Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Értékeink és céljaink életünk során

2021.02.22. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Célok, ambíciók, vágyak, remények, álmok nélkül a boldogság és elégedettség életérzését lehetetlen megkaparintani, magunkénak tudni. Ha azt érezzük, hogy egyszerűen kevesebb öröm ér az életben, mint azt elképzeltük, akkor először a célkitűzéseinket és törekvéseinket kell stabilizálni, amiket erősen befolyásol az értékrendszerünk, ami szerint élünk. Értékeink és céljaink, amik meghatároznak minket. Két hasonló jelentéstartalommal bíró szó, amit gyakran össze is keverünk. Hogy is van ez? Célom az értékem? Értékem a célom? Járjunk utána!


Értékeink és céljaink, amik visszatükrözik személyiségünket


Nézzük meg külön a két szó jelentését, hogy megértsük a különbséget! A cél nem más, mint egy kivitelezendő kimenetel, ami számunkra egy hívogató, vonzó és magával ragadó helyzet, tényállás vagy szituáció. Az érték egy prominens idea, amit elismerünk, nagyra becsülünk, ami nekünk kívánatos és magasztos. Mivel mindkét fogalom egy részünkre ellenállhatatlan dolgot képvisel, hajlamosak vagyunk összetéveszteni a tartalmukat. Az értékeink és céljaink közötti egyik lényegi eltérés az, hogy a célok mindig személyesek, az értékek ezzel ellentétben abszolút személytelenek, sokkal inkább kollektívek és totálisak, vagyis az érték egy jóval átfogóbb és globálisabb halmaz, amit mondhatni, hogy univerzálisan értelmezünk. Az általunk reprezentált értékek előirányozzák a céljainkat, irányt mutatnak, hogy milyen út mentén haladjunk, aminek bebarangolása folyamán újra és újra újabb elérendő célpontokat tűzhetünk ki saját magunk számára. 


Tűzzünk ki apró, elérhető célokat


Kukkantsunk rá egy konkrét példára, hogy ténylegesen felismerjük a differenciát: mondjuk, fontos számunkra a rászorulók megsegítése, ez egy érték, egy elv, ami egy törekvést, célzatot jelez ahhoz, hogy megelégedést nyerjünk, hiszen mára, holnapra és akár minden napra megszabhatjuk magunknak, hogy támogatunk egy hátrányos helyzetű egyént. Ez utóbbi már mindnyájunknak egy privát lehetőség, ami értékrendszerünkön belül mindig újratöltődik, további örömfaktorokat tartogatva számunkra, ugyanis minden célunk a saját személyes dicsőségünk. A jó hír ezzel kapcsolatban az, hogy minél több apró kis, pici célt határozunk meg magunknak, annál több elégedettség érzetet engedélyezünk személyünknek, lehetőséget nyerve ezzel egy változatos és sokszínű boldogságterep kreálására. Így nincs más dolgunk, kedves olvasó, mint elgondolkodni, azon, hogy mi az, ami értéket testesít meg a szemünkben, és ennek mezsgyéjén haladva egy rahedli célt generálni, amiknek elérése egy mindig újratölthető, így egyszerűen kifogyhatatlan örömzsákot biztosít nekünk. 

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom