Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hazugság: 5 árulkodó jel a testbeszédben

2021.10.18. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A hazugság része a mindennapjainknak. Az igazság utáni vágyunk arra sarkallhat bennünket, hogy megpróbáljuk felismerni, amikor félre akarnak vezetni bennünket. Mutatjuk, hogy a testbeszéd szakértők szerint mire kell figyelnünk, ha fel akarjuk ismerni az árulkodó jeleket.


Hazugság – a szem


Aki hazudik, nem néz a szemünkbe, gondoljuk ezt sokan. Ez valóban így is lehet, a hazug ember gyakran néz félre, forgatja a szemét, amikor valótlanságot állít. Óvatosnak kell azonban lennünk, hiszen a kutatások szerint bizony a hazugságok kétharmadát a szemünkbe mondják, még ha összeszorított fogakkal is.


Hazugság – testhelyzet


Fészkelődik a széken a beszélgetőtársunk? Bizony, jó eséllyel éppen hazudik nekünk. Mintha tüzes trónon ülne. Billegeti a fejét, vakaródzik, a haját babrálja, állandóan izeg-mozog. Ezek egyértelműen a feszültség jelei, és ha ezt nem valamilyen fizikai hatás váltja ki, akkor gondolnunk kell arra, hogy nem mondanak nekünk igazat.


Hazugság – a kéz


A kézzel gesztikulálás szintén árulkodhat hazugságról. Amikor a kézjelek a mondandó után, késve érkeznek, akkor a szakértők már megtévesztésre gondolnak. Videofelvételek bizonyítják, hogy a hazugok szélesebb gesztusokat használnak, és gyakrabban használják mindkét kezüket. Az is gyakori, hogy beszélgetés közben az asztal alá rejtik a kezüket, és bizony sokszor a szájukat is eltakarják. Ezek az önkéntelen mozdulatok szintén gyanakvásra adhatnak okot.


Hazugság – a száj


Az összeszorított, beszívott az ajkak, amik már szinte nem is látszanak, biztos jelei annak, hogy valaki nem mond nekünk igazat. A testbeszédhez értők szerint ilyenkor nem mondanak el nekünk mindent, az érzelmeiket vagy azok egy részét nem fedik fel, és alaposan megszűrik a mondanivalójukat. 


Hazugság – a hang


Amikor feszültek vagyunk, megfeszülnek az izmaink, és az izmainkkal együtt a hangszálaink is. Ez a hangmagasság emelkedéséhez vezet, a hangszín hullámzóvá válik, megbicsaklik a hangunk, gyakran krákogunk is. Akár a hangunkat is megemelhetjük, hogy elfedjük a tényt: éppen egy hazugság kellős közepén vagyunk.


Azért csak óvatosan a testbeszéd olvasással


A testbeszéd értelmezése nem egzakt tudomány, lehetnek ugyan jelek, ezek hátterében azonban más is ok állhat, nem csak a valóság elferdítése. Empátiára és fokozott figyelemre van szükség a jelek olvasásához, és mivel nincsenek százszázalékos megoldások, számítanunk kell arra, hogy tévedünk. Bár teljesen nem lehetünk biztosak abban, hogy valótlant állítanak nekünk, mégis érdemes figyelni a jelekre, és fenntartással fogadni a tényeket, amiket a tudomásunkra hoznak. Mivel a legtöbb ember önkéntelen reakciókat mutat hazugság közben, nagy valószínűséggel igazunk lesz, amikor a fent leírtakat tapasztalva arra gondolunk, hogy az információ, amit kapunk, nem a teljes igazság.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom