Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A gondolatok teremtő ereje

2022.01.04. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egyesek szerint a gondolatok ereje leírhatatlanul nagy. Ha helyesen irányítjuk a gondolatainkat, akkor lehetünk világbajnokok, meggyógyulhatunk egy súlyos betegségből vagy mesés gazdagságra is szert tehetünk. Mutatjuk, mit kell tennünk, hogy ezeket elérjük, és hogy mire jó a gondolatok teremtő ereje.


Minden első lépést megelőz egy gondolat


Bármit is teszünk, az elképzelés először az elménkben születik meg. Diplomát szeretnénk? Vagy egy kis erdei faházat? A diploma megszerzésére már a középiskolában felkészülhetünk. Kiválaszthatjuk a megfelelő fakultációt, különórát vehetünk, megtanulhatunk egy idegen nyelvet. Amikor erdei kisházra vágyunk, nem ilyen gondolataink lesznek. Arra fogunk gondolni, hogy hol lehet az építkezéshez ideális házat találni, vagy hogy mennyit bír a mestergerenda. Gondolkodunk az ötletünkön, aztán azt vesszük észre, hogy kutatunk az interneten és hozzáértőkkel beszélünk. És egyszer csak megtaláljuk a megoldást. 


Az idáig vezető út pedig nem mással kezdődött, mint egy gondolattal.


Sok negatív gondolatunk van – sajnos 


A kutatások szerint, jóval több negatív gondolatunk van, mint pozitív. Ez nem túl jó hír, ha az erdei kisházunkban olyan galériát akarunk saját kezűleg építeni, amit a gondolataink szerint egy fekete öves ács sem tudna megvalósítani. Naponta mintegy hatvanezer gondolatunk van. Ha igazak a feltételezések a gondolatok erejéről, akkor a pozitív gondolataink számának növekedése nagy hatással lehet az eredményeinkre. Meglesz az a galéria. Ehhez persze megálljt kell parancsolnunk a csapongó negatív gondolatainknak. 


Nem arról van szó azonban, hogy meg kellene állítanunk a negatív gondolatainkat. Erre nem leszünk képesek. Megfigyelhetjük a gondolatainkat, és tudatosíthatjuk magunkban, hogy ezek bizony negatívak. Ha felismerjük őket, elvesszük az erejüket, és nem hagyjuk, hogy időről időre visszatérjenek. Ez fontos lépés lesz a céljainkhoz vezető úton.


Milyen problémát okozhatnak a negatív gondolataink?


Sajnos elég nagy problémákat okozhatnak a negatív gondolataink. Feladhatjuk a tervünket a kisház építéséről, vagy be sem adjuk a jelentkezésünket az egyetemre. Ilyenkor olyan információk alapján hozunk döntést, amik nem valósak, csak a fejünkben léteznek. Ha hiszünk a negatív gondolatainknak, az visszavethet bennünket az életünk minden területén. 


Negatív gondolataink vannak? Változtassunk!


Tudatossággal viszont el tudjuk dönteni, hogy éppen egy negatív gondolat befolyásol bennünket, vagy valós tények alapján hoztuk meg a döntésünket. Ha felismerjük, hogy egy negatív gondolatról van szó, akkor figyelmen kívül is hagyhatjuk. De vigyázzunk! Nem az úgynevezett pozitív gondolkodásról beszélünk, ahol úgy teszünk, mintha az életünk egy rózsaszín álom lenne. Objektíven és főleg reálisan tekintünk a dolgainkra, ez pedig elvezethet bennünket egy sikeresebb élethez.


Milyen a jó hozzáállás?


Arra kell figyelnünk, amit akarunk, és amit befolyásolni tudunk. Divatos szóhasználattal, annak kell energiát adnunk, amire vágyunk. Galériát akarunk? Gondoljunk arra! Diplomát akarunk? Gondoljunk arra! A sikeres emberek arra koncentrálnak, arra fókuszálnak, amit irányítani képesek. Akkor leszünk sikeresek, ha elfogadjuk, hogy vannak olyan dolgok, amiket nem tudnak irányítani. 


Amit viszont biztos, hogy meg tudunk változtatni, az a hozzáállásunk. 


Mély önismerettel jobban haladhatunk előre az életben. Ilyemkor a kritikákat nem az élet kellemetlen velejárójaként éljük meg, hanem egy lehetőségként arra, hogy fejlődjünk. Azt mondják, nem jól csinálunk valamit? Elgondolkodhatunk rajta, és elfogadhatjuk, vagy akár el is vethetjük. A lényeg, hogy mi döntünk. Nem leszünk dühösek, felhasználjuk a kapott információt, ha az jól jön nekünk. Ha pedig hamisan vádolnak, abból is kiderül valami: aki mondta, biztos, nem a barátunk. És nem is lesz. 


Senki nem tud befolyásolni bennünket, csak ha hagyjuk neki. 


Nem a pozitív gondolkodásról van szó


Még véletlenül se keverjük össze a gondolatok teremtő erejét a pozitív gondolkodással. A kétes megítélésű pozitívnak nevezett gondolkodás egészen másról szól. A gondolataink ereje nem vita tárgya. A gondolataink erősek. És ahogy fent írtuk, egy kis odafigyeléssel, fegyelemmel és tudatossággal arra használhatjuk őket, hogy elérjük a céljainkat. Egy kis energia-befektetés, és meglesz az erdei kisház és a diploma is. 


Közben meg azt vesszük észre, hogy kevesebb a negatív gondolatunk, energikusak és erősek vagyunk, az életünk pedig egyre jobb, mi pedig egyre boldogabbak vagyunk. Kis tudatos odafigyeléssel csodát tehetünk az életünkkel. Ja, és nem kerül semmibe. 


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom