Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Családunk rendszere

2020.10.13. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Családunk rendszere sokféle lehet, és a tudomány egyre inkább igyekszik megérteni azokat a folyamatokat, amelyek mozgatnak, irányítanak, vagy megváltoztatnak egy ilyen egységet. A kutatók sok minden más mellett arra is rájöttek, ha probléma adódik, az egyéni okok keresése helyett/mellett érdemes azt családi rendszerben vizsgálni.


Az egy családban élők folyamatos kapcsolatban vannak egymással, interakciók vannak a családtagok között, amelyek egy része tudatos, a másik tudat alatti. Ez az egész a családunk rendszere, amelyet érdemes egészében vizsgálni. Az ilyen típusú vizsgálat nagyon hasznos lehet akkor, ha a családon belül valamilyen probléma adódik, hiszen az a legtöbb esetben nem csak az egyéni gondja, hanem az egész rendszeré.


Éppen ezért a kezelésnek is családunk rendszerét kell érintenie és nem az egyént. Ezt hívják családterápiának, amelynek eszközei túlmutatnak azon, hogy egy embert megítélünk, okolunk, vagy hibáztatunk. A családterápia a családban zajló folyamatokat vizsgálja, ami azért is előnyös, mert így a családtagok teher nélkül (nem lesz senki külön célkeresztbe állítva) vehetnek részt benne.


A család ugyanakkor nem egy olyan rendszer, amely különálló és nem függ semmitől, természetesen minden család egy nagyobb rendszernek is része, amely hatással van rá. Egy-egy család egy adott társadalmi és szociális környezetben létezik, hat rá a kultúra, a vallás és számos más külső tényező, amely meghatározó lehet a működésében.


A családban mindenki szava, véleménye számít, fontos, hogy figyelembe vegyük ezt az alapvetést. A családterápia csak úgy működhet, ha mindenki meg van hallgatva, hiszen így derülhet fény a rendszer működésére és annak esetleges hiányosságaira.


Ma már sokan törekednek tudatosságra a jó családi viszony, vagy a jó párkapcsolat érdekében. Ez jó dolog, de az igazság az, hogy nem könnyű eljutni arra a szintre, ahonnan képesek vagyunk megítélni, valami rosszul működik a családunkban, párkapcsolatunkban, a gyermekeinkkel való viszonyban. Vagy ha érzékeljük is a hibákat, sokszor hiányzik még egy lépés a cselekvés, a család-, vagy párterápia irányába.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom