Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Élet a rózsaszín köd után

2022.06.27. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Mi a teendő akkor, ha úgy érezzük, a fellobbanó szerelem megtorpant, valami hiányzik, valami nem stimmel. Ha a rózsaszín köd után megtapasztalunk valami olyasmit, amit eddig még nem. Itt a vége a párkapcsolatnak? Ez egyáltalán nem biztos!


Ha felszáll a rózsaszín köd


A párkapcsolatok jelentés részénél az első időszakot szokás jellemezni a rózsaszín köd kifejezéssel. Azt az időszakot, amikor a szerelemesek igazán szerelmesek, az egymásba habarodás elhomályosít, elfed sok minden mást. Az idilli kiteljesedés kielégít minden vágyat. Az érzelmek hullámhegyre visznek, nagyon távolinak tűnik, hogy hullámvölgyek is akadnak. Pedig akadnak és eljönnek előbb, vagy utóbb. Az érett párkapcsolat már egészen másként fest, nem jelenti azt, hogy a szerelem elmúlik, inkább csak átalakul, ahogyan mi magunk (párunkkal együtt) is alakulunk.


Másfajta minőség


Mi történik azután, miután alaposan megismertük a másikat, nincs már az az őrült szenvedély, vágy? Semmiképpen sem szabad kétségbe esni! Bizony sokak számára ez olyan, mintha falnak mennének és sok párkapcsolat esik szét ilyenkor, ugyanakkor, amelyek megmaradnak egy másfajta minőséget képviselnek a továbbiakban. Hogyan lehet elérni ezt a rózsaszín köd után átalakult, magasabb rendűnek is nevezhető minőséget, amely a szerelem mellett igazi megismerésen és tiszteleten alapszik?


Alkalmazkodás és odafigyelés


Elsősorban alkalmazkodással és odafigyeléssel, ezek mindenképpen szükségesek ahhoz, hogy kapcsolatunk a rózsaszín köd után is élhető, építő, működő kapcsolat maradjon. Az odafigyelés arra vonatkozik, hogy ismerjük párunkat, tudjuk, hogy mit szeret és mit nem, mikor, milyen a hangulata, hogyan kell, érdemes hozzá viszonyulni. Az alkalmazkodás ezzel szoros összefüggésben van. Azt jelenti, hogy egy adott szituációhoz úgy tudunk alkalmazkodni, ahogyan az párunknak is megfelelő. Ez korántsem nem jelenti azt, hogy feladjuk magunkat, veszítünk énünkből. Sőt, megfelelő alkalmazkodással és jól működő párkapcsolattal épp ellenkezőleg: fejlődhetünk, többé válhatunk. A konfliktusok természetesek, meg kell találni bennük azt, amik előre visznek.


Tisztelet és titokzatosság


Egy párkapcsolat mindenképpen kölcsönös tiszteleten alapul, ha ez nem így van, akkor nem beszélhetünk egyensúlyi, egyenjogú helyzetről és a torz viszony nem építi, hanem leépíti egyik felet, vagy mind a kettőt. A tisztelet tartalmazza, hogy elismerjük a másik egyéniséget, erényeit, tisztában vagyunk hibáival, gyengeségeivel és azokkal nem élünk vissza, még egymás között sem. A tisztelet azt is jelenti, hogy hagyunk teret a másiknak, ezzel támogatjuk az elképzeléseit, elősegítjük kibontakozását, lehetőséget biztosítunk némi titokzatosságra. Mit jelent ez a titokzatosság? Semmiképpen sem titkolózásra kell gondolni, egyszerűen csak egy olyan dolog, ami egy párkapcsolat kötőanyaga lehet. Természetes, hogy (szinte) mindent tudunk a másikról, mindent meg is beszélünk, ettől függetlenül kell egy olyan kis teret engedni mindkét félnek, ami kívül esik a közös halmazon.


Konklúzió


A szenvedélyek vihara, a rózsaszín köd után megváltozik a párkapcsolat. Ez nem feltétlenül jelent hanyatlást. Ha a két fél, képes hosszú távon tartalommal megtölteni a kapcsolatot, akkor nyert ügyük van. Ebbe a tartalomba a fent említett fogalmaknak mind-mind szerepe van. A jó párkapcsolat egyrészt kiegyensúlyozott, másfelől mindig dolgozni kell rajta, odafigyelni rá, gondozni, de ez így van jól.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom