Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A kreativitás, mint a jövőnk záloga

2022.05.30. | Szerző: Görög Anikó

Charles Mingus jazznagybőgős mondta azt, hogy „Az, hogy egyszerű dolgokat bonyolítunk túl, mindennapos dolog. De hogy a bonyolult dolgokat tegyük elképesztően egyszerűvé, na ahhoz, már kreativitás kell!”


A kreativitás egy olyan alkotási, teremtési folyamat, amely eredménye egy eredeti, újszerű, hasznos, társadalmilag elismert dolog vagy gondolat. Kreatívnak lenni nagyszerű érzés, mert olyankor áramlásban vagyunk.


A jó hír az, hogy mindenki kreatív, mert az életünk különböző helyzetei, legyen az akár egy gyerekzsúr megszervezése vagy egy nagyvállalat irányítása megkívánják azt, hogy eredeti módon, kreatívan gondolkodjunk.


A kreativitás viszi előre a világot és egyre jobban érezzük azt, hogy felértékelődik az értéke, mert általa fontos személyes és gazdasági problémákat is meg tudunk oldani. A világ jövője a kreativitáson múlik.


De hogyan legyünk kreatívak?


A szakemberek véleménye szerint alaposan meg kell tervezni egy feladat vagy project struktúráját és határait ahhoz, hogy fel tudjuk ismerni a korlátokat, amelyeket egyre inkább kifelé kell tolni. A kreativitáshoz, bármilyen furcsán hangzik, szükségesek a korlátok, szabályok, határok, struktúrák, amelyek segítenek abban, hogy valami különlegeset alkossunk. Visszatérve a jazz-zenészekhez, ahhoz, hogy improvizálni tudjanak, alaposan ismerniük kell a klasszikusokat, a jazz eredetét, a hangszerüket. A szabályokat addig nem léphetjük át, amíg nem értjük meg azokat. Ahhoz, hogy a szabályokat megértsük alaposságra van szükségünk. Az alaposság biztosítja azt a lendületet, bátorságot, rugalmasságot, ami által kreatívak tudunk lenni. Az alaposság intenzív koncentrációs képességet igényel, ami által az érzékszerveink kiélesednek és pont erre van szükség a kreativitáshoz is. Ahhoz, hogy megismerjük a nagyobbnál is nagyobbat, azaz hogy szárnyalni tudjunk kreatívan és valami újat hozzunk létre, ismernünk kell a kisebbnél is kisebbet. A világ megismerése is ott kezdődik, hogy először magunkat ismerjük meg alaposan.


A kreativitáshoz tér és idő is kell, engedély magunktól a merész kérdésekhez, az ábrándozáshoz. A merész kérdések a kíváncsiságból erednek, ami egy folyamatos ide-oda kapcsolgatást jelent az alaposság és a kíváncsiság között.


A kreativitást fejleszthetjük azáltal is, hogy pl. olyan konferencián, előadáson, programon veszünk részt évente egyszer, ami nem kifejezetten kapcsolódik a szakmánkhoz.


Hagyjuk magunkat eltévedni egy külföldi városban és megláthatjuk, hogy milyen gyorsan beindul a túlélésünket is szolgáló kreatív énünk.


Kezdjünk el új hobbikat, új szokásokat kialakítani, beemelni az életünkbe.


A példáknak nincs vége, mert a kreativitás végtelen. Te mit teszel a kreativitásod fejlesztése érdekében? 

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
önkontroll

Sikereink egyik kulcsa: az önkontroll

2023.08.26.Önkontroll, önuralom, önfegyelem, több hasonló jelentésű szavunk van ezen képességünk kifejezésére. Az, hogy milyen mértékben vagyunk képesek rá...
Elolvasom
időgazdálkodás

Sosincs elég időnk – az időgazdálkodásról

2023.08.21.Nem érek rá, nincs elég időm, sok a dolgom... Mondunk, gondolunk időnként ilyen, vagy hasonló mondatokat. Az időnk valóban korlátozott: egy óra ...
Elolvasom
testi-fogyatekossag

Testi fogyatékosság, és bizonyítás

2023.04.19.Akár vak vagy, vagy nem hallasz, akár mozgásodban vagy korlátozott, mindig hallhatsz ilyen jelzéseket a társadalom részéről. Én vakként, főleg g...
Elolvasom