül a nehézségek tengerében könnyen eltévedünk, feladjuk céljainkat.

2023.02.10. | Szerző: Görög Anikó

Szükségünk van társakra, társas kapcsolatokra, közösségre, motiváló emberekre, példaképekre, hogy elérjük kitűzött céljainkat, vágyainkat. Milyen típusú emberekkel vegyük körbe magunkat, ha a céljainkat, anyagi függetlenségünket, nagyívű terveinket, vállalkozásunk fejlesztését stb. s ezek által saját magunk önmegvalósítását tesszük a középpontba? Ha lehetséges arra vállalkozni, hogy milyen típusú emberek vegyenek körbe bennünket, akkor tegyünk most erre egy próbát. 


  • „példakép”; a céljaink elérésének a hosszú útja során kell, hogy legyen olyan ember a környezetünkben, akire felnézünk, aki jó példát mutat számunkra, aki sikeres az életben, akinek a személyisége, életútja motivál bennünket, akitől jó példákat látunk, akinek a fejével tudunk gondolkodni (mit csinálna ebben a helyzetben X.Y?) aki mindig meg tudja emelni az energiánkat már csak azzal is, ha rágondolunk. Ő az igazi húzóerő. 
  • „lelkesítő, motivátor”; a motiváló társ lehet bárki, aki valami miatt motivál bennünket. Ez lehet a gyermekünk, a főnökünk, a társunk, a legjobb barátunk. A motiválás lehet pozitív példából és lehet negatív példából is. Sokszor a motiváló személy nem is tudja, hogy motivál bennünket, ő csupán teszi a dolgát és mi titkon figyeljük őt és hagyjuk, hogy hasson ránk. Nagyon nagy motiváló erő lehet egy családban a gyermek, akinek az élete tőlünk függ és a mi cselekedeteink, gondolataink meghatározzák az ő életét is. A motiváló ember lehet nagyon idegesítő is, aki azt a fajta érzést tudja adni, hogy azért is megmutatom, hogy képes vagyok rá. A motiváló ember adja a tüzet a cselekedeteinkhez.
  • „kritikus gondolkodó”; ő az, aki a legfontosabb bizalmasunk, ő az, aki nagyon jól ismer bennünket, akár már régóta is. A kritikus gondolkodó az, aki más szemszögből látja a mi terveinket, de meg is ért bennünket, ő az, aki figyelmeztet egyes akadályokra, buktatókra, megosztja a saját tévedéseit is akár, amiből tanulhatunk. Felvázolja számunkra a pozitívumok mellett a negatívumokat is, az előnyök mellett a hátrányokat, a sikerek mellett a kudarcok lehetőségét is és ezáltal egy teljesebb képet tud adni a terveinkhez és a döntéseinkhez. A kritikus gondolkodóval való beszélgetés talán fájó is lehet, de hosszú távon mindenképp a fejlődésünket szolgálja és segítségünkre van, mert értünk van a kritika. Ezt a fajta segítséget hosszú távon tudjuk értékelni.
  • „felelősségre vonó”; ő az, aki mint egy szigorú tanár, számon kéri az időpontokra kitűzött kötelezettségvállalásainkat, számon kéri a „házi feladatokat”, az elvégzett és el nem végzett feladatokat, az egyéb kötelezettségeinket, a határidőket szigorúan betartatja. Célszerű olyan embert találni, aki hasonló cipőben jár mint mi, aki saját maga is megjárta azt az utat, amit épp mi járunk. Ilyen lehet egy edzőteremben a személyi edző, nyelvtanulás esetén a nyelvtanár, anyagi céljaink megvalósításában a könyvelőnk. Ő az, aki a fontos sarokpontokat, szabályokat betartatja, ha mi lelkesedésünkben esetleg elfelejtenénk.
  • „mentor”; ő az, aki az utat mutatja, akivel mindent át lehet és kell is beszélni, aki a vázlatot adja a céljainkhoz. A mentor az, akivel az íróasztalnál megszerkesztjük a terveinket, akivel ábrákat készítünk, akivel üzleti modellt építünk fel, aki a tervezéstől a megvalósulásig követi az utunkat.
  • „mentorált”; ez talán meglepő lehet, de ez abból a szempontból fontos, hogy a másik oldalról is átlátjuk a helyzetünket. Amikor segítünk valakinek, akkor mindig tisztábban látjuk a mi problémánkat is, mert újra és újra ismételjük a feladatokat. Egy nehézségben akkor tudsz jól segíteni, ha átélted, de még jobban akkor, ha tanítod is. Ha már tanítod is, akkor van vele igazán dolgod és ezáltal vagy hiteles is. A tanítással olyan szürke foltok kerülnek elő, ami addig nem tűnt fel. Egy jó tanár, szakember mindig a tanítványaitól, klienseitől, mentoráltjaitól tanul a legtöbbet.

Tanuljunk egymástól, a segítőinktől a hosszú utunk során, mert csak így izgalmas, eredményes és érdekes az élet.

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom