Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

A túlérzékenység hét tipikus jele

2021.04.12. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A túlérzékenység sokak szerint nem létező tünetegyüttes, pedig van olyan felmérés, amely szerint az emberek 20 százalékát érinti. Nem csodabogarakról van szó, hanem olyan emberekről, akik másként látják a világot, mint az átlag, mélyebben élik meg érzelmeket és nem nagyon ismerik a közönyt. Vegyünk sorra hét tipikus jelet!


A hiperérzékeny emberek mélyebben dolgozzák fel a kapott információkat, mint mások, jobban megragadják őket a részletek. Ez sokszor kreatív megoldásokat, máskor nagymértékű stresszt eredményez.


Honnan tudhatod, hogy jellemző rád a túlérzékenység?


1. Utálod az erőszakot és annak valamennyi formáját. Nemcsak mondod, hogy így van, de még egy filmet sem tudsz végignézni, ahol bántanak valakit. A bűnügyi hírektől is kiborulsz, akár a fizikai rosszullétig is eljuthatsz miattuk.  


2. Túlságosan empatikus és figyelmes vagy, mások érzelmeit annyira mélyen átéled, hogy jobban elfáradsz tőlük, mint ők maguk. Éppen ezért a vitákat, konfliktusokat sem bírod, egyenesen fizikai tünetekkel jár, ha veszekszel egy hozzád közel állóval. 


3. Nem vagy a határidők barátja, nem bírod, ha egy konkrét dátum nyomaszt. A fix határidő akár szorongást is képes kiváltani belőled, mert úgy érzed, nem boldogulsz ennyi feladattal. A végén azért általában megoldasz mindent, de kifejezetten szorongva és frusztrálva.

 

4. Gyakran húzódsz vissza, mert szükséged van egyedüllétre. Sokan hiszik emiatt, hogy introvertált vagy, pedig ez egyáltalán nem biztos, hogy így van. Ez mindössze annyit jelent, hogy szeretsz kicsit egyedül elmélyülni, ehhez pedig minél kevesebb inger kell. 


5. Sokat gondolkodsz utólag. Esténként, lefekvés előtt az aznap történteket pörgeted le magadban újra és újra, elemezve, hogy mit kell volna másképp, vagy pontosan így csinálni. Ez azt is jelenti, hogy jellemző rád az önreflexió, a saját cselekedeteid értékelése, vizsgálata. 


6. Nem bírod a hirtelen, éles zajokat, nagyon megijedsz tőlük, ez a túlérzekénység egy ismert tünete ez is. Ha egy hangosabb autó hirtelen elhúz melletted, esetleg ha egy kutya hangosan ugat, könnyen és az átlagnál sokkal jobban megijedsz. 


7. Nem túl magas a fájdalomküszöböd, alig bírod elviselni a fejfájást, sérüléseket, egyéb testi tüneteket. Nemcsak a fájdalmat, a különböző stimulánsokat sem bírod, a kávé és az alkohol gyorsan hatnak rád. Az éhséged sem bírod jól, könnyen leszel dühös, ha kimarad egy étkezés.


Van bármilyen probléma a túlérzékenységgel? Nincs, ez egy tulajdonság, ami sokakra jellemző, és aminek vannak jó, illetve rossz oldalai is. Ha egyik belőle következő tulajdonság sem szélsőséges mértékű, akkor minden rendben van a hiperérzékeny emberekkel.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom