Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Miért fontos a hála megélésének gyakorlása?

2021.05.11. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Örömteli életet élni és a pozitív dolgokra koncentrálni – nem csupán egy mindenki által célként lebegő vágyálomról van szó, amikor ezt említjük. Több kutatás is úgy véli, az öröm pszichológiája az, ami előrébb viszi az egyént, ezáltal pedig a társadalmat is. A hála érzése pedig szerves részét képezi ennek az érzésnek. 


Kudos – hála a munkahelyen


Aki a közösségi hálózatok aktív felhasználója, nem lepődik meg, ha ezt a szót hallja – kudos. Leginkább a munkahelyen, céges levelezésekben hallhatjuk azt a hálaadó szót, amellyel a vezetőség, vagy éppen a kollégák köszönik meg egymás munkáját. Nem csupán egy divatról van szó, több kutatás is azt bizonyítja, a hála annak is fontos, aki kapja, de talán még fontosabb annak, akitől ez érkezik. Természetesen fontos, hogy az ilyen jellegű hála őszinte legyen, véletlenül se erőltessük olyankor, amikor nem gondoljuk komolyan, hiszen az komoly károkat is okozhat. Többek között Csíkszentmihályi Mihály, a flow-élmény megalkotója és kutatója is foglalkozott ennek a koncepciónak a témakörével, rámutatva arra, hogy saját sorsunk korántsem csak a génektől és a kultúrától függ. A döntő tényezők közé tartozik az is, hogy mihez kezdünk a saját lehetőségeinkkel, hogy miképp valósítjuk meg önmagunkat. Elégedettnek lenni, megtalálni azt, ami örömet okoz, nem csupán az egyén szemszögéből fontos, összességében ez a dolog is hozzájárulhat a társadalom egészének „egészségi” állapotához, előrehaladásához. 


Hygge, kalsarikannit, párkapcsolat


A dánok hygge-nek, a finnek kalsarikannitnak hívják, mégis mindegyik egy életérzést tükröz. A hygge azt az örömet és hálát jelenti, amit az az ember érez, aki összességében elégedett az életével. Legyen az egy otthoni álmos délután egy jó könyvvel, egy séta a természetben – bármelyik előidézheti ezt az érzést. A finn kifejezés egy kissé konkrétabb, azt az örömet jelenti, amit akkor érzünk, ha nem kell elhagynunk az otthon melegét, hanem egy pohár borral otthon tölthetjük a téli hétvégéket. Mindkét kifejezés összetett dolgot takar, ugyanakkor egy közös pont van bennük – az a hála, amit azért érzünk, hogy ezek a dolgok az életünk részei. Ugyanúgy érezhetjük az ilyesfajta megbecsülést a párkapcsolatunkban, a fontos, hogy ezt kifejezésre is juttassuk. A mostani, korlátozásokkal teli világban különösen fontos az ilyesmi, hiszen a hála és annak egyértelmű kimutatása is hozzájárulhat a depresszió megelőzéséhez. Hiszen tudni, hogy valakinek fontos a munkánk, vagy akár önmagában a jelenlétünk is, felbecsülhetetlen érzés.


További blog bejegyzések
ghosting

Ghosting - Miért tűnt el?

2023.11.23.A ghosting Az eltűnés, kámforrá válás jelenségről akkor beszélünk, amikor egy ember úgy szakítja meg a kommunikációt az ismerkedés egy bizonyos ...
Elolvasom
gondolatok ereje

Kezdd a gondolatok megváltoztatásával

2023.11.20."Nincs a világon se jó, se rossz, csak a gondolkodás teszi azzá." A gondolataink határozzák meg az életünket. Ez egy elég merész kijelentésnek h...
Elolvasom
lelki neszeszer táska

Lelki neszeszer táska

2023.11.03.Képzeljünk el egy nagy lufit, amibe folyamatosan folyik a víz és amikor megtelik, akkor nagy zajjal, csattanással kidurran. Most képzeljük el az...
Elolvasom