Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogyan engedjük el a negatív érzéseket?

2022.05.20. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

A negatív érzések, gondolatok, hullámvölgyek természetes velejárói életünknek. Képtelenség kitérni előlük, időként (jobb esetben, ritkábban) felbukkannak és akkor kezdenünk kell velük valamit, annak érdekében, hogy ne kísértsenek. Na, de mit? És hogyan homályosítsuk el a negatív érzéseket?


Mindenki találkozik negatív érzésekkel


A legboldogabb, leginkább harmóniában élő emberek is kerülnek válságba, még ha a látszat olykor mást is mutat. Senkinek sem hullik az ölébe az, hogy negatív érzések és gondolatok nélkül élje le életét. Tehát nem az a kérdés, hogy ezek léteznek, hanem az, hogy mit is kezdjünk velük. Mert természetesen az ilyen helyzetek odafigyelést igényelnek, éppen azért, hogy ne okozzanak akkora problémát és azért, hogy a jövőben – megtanulva kezelésüket – ritkábban és enyhébben törjenek be életünkbe.


Legyünk őszinték magunkkal!


A negatív érzéseket tehát nem lehet teljesen ignorálni és nem is érdemes. Ugyanakkor van recept arra, hogy az ember megtanulja helyesen, a helyén kezelni őket. Az első lépés az, hogy legyünk őszinték magunkkal. Mondjuk ki érzéseinket. Még akkor is, ha ezek kellemetlenül, esetleg fájdalmasan érintenek minket. A kimondott érzések segítenek szembeszállni a problémával. Ha becsapjuk magunkat, ezek a problémák nem tűnnek el, hanem belülről, olykor láthatatlanul emésztenek bennünket.


Vizsgáljuk meg érzéseinket!


Mi jelent szembeszállni a problémákkal, hogyan küzdjük le a negatív érzéseket? Ezek a negatív érzések, gondolatok mindig személyesek, így nincs egy általános sablon kezelésükre, ugyanakkor számos praktika és gyakorlat létezik, amelyek elsajátítása segítségünkre lehet. Ha már felismertük/kimondtuk a gondot, akkor jöhet a következő lépcsőfok: a vizsgálat. Kérdezzük meg magunktól: tényleg akkora problémát jelent az a valami? Nem nagyítjuk túl a jelentőségét? Érdemes ilyenkor összehasonlításokat tenni. Az ilyen méricskélés, vizsgálat eredménye sokszor az, hogy valójában nem érdemel akkor figyelmet az a gond, hogy elvegye a kedvünket és negatív gondolatokat ébresszen bennünk. Előfordul persze, hogy ez sem segít, nagyobb a baj és a rossz gondolatok továbbra is kísértenek bennünket.


Kikerülni a negatív spirálból


A következő lépés a változtatás. Próbáljunk meg változtatni, apránként a megoldás felé haladni. Ez érintheti környezetünket, de lehet, hogy ez a változtatás csak bennünk zajlik majd, egészen addig, amíg el nem engedjük a negatív érzéseket, gondolatokat. Elképzelhető, hogy az életmódon (is) kell változtatni, ez pedig nagyon sokfélét jelenthet. Vágjunk bele valami újba, ami kizökkenthet minket a hullámvölgyből, lehet ez egy hobbi, sport, munka, vagy egyéb elfoglaltság. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, olykor elég egy kis lépés ahhoz, hogy kikerüljünk a negatív spirálból.


Használjuk az energiát!


A már említett változtatás olyan pozitív gondolatokat vonzhat be, amelyek semlegesíthetik a negatív érzéseket. Olyan energiákat kaphatunk, amelyeket korábban nem tapasztaltunk. Ha megtanuljuk ezeket használni, olyanokká válhatunk, mint egy szörfös a hullám tetején, ügyesen egyensúlyozva meglovagolhatjuk a jó energiákat és sokáig juthatunk előre. Tudnunk kell, hogy a hullámvölgy és a hullámhegy sem tartós, viszont képesek vagyunk rá, hogy csökkentsük a mélységeket, rövidítsük a rossz és hosszabbítsuk a jó időszakot. Megfelelő hozzáállással és technikával nyugodtabb, gondtalanabb életet élhetünk.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom