Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Milyen hatásuk van a kreatív tevékenységeknek az agyra?

2021.04.26. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Több kutatási eredmény bebizonyította már, hogy az alkotói, azaz szabad elhatározásból választott kreatív tevékenységeknek jó hatása van az agy működésére. Ez nem meglepő módon pozitív irányban hat a közérzetre is. A kreatív tevékenység festészetben, fotózásban, szobrászkodásban, vagy akár zenélésben és táncban is testet ölthet, a lényeg, hogy ha még nincs alkotással kapcsolatos hobbink, mihamarabb keressünk egyet. 


A kreatív tevékenységeknek számos pozitív mentális folyamatot köszönhetünk


Tekintve a tényt, hogy a kreatív tevékenységeknek hála egyszerre aktivizálódik az agy és lélek kettőse, senkit nem ér meglepetésként, hogy ez hatással lesz a közérzetünkre, a lelki egyensúlyunkra, és bizony a fizikai állapotunkra is. Az alkotói tevékenység során szükség vagy egy ötletre, egy tervre, majd ezután egy minőségi kivitelezésre. Érdekes, de kijelenthető, hogy a végeredmény, azaz az előállított produktum közel sem olyan fontos, mint maga az alkotás folyamata. Gondoljunk csak a gyerekekre: órákat töltenek azzal, hogy apró építőelemekből gondos precizitással megépítsenek egy várat, amit, ha elkészül, szinte azonnal le is bontanak. A hangsúly nem a végeredményen, hanem az odáig elvezető úton van. Természetesen felnőttként kifejezetten jó, ha haszna is van az előállított produktumnak, azonban, ahogy már írtuk, nem ez a legfontosabb. A lényeg, hogy egy így készült alkotás teljesen egyedi, mivel ilyenkor fizikai testet ölt az alkotó lelkivilága.


Egy kreatív hobbi akár az ismerkedésben is kulcsszerepet játszhat  

                   

Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik a felnőtt színezőkre, amelyek akár 10-20 perc használat után is pozitív irányba billenthetik a lelki állapotot. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a befektetett energia gyorsan látható eredménnyel párosul. Ez agyi működés tekintetében úgy írható le, hogy a vizuális alkotói tevékenység folyamán a prefrontális kéregben, valamint az agyi jutalmazó rendszerben jelentős aktivitás megy végbe. Az egyébként egyszerű problémák elhárítására született kreatív ötletek pozitívan hatnak az alkotó kedélyállapotára. Nyilván ezeket a törvényszerűségeket megfigyelve már terápiás céllal is alkalmazzák a kreatív foglalkozásokat. Egy kreatív tevékenység további pozitív hozadékkal is kecsegtethet: egyértelműen könnyebbé teszi az ismerkedést, hiszen így viszonylag könnyen részesei lehetünk egy közösségnek, amelynek tagjai egy adott érdeklődési kör mentén alkotnak összetartó csoportot.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom