Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A pszichológia és a politika kapcsolata

2021.09.10. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A pszichológia — magyarul lélektan —, az emberek gondolkodásával és viselkedésével foglalkozó tudomány. A pszichológiai tanulmányok eredményei átszövik a mindennapjainkat, gondoljunk csak a reklámokra. Ki ne tudná, hogy a megfelelő szín, zene, szereplők vagy akár a helyszín kiválasztásánál felhasználják a pszichológia tudományos eredményeit, hogy ezáltal hatásosabban tudják elérni a fogyasztókat. 


Pszichológia és politika


Egy TV reklámozása nem számít különleges dolognak, és ha a szavazatokat is terméknek tekintjük, nem meglepő, hogy a pszichológiát is bevetik a politikai pártok a kampányokban. A vezetők személyisége, a választói attitűd, a csoportdinamika, hogy csak néhányat említsünk a figyelembe veendő tényezők közül, mind mind meghatározza egy politikai hirdetés, üzenet felépítését. A pszichológia segít az üzenetek célzott és hatékony közvetítésében. De jó ez vagy rossz?


Pszichológia a politikai hirdetésekben


Az eszköz nehezen hibáztatható, mindig a célt kell megvizsgálni. El kell fogadni, hogy a pszichológia mindennapok részévé vált, és bár elsőre a gyógyítás juthat eszünkbe erről a szóról, a pszichológiai tanulmányok ma már az élet minden területén felhasználhatóvá váltak. Segíthetnek egy nagy gyár dolgozóinak a beilleszkedésben, támogathatják egy civil szervezet növekedését vagy egy állatkert gondozójának a munkáját azáltal, hogy felhívják a figyelmét a gondozott állat esetleges reakcióira. Az élet minden területén tapasztaljuk, hogy a megismert pszichológiai tendenciák befolyásolják az életünket.


Régen és ma


A pszichológia modern tudomány, mégis hiba azt gondolni, hogy az ismereteit a régi időkben nem használták fel. A nem tudatos használata biztosan jelen van az értelem kezdete óta, és jelen van ma is, hiszen mindenki használja, még ha nem is tud róla. 


Gondoljunk csak a családokra, hiszen az édesapák és az édesanyák is nevelik a gyermeküket, méghozzá a pszichológia elvei szerint, még ha nem is tudatosan. De egy igazgató is választ magának vezetési módszert, és ha jó vezető, akkor ezt ő már tudatosabban teszi meg.


A pszichológia és a politika kéz a kézben járnak. De nem jobban, mint az életünk bármely más területe. 

További blog bejegyzések
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom
internetes csalók

Vigyázat, az internetes csalók pszichológia eszközökkel manipulálnak!

2024.04.30.A pandémia időszaka alatt egyre több internetes tranzakciót bonyolítottunk le, szinte mindent az interneten keresztül voltunk kénytelenek vásáro...
Elolvasom