Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogyan állítsunk fel szabályokat a gyereknek?

2021.02.16. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Az élet talán legnagyobb ajándéka, ha az ember szülői szerepkörben „tevékenykedhet”. A számtalan boldog pillanat mellett azonban számolni kell sok olyan szituációval is, amikor csemeténk igencsak próbára teszi anya és apa idegrendszerét. Nem egyszerű kidolgozni egy jól működő gyermeknevelési rendszert, de nem is lehetetlen. Mindennek az alapja, hogy állítsunk fel szabályokat, amiken persze lehet majd finomítani. 


Miért állítsunk fel szabályokat?


Az emberiség több tízezer éve tartó történetében számos civilizáció tűnt fel, majd bukott el. Ezeket vizsgálva különféle vallásokat, szokásokat, társadalmi berendezkedéseket figyelhetünk meg. A különbségeket talán soha véget nem érően lehetne sorolni, azonban egy hasonlóság is biztosan akad. Földrésztől, történelmi kortól, vagy akár technikai fejlettségtől függetlenül kijelenthető, hogy az adott társadalmak bizonyos előre lefektetett szabályok szerint léteztek. Szabályok nélkül kizárólag az egyének önös akarata érvényesülne, ez pedig záros határidőn belül káoszt eredményezne. Nos, a család, mint a társadalom legkisebb létszámú egysége, szintén hasonló analógián működik. A döntéshozók, azaz a szabályalkotók a szülők, akik optimális esetben olyan döntéseket hoznak, amik megkönnyítik a család mindennapjait. Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy a gyerekek a szabályok elsajátítása során szerzik meg azt az ismeretanyagot, amiknek köszönhetően minden különösebb probléma nélkül beilleszkednek a társadalomba. Nem könnyű feladat, de saját és gyermekeink érdekében minél gyorsabban állítsunk fel szabályokat.


Létezik tökéletesen kialakított szabályrendszer?


Több kutatás is bebizonyította, hogy sem a túlzott szigor, sem a liberális nevelés nem vezet eredményre. A túlzott szigor hatására előbb vagy utóbb előcsalogatjuk a gyermek lázadó, vagy akár agresszív énjét, ami további konfliktusok melegágyát képezi majd. A liberális nevelés következtében a gyermek énképe sérül, hiszen szabályok és korlátok nélkül nem alakul ki időben az embertársaknak kijáró tisztelet. Ez a későbbiek során szintén komoly problémákat jelenthet. Mint az élet szinte minden területén, a gyermeknevelési szabályok kialakítása során is az arany középút az ideális választás. Jó, ha tudjuk, egy gyermek nevelését már az első napokban el lehet kezdeni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elegendő, ha pontos időbeosztással irányítjuk a mindennapjainkat. Sokat segíthet, ha már az elején felkészülünk arra, hogy a csemete feszegetni fogja a határokat. Ami fontos, hogy a szülők összhangban fegyelmezzenek – ha nincs a nevelésben harmónia, azt a gyermek azonnal megérzi, így még nehezebb lesz a sokszor egyébként sem egyszerű kontrollálás. A gyermeknevelés során elkerülhetetlenek a nehéz pillanatok, de ilyenkor jusson eszünkbe, hogy a sok fáradozásnak idővel meglesz az eredménye.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom