Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Egészséges határok a párkapcsolatban

2021.11.04. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Egy működőképes párkapcsolatban alapvetőek az egészséges határok. Tiszteletben kell tartanunk a párunk énhatárait, és ugyanezt kell elvárnunk tőle is. Ez a hosszútávú párkapcsolatok egyik alappillére. Ezek a határok megsérülhetnek, és ez nemcsak a pár két tagjára hat ki negatívan, hanem magát a kapcsolatot is megkérdőjelezheti.


Önismeret – ki vagyok én?


Unalomig ismételt szlogen, hogy kellő önismeret nélkül belemenni egy párkapcsolatba olyan, mint fejest ugrani a medencébe anélkül, hogy úszni tudnánk. Az önismeret tehát fontos dolog, az első lépés a kapcsolat megalapozásához. Ismernünk kell önmagunkat. Ez nehezebb, mint ahogy hangzik, és bár sokan meg vannak győződve arról, hogy kiválóan ismerik magukat, egy váratlan helyzetre adott nem várt reakció azonnal megmutathatja, hogy ez nem így van. Az önismeret nem egzakt dolog, nem mérhető, mégis meg kell tennünk, amit tudunk azért, hogy elmélyítsük. Minél jobban ismerjük magunkat ugyanis, annál pontosabban választhatjuk ki a párunkat.


Itt a határ, itt állj meg – néha nemet kell mondani


A párunk nem lehet teljesen tisztában azzal, hogy meddig mehet el, mi az, amit megtehet velünk vagy mellettünk. Amikor nemet mondunk, világosan kifejezzük, hogy eddig és ne tovább. Ne tekintsünk a nemet mondásra elutasításként. Ha valamihez nincs kedvünk, azt mondjuk meg. Elképzelhető, hogy ez konfliktusokhoz vezet, de idővel tiszteletben tartják majd a döntéseinket. Ez, hosszabb távon, kedvezően hat a párkapcsolatunkra.


Egyedül is együtt


Szükségünk van egy kis egyedüllétre? Vonuljunk el. És ha párunk vágyna néhány egyedül töltött órára, azt is tartsuk tiszteletben. Hagynunk kell időt és teret a másik félnek. Nem börtönbe akarjuk zárni a párunkat, hanem vele együtt akarunk repülni. És ha neki egyedül nem megy, adjuk kölcsön a szárnyainkat.


Bölcs tanácsok


Minden ismerősünk párkapcsolati szakértő. A párkapcsolatokhoz és az ingatlaneladáshoz mindenki ért. Annyi kéretlen tanácsot fogunk kapni, hogy hogy hétkötetes regényfolyam is kijön belőle. Érdemes lehet ezeket a tanácsokat meghallgatni, végiggondolni, aztán elvetni. Hallgassunk inkább az ösztöneinkre. A szívünk meg fogja súgni, melyik a helyes út a számunkra. Arra lesz érdemes továbbmenni.


Őszinteség a köbön


Fontos, hogy a párunkkal őszintés és nyíltan beszéljünk. Enélkül talán értelme sincs a kapcsolatnak. A párunknak tudnia kell, hogy mit gondolunk, mit érzünk, és mit várunk el bizonyos helyzetekben. Álarcot viselni gyakran célszerű, de hazaérve vegyük le azt. Igazán felemelő érzés, ha teljesen önmagunk lehetünk. 


A határok nekünk és a párunknak is fontosak. A közös jövőnk szempontjából pedig ez lehet az egyik legfontosabb. 

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom