Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogy válasszunk pszichológust?

2020.08.14. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Hogy válasszunk pszichológust? Összetett kérdés, hiszen függ attól, hogy milyen problémával, élethelyzettel kapcsolatban keressük a szakember segítségét, illetve attól is, hogy a személyünknek ki lehet a megfelelő.


Aki ilyen segítségben gondolkodik, biztosan felteszi magának a kérdést: hogy válasszunk pszichológust? Egy pszichológusnál nem elsősorban az számít, hogy passzol-e hozzánk, szimpatikus-e nekünk, hogy nő, vagy férfi, idős, vagy fiatal az illető. A terápia eredményességénél a páciens hozzáállása mellett a pszichológus szaktudása, tapasztalata számít. Ugyanakkor az sem mellékes, hogy megfelelő módon meg tudjunk nyílni az adott szakembernek, ehhez pedig szükségünk lehet egy számunkra szimpatikus partnerre.


Ahogy említettük, nem mindegy, hogy milyen problémával szeretnénk szakemberhez fordulni. Akadnak olyan területek, amelyekkel kevesen foglalkoznak, így a választási lehetőségek is szűkek. Előfordulhat, hogy több kutatásra, majd hosszabb utazásra van szükségünk egy-egy terápiához, az online pszichológia használatával utóbbi persze kiküszöbölhető.


A hogy válasszunk pszichológust kérdésre tehát nem adható egyértelmű, általános válasz. Az biztos, hogy a pszichológus szakemberek mindegyike ugyanazt az alapképzést végezte el, azt követően viszont gyakorlati módszerek elsajátításával bővítik ismereteiket, azaz különböző utakat járhatnak be és lehetnek például jók a pár- és családterápiában, vagy az autogén tréning területén. A szakpszichológusok azok, akik további tanulással különböző szakterületekre specializálódtak (például: tanácsadó, klinikai, vagy szexuál szakpszichológus). A pszichoterapeuták jelentik a következő, legmagasabb szintet a pszichológiában.


Meggyőződhetünk a választott szakember képzettségéről, de ezen túl érdemes megfontolni azt is, hogy megbízunk-e benne, rábízzuk-e magunkat. Olykor ez csak egy megérzés, de nagyon is számíthat a választáskor. Ismerősök ajánlásai is jó alapot jelenthetnek, illetve a különböző beszámolók egyaránt, ha elérhetőek ilyesmik az adott szakemberről.


Amennyiben nem tudunk dönteni, bátran próbálkozzunk, azaz vegyük fel a kapcsolatot különböző szakemberekkel, hátha egy-egy telefonhívás, beszélgetés, legyen az személyesen, vagy online, segít a választásban.


Összefoglalva, pszichológus-választásnál légy megbizonyosodva az illető megfelelő szakmai hátteréről, képzettségéről, tudd kiválasztani azt a szakembert, amely a számodra megfelelő területen működik, végül nyomozással, utánajárással, kapcsolatfelvétellel szűkítsd a kört arra a személyre, akire bátran rábízod magad, úgy érzed, meg tudod vele beszélni a problémáidat.

További blog bejegyzések
esti szorogás

Miért uralkodik el rajtunk a szorongás erősebben este?

2024.06.28.Sokszor merül fel bennünk a kérdés: Miért lehet az, hogy este, amikor csendben vagyunk, végre már lepihenhetnénk, egyszerűen elöntenek minket go...
Elolvasom
flow élmény

Flow. És ha nincs, milyen veszélyekkel járhat?

2024.05.13.Csíkszentmihályi Mihály flow, azaz áramlás elméletéről szinte már mindenki hallott. Ő (is) vizsgálta tudományosan azt a kérdést, hogy mi teszi b...
Elolvasom
külföldi élet

A külföldön élés nehézségei

2024.05.11.Évről évre egyre több magyar ember és magyar család költözik külföldre nemcsak rövid időre szerencsét próbálni vagy tanulni, dolgozni, hanem tud...
Elolvasom