Barion Pixel
Értesítések engedélyezése
Engedélyezi az értesítéseket a böngészőjében?

Kamera és mikrofon tesztelése
Mikrofon és kamera tesztelése

A szolgáltatás igénybevételéhez szüksége van a számítógépe kamerájának és mikrofonjának a megfelelő működésére. A következő két lépésben ellenőrizheti a megfelelő működésüket.

A megfelelő működéshez a következő operációs rendszereket és böngészőket javasolt használni:

Laptop vagy asztali számítógép használat esetén:

Operációs rendszer: Windows10 és MAC rendszereken egyaránt futattható.

Böngésző: Chrome, Mozilla, Edge

Mobiltelefon használata esetén:

Android operációs rendszeren - Chrome böngésző javasolt

IOS operációs rendszeren - Safari böngésző javasolt

Tájékoztatás
"Szeretnénk tájékoztatni, hogy levelezésben és a konzultáció során elérhetőség, telefonszám, email cím egyéb elérhetőségek nem adhatók ki, illetve a klienstől sem fogadható el, ez a szerződésben is feltüntetésre került. Az elérhetőség kiadása és elfogadása az együttműködés felbontásához vezethet. Megértését és együttműködését köszönjük.”
Rendben
Új konzultációs felkérése érkezett!
Dr Nagy Péter
Elfogad Elutasít

Hogyan lépd túl a belső korlátaidat?

2022.08.19. | Szerző: videopszichologus.hu csapata

Lépd túl a belső korlátaidat! - ez szinte minden életmódváltás kötelező reklám mondata, ami igen jól hangzik, megvalósítani azonban egyáltalán nem egyszerű dolog. Utóbbi persze nem jelenti azt, hogy lehetetlen.


Valószínűleg vannak tapasztalataink


Kedves Olvasó! Gondolj vissza kicsit eddigi életedre, mielőtt elolvasod ezt a cikket! Biztos vagyok benne, hogy találsz olyan szituációt, amikor sikerült átlépni határaidat és valószínűleg még többet, amikor ezek a belső korlátok bizonyultak erősebbnek nálad. Ezzel szinte mindenki így van, azaz van tapasztalatunk, pozitív és negatív egyaránt, tehát egyáltalán nem lesz idegen a téma.


Mik azok a belső korlátok?


Mik azok a belső korlátok? Nehéz ezt pontosan megfogalmazni, hiszen ez valami olyasmi, ami nagyon egyedi és mindenki maga érzi, hol helyezkednek el határai, mekkora korlátokkal szembesült már élete során. Ugyanakkor fontos megjegyezni, az, hogy érezzük a korlátokat, még nem jelenti azt, hogy jól is érezzük azokat, azaz reálisan ítéljük meg őket. Ezek ugyanis rugalmas dolgok, még akkor is, ha elsőre nem tűnnek annak. Egészen nyugodtan elkönyvelhetjük a tényt: határaink nem fixek, hanem kitolhatóak, azaz a lépd túl a belső korlátaidat felszólítás egyáltalán nem alaptalan és légből kapott. A külső tanácsok fontosak lehetnek, olykor nélkülönözhetetlenek, ugyanakkor ezeket az akadályokat mindenkinek magának kell megugornia.


Valamiért nem megy, de miért?


Lépd túl a belső korlátaidat! - mantrázza magának a diétázó fogyni vágyó, vagy a nyelvtanuló, aki már sokadszorra futott neki az adott idegen nyelv elsajátításának. Sokan ismerjük jól ezeket a szituációkat: nagyon akarjuk, nagyon elhatározzuk, aztán valamiért mégsem sikerül. De miért nem? Elfogy az erő, a motiváció, az energia? Igen és nem. Ezek valójában elfogynak idővel, de nem ez a lényeg, hanem az ok. Az ok pedig az, hogy olyan területre, területekre tévedünk, amelyek ismeretlenek számunkra, a régi szokások, beidegződések pedig legyőzik az új területek felfedezésének vágyát. Van, akinél gyors a visszaesés, mások könnyebben pakolgatják arrébb belső korlátaikat. Előbbi esetben se keseredjünk el, lehet, hogy kicsit keményebben kell dolgoznunk, de nem lehetetlen feladatra vállalkozunk. Az sem baj, ha többször kell nekiugranunk valaminek. Ilyen esetben arra figyeljünk, hogy ne vegyük le ismét ugyanazt a mintát, próbáljuk nem elkövetni a korábbi hibákat. Kanyarodjunk el kicsit azon az úton, hátha másfelé jobban boldogulunk.


Az első lépés már meg is van


Rendben, eddig többször eljutottam már, de mi a tuti módszer a „lépd túl belső korlátaidat” témában? – kérdezik sokan. Az első lépésen már túl is vannak a kérdést feltevők, hiszen felismerték, hogy ezek a korlátok akadályozzák valami olyasmiben, amely a teljesebb, boldogabb élethez vezethet. Nézzük tovább! Nem tudsz fogyni, nem megy a nyelvtanulás, nem tudod megszerezni a kívánt állást, vagy esetleg másfajta nehézséggel szembesülsz, miközben próbálsz előrébb jutni az életben és esetlen még jól éreznéd magad a bőrödben? A jó érzés nem fog kapásból jönni, hiszen kilépünk a komfortzónából, de ha helyes az út és tudod is követni, akkor biztosan boldogabb leszel. Lássuk! A felismerés után fontos, hogy elhiggyük magunkról, képesek vagyunk az adott célt elérni. Képzeljük bele magunkat abba a szituációba, lássuk magunkat abban a helyzetben, amelyre vágyunk! Tégláról-téglára kell lebontani a régi beidegződéseket, a kishitűséget, ezzel párhuzamosan növelni a céltudatosságot és a magabiztosságot. Ez egy folyamat, nem megy egyik napról a másikra. Valakinek könnyebben, másoknak nehezebben valósul meg egy-egy olyan célja, vagy álma, amelyet korábban el sem tudott képzelni, vagy csak nem mert megvalósítani. Azaz a tanács most is áll: lépd túl a belső korlátaidat! Legfőképpen azért, mert képes vagy megtenni.

További blog bejegyzések
A jelen pillanat hatalma

A jelen pillanat hatalma

2024.02.27.Ha a sikert lebontjuk sejtjeire, akkor a napi teendőinket láthatjuk nagyító alatt. Mit teszek nap mint nap, hogy teszem nap mint nap, mert az va...
Elolvasom
önbizalom

Önbizalom növelése

2024.01.24.Az önbizalom a kihívások, feladatok megtétele, megcsinálása által edződik folyamatosan. Minden nap próbára tesszük és erősíthetjük, ugyan úgy, m...
Elolvasom
elvonulás

Mértékletesség a bőségben

2024.01.10.A mérhetetlen és mértéktelen fogyasztás világában élünk Szinte bármit, bármikor megvásárolhatunk, megehetünk, megrendelhetünk, birtokolhatunk. A...
Elolvasom