Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogyan fejleszthető az érzelmi rugalmasság?

2021.03.22. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Hogyan fejleszthető, miként alakul ki, egyáltalán mi az? A mai világban különösen nagy szükség van arra, hogy minél inkább rendelkezzünk ezzel a tulajdonsággal, vagyis inkább képességgel. A jó hír, hogy mindenkiben megvan, pusztán egy kis edzésre van szükség. Járjuk körbe az érzelmi rugalmasság témakörét.


Mi is az az érzelmi rugalmasság?


Nem mondunk nagy újdonságot azzal, ha kijelentjük, rohanó világunkban kevés biztos pontot tudunk felsorolni az életünkben. A változás azonban ma már ezek közé tartozik. Változik a munkánk, életterünk, emberi kapcsolataink, a minket körülvevő tárgyak, és még sorolhatnánk. Hullámvasút, amivel emocionálisan is meg kell küzdenünk. Ahhoz, hogy mindent fel tudjunk dolgozni, nagyfokú érzelmi rugalmasság, szakszóval rezilencia szükséges. 


Nem arra gondolunk, hogy kizárólag pozitív gondolatokkal kell körülvennünk magunkat, és minden rózsaszínben kell látni. Ez sokkal inkább túlélési stratégia, amivel megkönnyíthetjük a hétköznapjainkat, feldolgozhatjuk a rengeteg történést körülöttünk. Méghozzá úgy, hogy tudatosítjuk a saját érzelmeinket. 


Mit tehetünk, hogy fejlődjünk bennünk az érzelmi rugalmasság? Az egyik legfontosabb lépés az elfogadás. Az, hogy belátjuk, a változás az élet szerves része, és elismerjük, hogy nagyon sok mindenen nem tudunk változtatni. Van, ami ellen pedig nem érdemes küzdeni, egyszerűen hagyni kell, hogy megtörténjen. 


Hogyan fejleszthető az érzelmi rugalmasság?


Természetesen élnek kevesebb szociális igénnyel rendelkező emberek, de a társas kapcsolatok fejlesztése is jótékony hatással lehet az érzelmi rugalmasság alakítására. Itt természetesen a minőségi emberi kapcsolatok ápolására gondolunk. Törekedjünk a jó viszonyra minden családtagunkkal, mélyüljünk el a barátainkkal való beszélgetésekben. Beszéljünk velük a bennünket ért változásokról, kérjük ki tanácsukat és mi is hallgassuk meg őket figyelmesen. 


Ahhoz, hogy fel tudd dolgozni a változásokat, nemcsak másokra, hanem magadra is figyelned kell. Legyen egy kis „énidőd”, amikor a saját igényeidet, szükségleteidet elégíted ki, amikor olyan dolgokkal foglalkozol, amik kikapcsolnak, feltöltenek. Ez lehet egy jó könyv, de aktív testmozgás is. Ha ezeket rendszeresíted az életedben, állandóvá teszed őket, az is nagyfokú érzelmi stabilitást nyújthat számodra. 


Az adott változást mindig próbáld úgy értelmezni, hogy milyen hatásai lehetnek hosszú távon. Gondolj arra, ha majd tíz év múlva visszanézed saját magad és az adott szituációt, akkor majd milyen távolinak és egyszerűnek tűnik.


További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom