Barion Pixel
Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogadás Elutasítás

Családunk rendszere

2020.10.13.

Családunk rendszere sokféle lehet, és a tudomány egyre inkább igyekszik megérteni azokat a folyamatokat, amelyek mozgatnak, irányítanak, vagy megváltoztatnak egy ilyen egységet. A kutatók sok minden más mellett arra is rájöttek, ha probléma adódik, az egyéni okok keresése helyett/mellett érdemes azt családi rendszerben vizsgálni.


Az egy családban élők folyamatos kapcsolatban vannak egymással, interakciók vannak a családtagok között, amelyek egy része tudatos, a másik tudat alatti. Ez az egész a családunk rendszere, amelyet érdemes egészében vizsgálni. Az ilyen típusú vizsgálat nagyon hasznos lehet akkor, ha a családon belül valamilyen probléma adódik, hiszen az a legtöbb esetben nem csak az egyéni gondja, hanem az egész rendszeré.


Éppen ezért a kezelésnek is családunk rendszerét kell érintenie és nem az egyént. Ezt hívják családterápiának, amelynek eszközei túlmutatnak azon, hogy egy embert megítélünk, okolunk, vagy hibáztatunk. A családterápia a családban zajló folyamatokat vizsgálja, ami azért is előnyös, mert így a családtagok teher nélkül (nem lesz senki külön célkeresztbe állítva) vehetnek részt benne.


A család ugyanakkor nem egy olyan rendszer, amely különálló és nem függ semmitől, természetesen minden család egy nagyobb rendszernek is része, amely hatással van rá. Egy-egy család egy adott társadalmi és szociális környezetben létezik, hat rá a kultúra, a vallás és számos más külső tényező, amely meghatározó lehet a működésében.


A családban mindenki szava, véleménye számít, fontos, hogy figyelembe vegyük ezt az alapvetést. A családterápia csak úgy működhet, ha mindenki meg van hallgatva, hiszen így derülhet fény a rendszer működésére és annak esetleges hiányosságaira.


Ma már sokan törekednek tudatosságra a jó családi viszony, vagy a jó párkapcsolat érdekében. Ez jó dolog, de az igazság az, hogy nem könnyű eljutni arra a szintre, ahonnan képesek vagyunk megítélni, valami rosszul működik a családunkban, párkapcsolatunkban, a gyermekeinkkel való viszonyban. Vagy ha érzékeljük is a hibákat, sokszor hiányzik még egy lépés a cselekvés, a család-, vagy párterápia irányába.

További blog bejegyzések
Munka, vagy csalad

Hétköznapi dilemmáink: munka, vagy család?

2020.10.21.Munka, vagy család? - ha egyből rá kell vágni erre a kérdésre a választ, természetesen a legtöbb ember a családi életet tartja fontosabbnak, a g... Elolvasom
Munka vagy csalad

Óvatosan a posztolással, ha gyerekeinkről van szó!

2020.10.19.Óvatosan a posztolással! - ezt a tanácsot érdemes bármikor megfontolni. Különösen érzékeny, viszont manapság még kevésbé körbejárt téma az, hogy... Elolvasom
felgyulemlett feszultseggel

Mit kezdjünk a felgyülemlett feszültséggel?

2020.10.16.A bennünk felgyülemlett feszültséggel együtt kell élni, hiszen mindenkit érint az a fajta hangulatváltozás, amely nemcsak elrontja a kedvet, han... Elolvasom