Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Félni a haláltól = félni az élettől

2021.10.26. | Szerző: Görög Anikó

Halálfélelem vagy thanatofóbia, erős szorongást, szorongató gondolatokat, pánikfélelmet jelent a haláltól.


Olyan érzés ez, amikor a sok negatív esemény, gondolat elveszi a fényt az élettől és sötét felhők veszik körül a gondolatokat. Aggódás, céltalanság érzése tölti ki a napokat, az élet értelmetlenségén való gondolkodás, a „nincs értelme az életnek” és beszűkült tudatállapot jellemzi az egyént.


Mik lehetnek ezeknek a sötét gondolatoknak az okai? Céltalanság, szorongás, aggódás a céltalanság miatt, aggódás a jövőért, megoldatlan érzelmi problémák, blokkok, izolálódás, a felelősség fel nem vállalása az életért.


Meg kell szelídíteni a halált. A halál része az életünknek, a halál felől nézve nyer értelmet az életünk. Meg kell értetni magunkkal és el kell fogadni, hogy ez nem egy rettenetes dolog, hanem egy méltó élet méltó lezárása. Ahogy éltük az életünket, meghatározza a halálunkat is. Aki teljes életet élt, az nem fél meghalni, mert tudja, hogy jól élte az életét. A halál a legnagyobb motivátor, a halál az élet része. Az élet-halál nem rajtunk múlik. Az fél a haláltól, aki fél az élettől, aki fél a saját életéért felelősséget vállalni. MOST vagyunk itt, MOST lehet élni, MOST kell élni!


Az élet értelme az, hogy az életet érzéssel kell átérezni. Az élet lényegét meg kell érteni. Az élet örök, szabad, nem szabályozható, olyan, mint a végtelen óceán. Az élet mindig feltámad, felébred, mint az évszakok vagy ahogy kinő a fűszál a beton alól is. Az élet gyengéd és érzékeny, de erős. Az élet elpusztíthatatlan, az élet jó, és akik élnek, azok szeretik a jót. Benne van a minden, a végtelen. Az életet érezni érdemes, az érzelem az élet. Szeretni csak is szívvel lehet. Az értelem uralkodni akar, a mindenen, az életen is, de azon nem lehet. Az élet jó, tökéletes, pihentető, megnyugtató. Az élet szeretet. Az életnek önmagában van értelme. Élni érdemes, csak élni érdemes. Benne van az értelem maga. Az élet nem alkudozik. Az élet minden, örök, örökké tartó út, az igazság. Az élet eleven. 


„Ne zokogj a síromnál,

Hisz nem vagyok ott.

Én nem alszom ott.

Ezer szélként szaladok, 

Hógyémántként ragyogok, 

Szőlőfürtön fény vagyok.

Lettem szelíd őszi zápor, pirkadat, mely lágyan táncol,

Gyors madár az égen távol.

Ne zokogj a síromnál,

Hisz nem vagyok ott.

Nem vagyok halott.”

/indián szerző/

Szerző: Görög Anikó
Adatlap megtekintése
További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom