Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Bemutatkozás: 5 árulkodó jel a testbeszédben

Amikor először találkozunk valakivel, nem sok dologból indulhatunk ki a személy megismerését illetően, de vannak jelek, amelyekből egy jó megfigyelő olvashat és következtethet már az első pillanatoktól kezdve.

2023.01.31. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

1. Az első árulkodó jel: a szem


A bemutatkozás egyik alaptézise, hogy a másik szemébe nézünk. Ez nem azt jelenti, hogy kiszúrjuk, felnyársaljuk a pillantásunkkal az illetőt, de az illendőség azt diktálja, hogy egyenesen ránézzünk arra, akivel beszélünk, pláne arra, akit most ismerünk meg. Sokaknál nem ezt lehet tapasztalni, és ennek több oka is lehet. Például a szégyenlősség, a zavartság, vagy az érdeklődés, a koncentráció hiánya. Helyzettől függ, mikét értékeljünk egy ilyen magatartást, nem szabad elhamarkodottan ítélkezni, de azért jegyezzük meg, elképzelhető, hogy az illetőtől nem várhatunk egyenességet az élet más területein.


2. A testtartás


A szemhez hasonlóan árulkodó jel a testbeszédben az, ha beszélgető partnerünk testtartása eltér a hagyományostól. Mire gondolunk? Nem arra, hogy valaki egyenesen, vagy meggörbült gerinccel áll előttünk, hiszen ezek már rég kialakult személyes testtartási formák. Inkább arra, ha valaki elfordul tőlünk és ilyen testtartásban kommunikál. Erre mindenképpen figyeljünk fel, lehet, arról van szó, hogy a tisztelet még nem alakult ki a részéről, lehet, valami egészen másról. Az ilyen „menekülő” testtartás okkal való távolságtartást, negatív dolgokat is rejtegethet az illetőről.


3. A pislogás


Visszatérünk a szemhez, a pislogás furcsa tud lenn egy beszélgetés során, elsősorban akkor, ha sűrűbb a megszokottnál. Ez szorongásra, feszültségre utal. Ha elraktározzuk magunkban megfigyelésünket, később esetleg nem érhet váratlanul ennek a feszültségnek a kitörése, vagy más módon való megjelenése.


4. A kéztartás


Árulkodó jel a testbeszédben a karok, kezek helyzete, tartása. Figyeljünk! Politikusoknál, közszereplőknél is szokták elemezni. A keresztbe font karokkal a másik távolságtartást jelezhet, és az is jellemző lehet, hogy milyen a kezek egymáshoz viszonyított helyzete. A lábak is árulkodhatnak, elsősorban ülő helyzetben megfigyelhető, és következtethetünk pozitív, vagy negatív fogadtatásra partnerünktől.


5. Az arc


Szokták mondani: az arcára van írva minden. Bizony, sok ember képtelen arra, hogy uralkodjon arckifejezésein, azaz ezekből sok mindent le lehet szűrni. Például ott a mosoly, amely nem mindig jelent barátságos hozzáállást. Ha jól figyelünk, észrevehetjük egy mosolyról, ha az csak álmosoly, hamis, és akkor elgondolkodhatunk annak miértjén. Fontos árulkodó jel a testbeszédben továbbá az apróbb szájmozdulat, ráncolás, kisebb, nehezebben megfigyelhető, de jelen lévő mimikák.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom