Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hazugság: 5 árulkodó jel a testbeszédben

2021.10.18. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A hazugság része a mindennapjainknak. Az igazság utáni vágyunk arra sarkallhat bennünket, hogy megpróbáljuk felismerni, amikor félre akarnak vezetni bennünket. Mutatjuk, hogy a testbeszéd szakértők szerint mire kell figyelnünk, ha fel akarjuk ismerni az árulkodó jeleket.


Hazugság – a szem


Aki hazudik, nem néz a szemünkbe, gondoljuk ezt sokan. Ez valóban így is lehet, a hazug ember gyakran néz félre, forgatja a szemét, amikor valótlanságot állít. Óvatosnak kell azonban lennünk, hiszen a kutatások szerint bizony a hazugságok kétharmadát a szemünkbe mondják, még ha összeszorított fogakkal is.


Hazugság – testhelyzet


Fészkelődik a széken a beszélgetőtársunk? Bizony, jó eséllyel éppen hazudik nekünk. Mintha tüzes trónon ülne. Billegeti a fejét, vakaródzik, a haját babrálja, állandóan izeg-mozog. Ezek egyértelműen a feszültség jelei, és ha ezt nem valamilyen fizikai hatás váltja ki, akkor gondolnunk kell arra, hogy nem mondanak nekünk igazat.


Hazugság – a kéz


A kézzel gesztikulálás szintén árulkodhat hazugságról. Amikor a kézjelek a mondandó után, késve érkeznek, akkor a szakértők már megtévesztésre gondolnak. Videofelvételek bizonyítják, hogy a hazugok szélesebb gesztusokat használnak, és gyakrabban használják mindkét kezüket. Az is gyakori, hogy beszélgetés közben az asztal alá rejtik a kezüket, és bizony sokszor a szájukat is eltakarják. Ezek az önkéntelen mozdulatok szintén gyanakvásra adhatnak okot.


Hazugság – a száj


Az összeszorított, beszívott az ajkak, amik már szinte nem is látszanak, biztos jelei annak, hogy valaki nem mond nekünk igazat. A testbeszédhez értők szerint ilyenkor nem mondanak el nekünk mindent, az érzelmeiket vagy azok egy részét nem fedik fel, és alaposan megszűrik a mondanivalójukat. 


Hazugság – a hang


Amikor feszültek vagyunk, megfeszülnek az izmaink, és az izmainkkal együtt a hangszálaink is. Ez a hangmagasság emelkedéséhez vezet, a hangszín hullámzóvá válik, megbicsaklik a hangunk, gyakran krákogunk is. Akár a hangunkat is megemelhetjük, hogy elfedjük a tényt: éppen egy hazugság kellős közepén vagyunk.


Azért csak óvatosan a testbeszéd olvasással


A testbeszéd értelmezése nem egzakt tudomány, lehetnek ugyan jelek, ezek hátterében azonban más is ok állhat, nem csak a valóság elferdítése. Empátiára és fokozott figyelemre van szükség a jelek olvasásához, és mivel nincsenek százszázalékos megoldások, számítanunk kell arra, hogy tévedünk. Bár teljesen nem lehetünk biztosak abban, hogy valótlant állítanak nekünk, mégis érdemes figyelni a jelekre, és fenntartással fogadni a tényeket, amiket a tudomásunkra hoznak. Mivel a legtöbb ember önkéntelen reakciókat mutat hazugság közben, nagy valószínűséggel igazunk lesz, amikor a fent leírtakat tapasztalva arra gondolunk, hogy az információ, amit kapunk, nem a teljes igazság.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom