Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A függőség kezelése és a csoportterápia jótékony hatásai

2021.08.19. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Szeretnénk megerősíteni benne, hogy a szenvedélybetegségből fel lehet épülni. A kezelés célja viszont több, mint az addikció tárgyának beszüntetése. A cél a kiegyensúlyozott és derűlátó életszemlélet elérése. Tény, hogy egy szakszerű kúra hatékonyan hozzájárul a függőségből történő felépüléshez. Minden esetben ügyelni kell azonban arra, hogy a választott terápia megfeleljen az adott személy állapotának, elvárásainak és lehetőségeinek, így ne csak a fizikai problémákra kínáljon megoldást, hanem a különböző lelki és a szociális dilemmákat is érintse. Ennek megfelelően a függőség kezelése keretében általában többféle konkrét cél is megfogalmazódik, ami hatékonyan segíti a gyógyulást.


A függőség kezelése csoportterápiával


A szenvedélybetegség csoportos terápiája az egyik leghatékonyabb alternatíva a betegségből történő kilábalás perspektívájából, éppen ezért létfontosságú eleme minden átfogó függőségkezelési programnak. Hatékony és hasznos, hiszen egy csoport tagjaként betekintést nyerhetsz – mintegy külső szemlélőként akár – a betegség olyan aspektusaiba, amelyeket korábban nem volt módod tisztán látni. Lehetőséget teremt, hogy tanulj másoktól, illetve megszerezd egy hasonló élethelyzettel rendelkező közösség támogatását és ösztönzését. Eleve az emberek természetes lételeme, hogy támaszkodjanak a körülöttük lévőkre, és bizony sok szenvedélybeteg teljesen elszigetelt környezetből érkezik. Nyilván érthető, távol akartak tartani mindenkit függőségüktől, esetleges pusztító magatartásuktól. Éppen ezért a függőség kezelése szempontjából alapvető fontosságú, hogy be tudj illeszkedni a közösségbe, és korlátozd ezt az izolációt. Fontos, hogy merj támaszkodni a rendelkezésre álló segítségre, és ne pusztán az addikció eszközével állj harcban. A csoportterápia olyan családias miliőt kínál, amelynek berkeiben vigaszt és reményt találhatsz, megtapasztalhatod a gyógyulás diadalittas sanszát. A pozitív és támogató visszajelzések hálójában pedig végre újra elkezdhetsz hinni önmagadban és másokban, amely szintén kardinális része a rehabilitáció folyamatának.  


A csoportterápia előnyei


  • Családias, meghitt közösség élményét nyújtja.
  • A csoport egyértelmű visszajelzést ad a tagoknak értékeikről, képességeikről.
  • Ösztönöz, edz, támogat és erősít, amikor valaki épp hullámvölgybe kerül.
  • Lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy megtanulják vagy újratanulják a mindennapi élethez szükséges szociális készségeket, ahelyett, hogy a függőséghez nyúlnának vissza.
  • Hatékonyan szembesít a káros viselkedési modellek malőrjeivel.
  • Lehetőséget teremt egyetlen szakember számára, hogy egyszerre több kliensnek segítsen.
  • Automatikusan csatolja a függőség kezeléséhez elengedhetetlenül szükséges struktúrát és fegyelmet, amely alapvető a sokszor aktuális belső káosz érzelmi hevében.
  • Reményt kelt, megadja a „Ha másnak sikerül, akkor nekem is összejön!” impulzusát.
  • A tagok gyakran támogatják és ösztönzik egymást a foglalkozásokon kívül is.
  • A szereplők pozitív hatást gyakorolnak egymásra arra vonatkozóan, hogy tartózkodjanak a visszaeséstől.
  • Csökkenti az elszigeteltség érzését.
  • Megteremti a módot, hogy a résztvevők tanúi lehessenek mások gyógyulásának.
  • A többiek reakcióit átlátva, mintegy okulva az ő hibáikból, esélyt biztosít egy effektív problémakezelésre. 
  • Hasznos információs bázist nyújt a rehabilitációhoz.
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom