Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A kreativitás, mint a jövőnk záloga

2022.05.30. | Szerző: Görög Anikó

Charles Mingus jazznagybőgős mondta azt, hogy „Az, hogy egyszerű dolgokat bonyolítunk túl, mindennapos dolog. De hogy a bonyolult dolgokat tegyük elképesztően egyszerűvé, na ahhoz, már kreativitás kell!”


A kreativitás egy olyan alkotási, teremtési folyamat, amely eredménye egy eredeti, újszerű, hasznos, társadalmilag elismert dolog vagy gondolat. Kreatívnak lenni nagyszerű érzés, mert olyankor áramlásban vagyunk.


A jó hír az, hogy mindenki kreatív, mert az életünk különböző helyzetei, legyen az akár egy gyerekzsúr megszervezése vagy egy nagyvállalat irányítása megkívánják azt, hogy eredeti módon, kreatívan gondolkodjunk.


A kreativitás viszi előre a világot és egyre jobban érezzük azt, hogy felértékelődik az értéke, mert általa fontos személyes és gazdasági problémákat is meg tudunk oldani. A világ jövője a kreativitáson múlik.


De hogyan legyünk kreatívak?


A szakemberek véleménye szerint alaposan meg kell tervezni egy feladat vagy project struktúráját és határait ahhoz, hogy fel tudjuk ismerni a korlátokat, amelyeket egyre inkább kifelé kell tolni. A kreativitáshoz, bármilyen furcsán hangzik, szükségesek a korlátok, szabályok, határok, struktúrák, amelyek segítenek abban, hogy valami különlegeset alkossunk. Visszatérve a jazz-zenészekhez, ahhoz, hogy improvizálni tudjanak, alaposan ismerniük kell a klasszikusokat, a jazz eredetét, a hangszerüket. A szabályokat addig nem léphetjük át, amíg nem értjük meg azokat. Ahhoz, hogy a szabályokat megértsük alaposságra van szükségünk. Az alaposság biztosítja azt a lendületet, bátorságot, rugalmasságot, ami által kreatívak tudunk lenni. Az alaposság intenzív koncentrációs képességet igényel, ami által az érzékszerveink kiélesednek és pont erre van szükség a kreativitáshoz is. Ahhoz, hogy megismerjük a nagyobbnál is nagyobbat, azaz hogy szárnyalni tudjunk kreatívan és valami újat hozzunk létre, ismernünk kell a kisebbnél is kisebbet. A világ megismerése is ott kezdődik, hogy először magunkat ismerjük meg alaposan.


A kreativitáshoz tér és idő is kell, engedély magunktól a merész kérdésekhez, az ábrándozáshoz. A merész kérdések a kíváncsiságból erednek, ami egy folyamatos ide-oda kapcsolgatást jelent az alaposság és a kíváncsiság között.


A kreativitást fejleszthetjük azáltal is, hogy pl. olyan konferencián, előadáson, programon veszünk részt évente egyszer, ami nem kifejezetten kapcsolódik a szakmánkhoz.


Hagyjuk magunkat eltévedni egy külföldi városban és megláthatjuk, hogy milyen gyorsan beindul a túlélésünket is szolgáló kreatív énünk.


Kezdjünk el új hobbikat, új szokásokat kialakítani, beemelni az életünkbe.


A példáknak nincs vége, mert a kreativitás végtelen. Te mit teszel a kreativitásod fejlesztése érdekében? 

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom