Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Milyen hatásuk van a kreatív tevékenységeknek az agyra?

2021.04.26. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Több kutatási eredmény bebizonyította már, hogy az alkotói, azaz szabad elhatározásból választott kreatív tevékenységeknek jó hatása van az agy működésére. Ez nem meglepő módon pozitív irányban hat a közérzetre is. A kreatív tevékenység festészetben, fotózásban, szobrászkodásban, vagy akár zenélésben és táncban is testet ölthet, a lényeg, hogy ha még nincs alkotással kapcsolatos hobbink, mihamarabb keressünk egyet. 


A kreatív tevékenységeknek számos pozitív mentális folyamatot köszönhetünk


Tekintve a tényt, hogy a kreatív tevékenységeknek hála egyszerre aktivizálódik az agy és lélek kettőse, senkit nem ér meglepetésként, hogy ez hatással lesz a közérzetünkre, a lelki egyensúlyunkra, és bizony a fizikai állapotunkra is. Az alkotói tevékenység során szükség vagy egy ötletre, egy tervre, majd ezután egy minőségi kivitelezésre. Érdekes, de kijelenthető, hogy a végeredmény, azaz az előállított produktum közel sem olyan fontos, mint maga az alkotás folyamata. Gondoljunk csak a gyerekekre: órákat töltenek azzal, hogy apró építőelemekből gondos precizitással megépítsenek egy várat, amit, ha elkészül, szinte azonnal le is bontanak. A hangsúly nem a végeredményen, hanem az odáig elvezető úton van. Természetesen felnőttként kifejezetten jó, ha haszna is van az előállított produktumnak, azonban, ahogy már írtuk, nem ez a legfontosabb. A lényeg, hogy egy így készült alkotás teljesen egyedi, mivel ilyenkor fizikai testet ölt az alkotó lelkivilága.


Egy kreatív hobbi akár az ismerkedésben is kulcsszerepet játszhat  

                   

Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik a felnőtt színezőkre, amelyek akár 10-20 perc használat után is pozitív irányba billenthetik a lelki állapotot. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a befektetett energia gyorsan látható eredménnyel párosul. Ez agyi működés tekintetében úgy írható le, hogy a vizuális alkotói tevékenység folyamán a prefrontális kéregben, valamint az agyi jutalmazó rendszerben jelentős aktivitás megy végbe. Az egyébként egyszerű problémák elhárítására született kreatív ötletek pozitívan hatnak az alkotó kedélyállapotára. Nyilván ezeket a törvényszerűségeket megfigyelve már terápiás céllal is alkalmazzák a kreatív foglalkozásokat. Egy kreatív tevékenység további pozitív hozadékkal is kecsegtethet: egyértelműen könnyebbé teszi az ismerkedést, hiszen így viszonylag könnyen részesei lehetünk egy közösségnek, amelynek tagjai egy adott érdeklődési kör mentén alkotnak összetartó csoportot.


További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom