Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

„Apró” dolgok csodája

2021.09.17. | Szerző: Görög Anikó

Mitől érezzük jól magunkat és mitől rosszul? Apró trükkök és technikák a mindennapi élethez, amelyek nem is gondolnánk, hogy mennyire meghatározzák a hangulatunkat, az érzéseinket, a döntéseinket, a viselkedéseinket és így az életünket. Lássuk!


Gondolatok


Gondolatok százai jönnek-mennek a fejünkben és nagyon könnyű velük azonosulni. Nem mindegy melyikbe fektetünk energiát. Megjelennek és nagyon hamar nagyon messzire tudnak vinni bennünket. Mintha felszálltunk volna egy vonatra úgy, hogy észre se vettük, azt meg főleg nem tudjuk, hogy merre tart. Aztán egyszer csak ráébredünk, hogy „elvittek egy körre” és amikor leszállunk a vonatról, nagyon meglepődünk, hogy milyen helyre érkeztünk. A gondolatokat tettek követik, a tetteket következmények. Válogassuk hát meg a gondolatokat tudatosan pozitív megerősítésekkel vagy mantrával, amelyek emelik az energiaszintünket.


Környezet


A körülöttünk lévő emberek kisugárzása, hangulata is óriási hatással van ránk. A pozitív, energikus, kedves, jóindulatú emberek társaságában mi is jobban érezzük magunkat és jobban is teljesítünk. Válogassuk meg, hogy kikkel érintkezünk és mi is figyeljünk oda, hogy pozitív energiát adjuk át a velünk kapcsolatba lépő embereknek, bárhol legyünk, bármilyen helyzetben.


Amire figyelünk


Ahol a figyelem, ott az energia. Válogassuk hát meg, hogy a negatív, félelmet okozó hírekre fordítjuk a figyelmünket vagy olyan dolgokra koncentrálunk, ami jó érzést okoz. A környezetünkben mindenre van példa, tőlünk függ, mit veszünk észre. A botnak is két vége van!


Zene


A zene erőteljes hatással van ránk. Hallgassunk rendszeresen a kedvünknek megfelelő hangulatú zenét, figyeljünk a szövegére, érezzük át, esetleg táncoljunk rá, vagy épp ellenkezőleg, ha rossz kedvünk van, hallgassunk olyan zenét, ami pozitívan meg tudja emelni a hangulatunkat, és régi, kellemes emlékeket hoz fel. A zene legyen a mindennapunk része.


Légkör


Mind a munkahelyen, mind otthon figyeljünk a környezetünkre, a rendre, a tisztaságra. A tiszta, rendezett környezetben sokkal jobban érezzük magunkat, emelkedettebb gondolataink lesznek. 


Szavak


A szavak ölni tudnak. Ez milyen igaz, és ezért nem mindegy, hogy milyen szavakat használunk nap mint nap. A panaszkodás, a csúnya beszéd, a káromkodás, a cinikusság és társai igazi romboló erővel tudnak hatni, amiből ráadásul nehéz talpra állni. Milyen érzés bemenni egy boltba és az eladó azt mondja egy kérésünkre, hogy „az a baj, hogy…”. Szívesen vásárolunk egy ilyen eladótól? Figyeljünk tudatosan a szavainkra, mert meghatároz bennünket is és a környezetünket is. Hollandiában munkahelyi szabályzat írja elő, hogy „don’t push down other people, be nice.” Angliában kisiskolásoknak tanítják azt, hogy „be kind”. Figyeljünk a szavainkra, olyat ejtsünk ki a szánkon, amit mi is szívesen hallanánk.


Hála


A hála érzésének megélése mindennap óriási fejlődést tud hozni az életünkbe. Másképp látunk dolgokat, alázatosabbak vagyunk mindenért, jobban tudunk örülni apróságoknak és hamarabb észrevesszük a jó dolgokat az életünkben, több örömöt élünk át. Minden este 3-5 dolgot idézzünk fel, amiért hálásak lehetünk. Még az esőért is lehetünk hálásak, bármiért, ami velünk történik. Attól függ honnan nézzük a dolgokat. 

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom