Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogadás Elutasítás

A pszichológia és a politika kapcsolata

2021.09.10.

A pszichológia — magyarul lélektan —, az emberek gondolkodásával és viselkedésével foglalkozó tudomány. A pszichológiai tanulmányok eredményei átszövik a mindennapjainkat, gondoljunk csak a reklámokra. Ki ne tudná, hogy a megfelelő szín, zene, szereplők vagy akár a helyszín kiválasztásánál felhasználják a pszichológia tudományos eredményeit, hogy ezáltal hatásosabban tudják elérni a fogyasztókat. 


Pszichológia és politika


Egy TV reklámozása nem számít különleges dolognak, és ha a szavazatokat is terméknek tekintjük, nem meglepő, hogy a pszichológiát is bevetik a politikai pártok a kampányokban. A vezetők személyisége, a választói attitűd, a csoportdinamika, hogy csak néhányat említsünk a figyelembe veendő tényezők közül, mind mind meghatározza egy politikai hirdetés, üzenet felépítését. A pszichológia segít az üzenetek célzott és hatékony közvetítésében. De jó ez vagy rossz?


Pszichológia a politikai hirdetésekben


Az eszköz nehezen hibáztatható, mindig a célt kell megvizsgálni. El kell fogadni, hogy a pszichológia mindennapok részévé vált, és bár elsőre a gyógyítás juthat eszünkbe erről a szóról, a pszichológiai tanulmányok ma már az élet minden területén felhasználhatóvá váltak. Segíthetnek egy nagy gyár dolgozóinak a beilleszkedésben, támogathatják egy civil szervezet növekedését vagy egy állatkert gondozójának a munkáját azáltal, hogy felhívják a figyelmét a gondozott állat esetleges reakcióira. Az élet minden területén tapasztaljuk, hogy a megismert pszichológiai tendenciák befolyásolják az életünket.


Régen és ma


A pszichológia modern tudomány, mégis hiba azt gondolni, hogy az ismereteit a régi időkben nem használták fel. A nem tudatos használata biztosan jelen van az értelem kezdete óta, és jelen van ma is, hiszen mindenki használja, még ha nem is tud róla. 


Gondoljunk csak a családokra, hiszen az édesapák és az édesanyák is nevelik a gyermeküket, méghozzá a pszichológia elvei szerint, még ha nem is tudatosan. De egy igazgató is választ magának vezetési módszert, és ha jó vezető, akkor ezt ő már tudatosabban teszi meg.


A pszichológia és a politika kéz a kézben járnak. De nem jobban, mint az életünk bármely más területe. 

További blog bejegyzések
vezetok hatasa

Vezetők hatása a kollégákra

2021.09.24.Ábránd lenne azt gondolni (bár szép ábránd), hogy egy cég legfőbb prioritása a dolgozók jólléte. A cégek legfőbb célja a profit. De hol vannak e...
Elolvasom
Csaladi mintak

Családi minták: boldogság, vagy boldogtalanság

2021.09.22.Az emberiséget régóta foglalkoztatja a kérdés: mit hoztunk magunkkal, mit kaptunk őseinktől és ez milyen hatással van a jelenlegi életünkre? A n...
Elolvasom
megfelelesi kenyszert

Hagyd magad mögött a megfelelési kényszert!

2021.09.20.A megfelelési kényszert nem könnyű legyőzni, pláne akkor, amikor minden összedőlni látszik. Amikor az élet bonyolult, nehézkes, igazságtalan, és...
Elolvasom